Αν η ΑΕΚ δεν βγει πιο σοφή και πιο ενωμένη απ’ όλο αυτό…

Αν η ΑΕΚ δεν βγει πιο σοφή και πιο ενωμένη απ’ όλο αυτό…
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει σε σειρά όλα όσα έγιναν στην Τρίπολη και πάει στην επόμενη μέρα για την ΑΕΚ και τον Ελίασον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, γιατί στα μάτια τα δικά μου, η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να προκύψει στην ΑΕΚ από το ματς της Τρίπολης, είναι να χάσει τον προσανατολισμό και την ρότα της. Πέραν του πόσο μεγάλη ευκαιρία είχε με μια νίκη με τον Αστέρα, να πλησιάσει στους 4 βαθμούς την κορυφή και να ανοίξει στους έξι την διαφορά από τον ΟΣΦΠ, ας δούμε ποδοσφαιρικά τι συνέβη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς στην Τρίπολη χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό της δίδυμο και έφτασε να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς δυο από τις βασικές δημιουργικές σταθερές του παιχνιδιού της, που είναι ο Ελίασον και ο Πινέδα. Ο Σουηδός βγήκε διότι του έδωσε το πόδι στο χέρι ένα τάκλιν και ο Μεξικανός διότι δεν ήταν καλά (πιθανολογώ λόγω κούρασης) και φαινόταν.

Επομένως πρακτικά η ΑΕΚ έπρεπε να διαχειριστεί τα δεδομένα ενός περίπλοκου ματς, έχοντας στο γήπεδο ένα εκ των πραγμάτων και εκ των προσώπων διαφορετικό αγωνιστικό μοντέλο, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς αυτού του νικηφόρου σερί. Προφανώς η πραγματικότητα είναι πως αυτό που προέκυψε, δεν λειτούργησε καλά. Για να είμαι ακριβής, δεν λειτούργησε αποτελεσματικά.

Οι 20 συν μια τελικές και οι αλλαγές

Διότι η ΑΕΚ συνολικά στην Τρίπολη, έχει κάνει 20 τελικές. Που θα μπορούσαν να είναι πολλές παραπάνω αν ο Αραούχο εκτελούσε περισσότερο και έψαχνε να μοιράσει μπάλα λιγότερο. Και εξ αυτών των 20 τελικών, τουλάχιστον οι πέντε, ήταν καθαρές ευκαιρίες. Από την άλλη μεριά ο Αστέρας έχει κάνει εννέα τελικά. Στις τρεις βρήκε την άμυνα της ΑΕΚ σε ανισορροπία αλλά πραγματική απειλή δεν έκανε. Την μια φορά που απείλησε πραγματικά και σκόραρε, ήταν όταν βρήκε την άμυνα της ΑΕΚ σε απίστευτη χαλαρότητα και αφέλεια. Ανεπίτρεπτο για τέτοιο ματς και με προβάδισμα στο σκορ.

Αυτή ήταν όλη η ιστορία και όλο το ζήτημα για την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Οι φάσεις που δεν έκανε εκείνη γκολ και η φάση που το δέχθηκε.  Και επιπροσθέτως και οι βοήθειες που δεν πήρε καθόλου από τον πάγκο της στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ μπήκαν στο ματς αλλά δεν μπήκαν ποτέ. Ενώ η ποιότητα του Άμραμπατ είναι για πολλά περισσότερα και για πολύ μεγαλύτερη βοήθεια στην ομάδα, από ένα άρτια εκτελεσμένο πέναλτι και δυο καλές προσωπικές ενέργειες.

Εννοείται πως δεν θα μπω στην διαδικασία να αραδιάσω «αν». Τι θα γινόταν αν είχαν μείνει στο γήπεδο Ελίασον και Πινέδα ή τι θα γινόταν αν έπαιζαν στην άμυνα ο Μουκουντί με τον Βίντα. Ή ακόμα – ακόμα τι θα γινόταν αν ο Μπαράλες έπαιρνε την δεύτερη κίτρινη που ήταν μαρς ή ο Τζουγκάνοβιτς έβλεπε όπως έπρεπε την κόκκινη κάρτα. Το πιθανότερο είναι πως η ΑΕΚ θα περνούσε όπως πέρασε από το Αγρίνιο και την Λιβαδειά. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις και δεν θα μάθεις και ποτέ, εξ ου είναι και τόσο μάταιη η ιστορία με το «αν».

Τι έδειξε στην ΑΕΚ η Τρίπολη

Η ουσία είναι πως όποιος πίστευε πως η ΑΕΚ θα μπορούσε σε κάθε ματς να στήνει το ίδιο ποδοσφαιρικό πάρτι με γκολ και ωραία μπάλα, ήταν εκτός πραγματικότητας. Ίσως ακόμα και ο ίδιος ο οργανισμός της ΑΕΚ να είχε αρχίσει υποσυνείδητα να το πιστεύει. Ήρθε λοιπόν αυτό το απόβραδο στην Τρίπολη για να μας δείξει ότι δεν θα είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Θα έχει μάχες, θα έχει κλωτσίδια στο ψαχνό, θα έχει πράγματα που δεν θα βγαίνουν και που θα στραβώνουν, θα έχει αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν και κομβικές απουσίες. Και όλα αυτά, θα πρέπει να μπορεί να τα διαχειριστεί η ΑΕΚ. Με  μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και πολύ λιγότερη αφέλεια.

Ευτυχώς η φετινή ΑΕΚ, το οικοδόμημα του Αλμέιδα, έχει βάλει πολύ γερές ποδοσφαιρικές βάσεις. Και αφού άντεξε σε δυο ήττες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, μπορεί να αντέξει και από μια ισοπαλία σ’ ένα εκτός έδρας ματς που έχει κάνει 20 τελικές. Χωρίς κραδασμούς. Εξυπακούεται πως το «γαμώτο» της χαμένης ευκαιρίας να συνεχίσεις τρένο σε μια μέρα που από πάνω σου και από κάτω σου γίνανε μπίλιες, υπάρχει και παρα-υπάρχει. Αλλά μέχρι εκεί.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ απ’ όλο αυτό που έγινε στην Τρίπολη, θα πρέπει να προχωρήσει πιο σοφή. Διότι θα πρέπει όλοι τους στα Σπάτα να δουν πως σ…τά έγινε και ένα ματς με δικές μας μπόλικες καλές τελικές και μόλις μια ανάλογα καλή του αντιπάλου, να τελειώσει με 1-1. Για να μην ξαναγίνει.

Επίσης η ΑΕΚ μετά απ’ όλο αυτό που έγινε στην Τρίπολη, να προχωρήσει και πιο ενωμένη. Διότι όταν σε κλωτσάνε και σε κτυπάνε, αν δεν είσαι μια γροθιά, δεν θα αντέξεις και θα πέσεις. Αν δεν βγει η ΑΕΚ πιο ενωμένη και πιο σοφή απ’ αυτό το ματς, τότε η ζημιά θα είναι απείρως μεγαλύτερη από τους δυο βαθμούς.

Για τον Νίκλας

Και κάτι τελευταίο. Δεν θα υποστηρίξω επουδενί πως ο Τζουγκάνοβιτς ήθελε να κομματιάσει το πόδι του Ελίασον. Δεν θα το έκανα για κανέναν ποδοσφαιριστή. Λίγο παραπάνω πάθος, λίγος ζήλος παραπάνω, λίγη δύναμη και μπόλικη αγαρμποσύνη και το κακό έγινε. Όμως όταν το VAR είδε αυτή την φάση, αυτό το μαρκάρισμα, αυτό το κτύπημα, έπρεπε να καλέσει τον διαιτητή να δείξει μια κόκκινη εκείνη την ώρα και άλλη μια να την πάρει σπίτι για να μην ξεχάσει ποτέ τι έκανε. Αντ’ αυτού, σιγή. Πέρα έβρεχε. Σα να λέει στον παίκτη του Αστέρα, συνέχισε αγόρι μου, θέρισε κόσμο με την ησυχία σου. Και στους παίκτες της ΑΕΚ, μαζεύετε τα ποδάρια σας, μην είστε οι επόμενοι.

Αυτό λοιπόν, λάθος δεν είναι. Ποδοσφαιρική χυδαιότητα και ασέβεια είναι. Και στο παλικάρι που μόλις είχε σμπαραλιάσει το πόδι του και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Μακάρι να υπήρχε θεός του ποδόσφαιρου και να το αποκαθιστούσε όλο αυτό, γλιτώνοντας τον Νίκλας από το κάταγμα. Δυστυχώς όμως, φοβάμαι πως τις ασίστ του δεν θα τις ξαναδούμε πριν από το τέλος Γενάρη. Αλλά θα τις ξαναδούμε και θα είναι και περισσότερες, γιατί ο Νίκλας είναι παλικάρι.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X