Η ξεχωριστή διάκριση του Βαγγέλη Παυλίδη

Η ξεχωριστή διάκριση του Βαγγέλη Παυλίδη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O επιθετικός της Αλκμααρ, Βαγγέλης Παυλίδης, με εκτιμώμενη αξία 20 εκατομμύρια ευρώ (!), είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης κάτω των 25 ετών που αγωνίζεται εκτός των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

O επιθετικός της Άλκμααρ, Βαγγέλης Παυλίδης, με εκτιμώμενη αξία 20 εκατομμύρια ευρώ (!), είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης κάτω των 25 ετών που αγωνίζεται εκτός των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και βρίσκεται στη λίστα του CIES Football με τους 100 ποδοσφαιριστές εκτός των “big-5” με την υψηλότερη μεταγραφική αξία.

Κανείς παίκτης κάτω των 25 ετών που αγωνίζεται στην ελληνική Super League, δεν περιλαμβάνεται στην σχετική λίστα του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός βρίσκεται στην 34η θέση της κατάταξης με τους 100 παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt η εκτιμώμενη αξία του Βαγγέλη Παυλίδη είναι στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεχωρίζουν τρεις ποδοσφαιριστές με αξίες περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ: Ο Αργεντινός μέσος της Μπενφίκα, Έντσο Φερνάντες, με εκτιμώμενη αξία 61 εκατομμύρια ευρώ, ο Ολλανδός επιθετικός της Αϊντχόφεν, Κόντι Γκάκπο, με 58 εκατομμύρια ευρώ, και ο Πορτογάλος τερματοφύλακας της Πόρτο, Ντιόγκο Κόστα, επίσης με 58 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο άλλος ένας ποδοσφαιριστής εκτός των “big-5” πρωταθλημάτων έχει εκτιμώμενη αξία πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, ο Πορτογάλος σέντερ μπακ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Γκονσάλο Ινάσιο, ο οποίος φτάνει τα 51 εκατομμύρια ευρώ.

Οι υψηλότερες εκτιμώμενες αξίες για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτός Ευρώπης καταγράφηκαν για τους Βραζιλιάνους Γιούρι Αλμπέρτο (Κορίνθιανς, 30 εκατ. ευρώ), Ντανίλο Ολιβέιρα (Παλμέιρας, 29 εκατ. ευρώ) και Μάρκος Λεονάρντο (Σάντος, 28 εκατ. ευρώ).

Δεκαπέντε (15) πρωταθλήματα εκπροσωπούνται στα κορυφαία 100, με το μέγιστο αριθμό των 21 παικτών να προέρχονται από την ολλανδική Eredivisie.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X