Άλλος έχει πάρει φέτος τον τίτλο της «Φιλιππινέζας» - Η ΑΕΚ και το ντέρμπι

Άλλος έχει πάρει φέτος τον τίτλο της «Φιλιππινέζας» - Η ΑΕΚ και το ντέρμπι

Ο Insider έρχεται σαν... καταιγίδα και τα λέει όλα: για τις ποδοσφαιρικές Φιλιππινέζες, την ΑΕΚ στην Τρίπολη, το ντέρμπι της Λεωφόρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα το μεγάλο ματς του Σαββάτου ήταν το… Φιλιππινέζικο ντέρμπι. Η μεγάλη αναμέτρηση στα Δυτικά Προάστια, ανάμεσα στην «Φιλιππινέζα 1» και στην «Φιλιππινέζα 2». Κι αν πιστεύετε πως τον αριθμό ένα τον έχει κατοχυρώσει ο εκ Θεσσαλονίκης, πλανάσθαι πλάνη οικτρά. Από φέτος υπάρχει άλλος πολύ δυνατός διεκδικητής που μάλιστα στη συγκεκριμένη συγκυρία, έχει πάρει και τα πρωτεία.

Όχι πως θέλουμε να αδικήσουμε τους Θεσσαλονικείς, που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους όλα τα τελευταία χρόνια. Αλλά όσο να ναι, με κάποιο τρόπο που κάποια στιγμή θα κληθεί να αναλύσει ο ιστορικός του μέλλοντος, φέτος πέτυχαν νίκη σε βάρος του Ολυμπιακού. Επιπλέον στις συνεδριάσεις της Λίγκας, εννοείται πως ακολουθούν πιστά και χωρίς να ρωτάνε, αλλά δεν μιλάνε. Δεν φαίνονται. Από την άλλη δεν χρειάζεται να πουν και τίποτα ενδεχομένως, καθώς τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Εδώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων 24ωρων σε όσα τέλος πάντων Μέσα τα αναμεταδίδουν, για να παρακολουθείται ο ένας, παρακολουθούσαν τον άλλον! Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Τους θεωρούν τόσο κοντά που εφόσον δεν μπορούσαν να παρακολουθούν τον έναν, καλύφθηκαν με το να παρακολουθούν τον άλλον!

Αλλά πλέον έχει μπει δυναμικά όπως είπαμε η έτερη «Φιλιππινέζα». Του Περιστερίου. Πολύ δυναμικά, σε ρόλο μπροστάρη. Όταν συνεδριάζει η Λίγκα δεν ξέρεις ποια ομάδα εκπροσωπούν οι Μαρινάκης – Καραπαπάς και ποια η Κάτια Κοξένογλου. Για την ακρίβεια σου δημιουργείται η εντύπωση πως ο Ατρόμητος ξεχνάει τελευταία να στείλει εκπρόσωπο και στέλνει αντίθετα έναν έξτρα ο Ολυμπιακός. Για τέτοια σύμπνοια, για τέτοιο μέγεθος αμοιβαίας κατανόησης και κοινής γραμμής για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου μιλάμε.

Δεν ξέραμε λοιπόν ποιον να πρωτοδιαλέξουμε στο μεγάλο ματς του Περιστερίου. Με αποτέλεσμα το τελικό 0-0 να μας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Μια τρύπα στο νερό και για τους δύο. Η μάχη της Νότιο – Ανατολικής Ασίας, καθώς εκεί βρίσκονται οι Φιλιππίνες, έληξε ισόπαλι χωρίς τέρματα. Και σε συνδυασμό με τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και των δύο, τα δύο μεγάλα στηρίγματα του πρωτοπόρου για το σχέδιο Κλάτενμπεργκ, έμειναν σε μελαγχολία.

Και κλείνουμε με τα δικά μας. Κάθε σκέψη για την Λεωφόρο, έρχεται μόνο μετά το τέλος του δικού μας αγώνα και με προϋπόθεση την δική μας νίκη. Με αντικειμενικά κριτήρια, εφόσον με το καλό πάρουμε εμείς τους τρεις βαθμούς που εύκολο δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση, η ισοπαλία στο ΠΑΟ – Ολυμπιακός μας έρχεται πιο βολική.

Ωστόσο ούτε μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που έβλεπα κάποιον αγώνα στον οποίο ήθελα να κερδίσει ο Ολυμπιακός (αν υπάρχει θα είναι πριν το 1996), ούτε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να το κάνω τώρα. Εκτός αν είναι εντελώς νοκ άουτ από το πρωτάθλημα και παίζουν με κάποιον που το διεκδικεί με μας. Κι ακόμη εντελώς νοκ άουτ δεν είναι. Ακόμη και όταν ωφεληθήκαμε από τη μη διεξαγωγή του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το 2017-2018, δεν χρειάστηκε να γίνει παιχνίδι για να βρεθούμε στην δύσκολη θέση να θέλουμε έστω να μη χάσουν με καθαρά βαθμολογικά κριτήρια.

Όμως το μεγάλο ματς είναι στην Τρίπολη, όχι στην Λεωφόρο. Με τον Φωτιά να δέχεται bullying από τις τοποθετήσεις Αλαφούζου στην Λίγκα πριν τον ορισμό του στην Τρίπολη. Για ένα ματς στην Λαμία, που πραγματικά δεν έγινε τίποτα για το οποίο να μπορεί να έχει παράπονο ο Παναθηναϊκός. Μακάρι να μην γίνει και τίποτα για το οποίο να μπορεί να έχει παράπονο η ΑΕΚ…

O Insider

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X