Σε... ζούγκλες και κάθε λογής «εκβιασμούς» η ΑΕΚ θα απαντήσει όπως πρέπει

Σε... ζούγκλες και κάθε λογής «εκβιασμούς» η ΑΕΚ θα απαντήσει όπως πρέπει
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει το κλίμα που επιχειρούν να δημιουργήσουν πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ και έχει ξεκάθαρες θέσεις για τα βασικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε φορά ξεπερνούν ακόμα και την πιο ζωηρή φαντασία. Εφτασε η μέρα, έφτασε η στιγμή, πού ο Ολυμπιακός – με τη συγκεκριμένη διοίκηση μάλιστα – εμφανίζεται ως υπεραδικημένος και ως η ομάδα που έχει υποστεί τα πάνδεινα από ένα “φασιστικό καθεστώς”, όπως κατήγγειλε η διοίκηση του.

Να πω την αλήθεια εγώ δεν τα βλέπω αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν, αλλά αντιλαμβάνομαι πως ο καθένας μπορεί να έχει και διαφορετικές οπτικές πάνω σε τέτοια θέματα.Ο Ολυμπιακός σήκωσε την ιστορία και οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται από πίσω, γιατί αντιλαμβάνονται πως το πέναλτι στη Λεωφόρο ήταν απλά μία αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Ετσι ομως, πάμε σε ένα ντέρμπι την Κυριακή που ήδη μυρίζει… μπαρούτι.

Κάποιοι ονειρεύονται “νέα Ριζούπολη”

Αυτά που μαθαίνω από διάφορες πλευρές είναι πως υπάρχει μεγάλο πάθος, φοβερή ένταση και με δεδομένο όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν για πολλές ομάδες που επισκέπτονται το Καραϊσκάκη ή τις εκάστοτε έδρες του Ολυμπιακού, δεν θέλω καν να σκεφτούμε ότι μπορεί το πράγμα να πάει αλλού. Την Κυριακή στο ντέρμπι πρέπει να παιχτεί ποδόσφαιρο, πρέπει να νικήσει οποίος είναι καλύτερος στη διάρκεια του 90λεπτου και να μην υπάρξει τίποτα από τα αίσχη που είδαμε και την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο, αλλά και έχουμε δει πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Υπάρχουν πληροφορίες πώς κάποιοι έχουν στο μυαλό τους να δημιουργήσουν μία νέα Ριζούπολη. Μία σύγχρονη κατάσταση τρομοκρατίας και έντασης που διαλύει τον αντίπαλο. Δεν έχει και μεγάλο νόημα να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να δούμε τι έγινε τότε. Εχουν καταγραφεί ιστορικά. Εχουν υπάρξει πολύ σημαντικά λάθη από την τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού, έχει υπάρξει μία συγκεκριμένη πρακτική από τη διοίκηση του Ολυμπιακού εκείνη την περίοδο.

Τέλος η ανοχή

Αυτά είναι γεγονότα που δεν μπορεί κανείς να σβήσει από τη μνήμη όσων έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά έχουν κλειστεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αν κάποιος περιμένει πώς μπορεί να δημιουργήσει παρόμοιες συνθήκες με κλίμα τραμπουκισμού εκφοβισμού και έντασης, προφανώς λάθος πόρτα χτύπησε.

Είναι αλήθεια, ότι η ΑΕΚ έχει δείξει αρκετές φορές ανοχή απέναντι σε καταστάσεις που δημιουργούσαν κλίμα τρομοκρατίας γύρω από την ομάδα. Θυμίζω, πως κάποτε ο Σάχα δέχτηκε φωτοβολίδα στην Τούμπα και όμως η ΑΕΚ δέχτηκε να συνεχιστεί το παιχνίδι για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Το πιο πρόσφατο βέβαια είναι αυτό που έγινε πέρυσι στο Χαριλάου, όταν ο Ρότα δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι και η ΑΕΚ αντί να σηκωθεί να φύγει από το γήπεδο και να τελειώσει το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες, έμεινε και έπαιξε και εν τέλει έχασε.

Έχουν στόχο την ΑΕΚ

Αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχει νόημα να γυρνάμε πάλι πίσω. Αυτό που έχει σημασία από δω και πέρα είναι τι θα γίνει τώρα. Είναι φανερό νομίζω, ο καθένας μπορεί να διαβάσει πίσω από τις λέξεις και τις προθέσεις, ότι ο πραγματικός ποδοσφαιρικός στόχος που υπάρχει είναι η ΑΕΚ και η νυν διοίκηση της ΕΠΟ, την οποία για έναν παράδοξο λόγο που αδυνατώ να καταλάβω – καθώς δεν βλέπω να έχει ωφελήσει στο παραμικρό – συνδέεται άρρηκτα με την ΑΕΚ. Τα φέρνει και έτσι το πρόγραμμα, ώστε πριν ακόμα κοπάσει ο χαμός από όσα έγιναν στη Λεωφόρο, πάει η ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού.

Μόνο ποδόσφαιρο

Πιστεύω πως στην ΑΕΚ θα είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για όσα είναι πιθανό να συναντήσουν. Εκτιμώ πώς θα υπάρξει μέριμνα ώστε να είναι όλα όπως πρέπει για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και μόνο. Να υπάρχουν στο γήπεδο εισαγγελείς, να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της ομάδας και κάνεις από τα μέλη της αποστολής που θα βρεθούν στον Πειραιά να μην αισθανθεί έστω και για ένα δευτερόλεπτο πως υπάρχει απειλή προς το πρόσωπό του.

Διαβάστε τη συνέχεια

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X