ΑΕΚ: Μελέτη για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου - Τα δεδομένα και ο τραυματισμός του Ελίασον

ΑΕΚ: Μελέτη για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου -  Τα δεδομένα και ο τραυματισμός του Ελίασον
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του ζυγίζουν τα δεδομένα για τις μεταγραφές που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ τον Ιανουάριο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, θα ξεκινήσει ένας δεύτερος κύκλος προετοιμασίας για την ΑΕΚ ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεών της, μετά το Μουντιάλ.

Στο διάστημα αυτό, ο Ματίας Αλμέιδα θα προχωρήσει και στην εξωτερίκευση των σκέψεών του προς τη διοίκηση για όλα όσα θα πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Το βέβαιο είναι ότι ο Αργεντινός τεχνικός έχει αξιολογήσει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του ρόστερ, έχει εντοπίσει τις ανάγκες και θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει με τα στελέχη του μεταγραφικού σχεδιασμού έναν κύκλο συζήτησης με σκοπό την ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού ώστε να συνεχιστεί δυναμικά η προσπάθεια της ΑΕΚ να παραμείνει ενεργή και διεκδικήτρια στη μάχη του τίτλου έως το τέλος των playoffs.

Στην εξίσωση, βέβαια, μπαίνει πλέον και το μείζον ζήτημα που προέκυψε με τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκλας Ελίασον. Θεωρητικά, η έλευση του Πάολο Φερνάντες ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση στο Βόλο, καλύπτει το κενό που δημιουργείται, αυτό όμως είναι κάτι που το λέμε εμείς.

Το θέμα είναι αν το πιστεύει και ο ίδιος ο Αλμέιδα, πως έχει τον Ισπανό στο μυαλό του και αν ο σταρ της θεσσαλικής ομάδας είναι απόλυτα συμβατός με αυτό που ο προπονητής θέλει να παρουσιάσει. Μπορεί, για παράδειγμα, να θεωρεί ότι θα του είναι πιο χρήσιμος σε έναν ρόλο πιο κεντρικό, πίσω από τον επιθετικό.

Οι προβληματισμοί, οι θέσεις και οι εισηγήσεις

Η ένταξη του Φερνάντες, ούτως ή άλλως, δεν θα είναι μια απλή διαδικασία. Ερχόμενος από το Βόλο εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα κληθεί να ανταποκριθεί σε πολύ διαφορετικές συνθήκες έντασης και πίεσης.

Ίσως χρειαστεί χρόνο, ίσως δυσκολευτεί όπως συνέβη με τον Φαν Βέερτ ο οποίος πολύ γρήγορα πληγώθηκε από μυϊκό τραυματισμό που δεδομένα σχετιζόταν με τον τρόπο δουλειάς που στην ΑΕΚ είναι πολύ πιο επίπονος και απαιτητικός.

Ενδιαφέρον, ασφαλώς, θα έχει η άποψη του προπονητή για τυχόν ενίσχυση σε θέσεις που εκείνος έχει διαπιστώσει ότι πρέπει να υπάρξει τέτοια. Η συζήτηση για επιπλέον έναν στόπερ επιπέδου Βίντα ή Μουκουντί, δηλαδή ενός που θα βρίσκεται ακριβώς στην ίδια ευθεία με τους δύο βασικούς, είχε μείνει ανοιχτή από το περασμένο καλοκαίρι.

Υπάρχει και το θέμα του επιθετικού. Αν ο Φαν Βέερτ δεν δείξει άμεση προσαρμογή, δημιουργείται πρόβλημα. Ο Αραούχο, όπως παίζει και χρησιμοποιείται, είναι μακριά από το γκολ κι έτσι μένει ο Λιβάι Γκαρσία ο οποίος ανταποκρίνεται καλά έως σήμερα, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι επί της ουσίας είναι ακόμα σε διαδικασία προσαρμογής και εκμάθησης των μυστικών της θέσης.

Τέλος, υπάρχει και το ζήτημα των παικτών που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που ο προπονητής περιμένει και η ΑΕΚ απαιτεί. Το παράδειγμα του εύθραυστου και εκτός φόρμας Στίβεν Τσούμπερ είναι το πιο χαρακτηριστικό και θα γίνει ακόμα πιο ανησυχητικό με την παρουσία του στο Μουντιάλ με την Ελβετία.

Φαινομενικά, η ομάδα χρειάζεται ακόμα έναν παίκτη πτέρυγας υψηλού επιπέδου, πλέον του Φερνάντες. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο προπονητής και αναλόγως θα εισηγηθεί.

Πηγή: Sport24

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X