Δεν είναι (καθόλου) εύκολο για την ΑΕΚ χωρίς τον Ελίασον

Δεν είναι (καθόλου) εύκολο για την ΑΕΚ χωρίς τον Ελίασον
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για την απουσία Ελίασον στην ΑΕΚ που προβλημάτισε για 1,5 ματς και τι περιμένει στο Καραϊσκάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε τον ΟΦΗ, με τον τρόπο που έπρεπε και το εύρος της άνεσης που απαιτείται σε τέτοιου είδους παιχνίδια μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η κανονικότητα, την οποία λέμε και ξαναλέμε τόσες εβδομάδες.

Το θετικό είναι η άμεση αντίδραση μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη. Η ομάδα αντέδρασε μέσα σε λίγα 24ωρα, ο κόσμος γέμισε σχεδόν ξανά το γήπεδο και έδειξε πραγματικά δίπλα στον Ματίας Αλμέιδα και στους παίκτες του και με συγκρατημένη αισιοδοξία και γνωρίζοντας ότι μία πολύ καλή ομάδα, καλύτερη των τελευταίων ετών, πάει να κλείσει τον α’ γύρο (πριν την μεγάλη διακοπή) στο Καραϊσκάκη με θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός είναι «ανεβασμένος», κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Έχει ποιοτικές μονάδες μεσοεπιθετικά, αλλά ως ομάδα απέχει πολύ από αυτό που μας δείχνει η ΑΕΚ στο σύνολο της και έχοντας πλέον ρυθμό αρκετών αγώνων στα πόδια της. Η έδρα θα τον βοηθήσει με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την περασμένη Κυριακή, αφού φαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα σε όλο αυτό το σκηνικό για τον ΟΣΦΠ, είναι η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε όλες αυτές τις ημέρες μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Το βάζω στην κουβέντα, διότι ίσως το βρούμε μπροστά μας αγωνιστικά…

Γιατί χωλαίνει η ΑΕΚ στην (σωστή) ανάπτυξη της

Θα πω την αλήθεια για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ. Οπως και μετά το 20λεπτο στην Τρίπολη, όπως και χθες παρά το 3-0 με ΟΦΗ, η ανάπτυξη της Ένωσης μας έδειξε ότι δίχως τον κλειδί-Ελίασον χωλαίνει. Η σωστή ανάπτυξη της. Δυσκολεύεται αρκετά, δεν «μεγαλώνει» το γήπεδο της για να ανοίξει και τον αντίπαλο, «εγκλωβίζεται» σε μικρότερους χώρους και επουδενί δεν μπορεί ο Άμραμπατ να κάνει τα… μισά του Ελίασον στο χορτάρι. Ο Άμραμπατ είναι μία, μοναδική, αυτόνομη προσωπικότητα που δυστυχώς δεν μπορεί να συνδεθεί εύκολα με το υπόλοιπο γκρουπ στο τακτικό κομμάτι. Ιδανικός game changer μετά το 60′, όχι όμως και ως βασικός όταν πρέπει να υπηρετήσει συγκεκριμένο πλάνο με απαιτήσεις και ρόλους για σταθερό χρονικό διάστημα.

Η δυσκολία της ΑΕΚ δίχως τον Νίκλας Ελίασον με ανησύχησε, παρά το άνετο 3-0 της Ένωσης απέναντι στην χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Και το αναφέρω αυτό διότι ο Πινέδα βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» το τελευταίο διάστημα και δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτό την Κυριακή, όσο πλησιάζουμε στο Μουντιάλ. Ο Μεξικανός κάνει σποραδικά 2-3 καλές ενέργειες και σε όλο το υπόλοιπο ματς παρουσιάζει το αρνητικό του πρόσωπο που δεν περιμέναμε να δούμε. Λάθη που δεν είναι για… Πινέδα. Μακάρι να είναι «φεγγάρι» και να δούμε άλλον Πινέδα την Κυριακή και περισσότερο τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, ο Πέτρος Μάνταλος χθες δεν μπορούσε να υπηρετήσει το ρόλο του Αραούχο, ακόμη και κάποια μέτρα πιο πίσω. Αφήνω έξω την σέντρα στο γκολ του Γκατσίνοβιτς και στο δικό του πολύ έξυπνο τέρμα και αναφέρω την βοήθεια του στο συνολικό κομμάτι της ομάδας. Και μπράβο του που ήταν μέσα στα 2 από τα 3 γκολ. Δεν λέμε αν είναι καλοί παίκτες ή όχι, αναφέρουμε αν μπορούν να παίξουν συγκεκριμένους ρόλους στο πλάνο Αλμέιδα.

Σε όλο αυτό προσθέστε και την παρουσία του Άμραμπατ με την γνωστή καθυστέρηση στην λήψη απόφασης έχοντας την μπάλα στα πόδια για την καθοριστική ενέργεια και πως «σπατάλησε» έτσι φάσεις και θα συνθέστε τον προβληματισμό μου. Ένας Γκατσίνοβιτς έκανε χθες για περίπου μία ώρα τα… πάντα και όποτε πατούσε αυτός γκάζι, έτρεχε μαζί του και όλη η ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν όλα αυτά στο Καραϊσκάκη φτάνουν. Διότι απέναντι στον Χουάνγκ, τον Εμβιλά και τον Χάμες η 3άδα στον άξονα οφείλει να κάνει άριστα τη δουλειά της, σε υψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ότι δεν έκανε ο ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς δηλαδή, μία εβδομάδα πριν, και έχασε το κέντρο και το ματς.

Δεν είναι (καθόλου) εύκολο για την ΑΕΚ χωρίς τον Ελίασον

Το πρέσινγκ του Αραούχο στην άμυνα του ΟΣΦΠ

Ο Σέρχιο Αραούχο θα πάρει την θέση πίσω από τον Γκαρσία αφού πήρε την απαραίτητη ανάσα και το πρέσινγκ του (μαζί με αυτό του Λιβάι) στην «ευάλωτη» άμυνα του ΟΣΦΠ θα είναι κομβικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίκτης δεξιά να απλώσει το γήπεδο δεν υπάρχει στο ρόστερ. Ούτε ο Άμραμπατ μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε κανείς άλλος. Πρέπει η ΑΕΚ να πάει σε άλλη λύση, άρα άλλο πλάνο στην εκεί πλευρά.

Με δεδομένο ότι ο Σιμάνσκι οριακά μπαίνει στην αποστολή, ο Γιόνσον θα είναι στο «6». Τον εμπιστεύομαι τον Δανό και θεωρώ ότι και ο ίδιος περιμένει πως και πως να κάνει ένα μεγάλο ματς, μετά από ένα περίεργο διάστημα για τον ίδιο. Και απέναντι στον σπουδαίο Χάμες, έχει την ευκαιρία του. Ο Σιντιμπέ θεωρώ ότι απέχει ακόμη για να μπει 11άδα στην ΑΕΚ παρά τη διάθεση του και έτσι ο Ρότα λόγω έντασης στα τρεξίματα του θα είναι εκεί. Και λόγω Μπιέλ θαρρώ θα προτιμηθεί άνετα από τον Αλμέιδα.

Αριστερά ο Χατζισαφί είναι παίκτης εμπιστοσύνης σε πολλά κομμάτια και περισσότερο αμυντικά, αλλά επιθετικά δεν θα ανέβει όπως ο Μοχαμάντι στις περιπτώσεις που θα απαιτηθεί. Εκεί έχουμε ένα ζήτημα. Και στην άμυνα με δεδομένο ότι ο Βίντα με τον Μουκουντί θα είναι στις θέσεις του στα στόπερ, είτε με Μακαμπού, είτε με Ελ Αραμπί, θεωρώ ότι έχουν το πάνω χέρι για να αναχαιτίσουν τον φορ του ΟΣΦΠ. Αν το καταφέρουν ο Ολυμπιακός «εγκλωβίζεται» πολύ επιθετικά. Και αυτό είναι το κλειδί για να πάρεις το ματς. Να τους «εγκλωβίσεις» στα προβλήματα τους. Εντός και εκτός γηπέδου…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X