Το... κλειδί για το «διπλό» στην Τρίπολη

Το... κλειδί για το «διπλό» στην Τρίπολη
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, αναλύει γιατί η ΑΕΚ έχει μπροστά της, το πιο δύσκολο έως τώρα, παιχνίδι της, αυτό στην Τρίπολη...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τρίπολη παραδοσιακά, δυσκολεύει την ΑΕΚ. Δεκαπέντε παιχνίδια έχει δώσει η «Ένωση» στην πόλη της Αρκαδίας και μετράει πέντε νίκες, πέντε ήττες και πέντε ισοπαλίες. Εκεί πέρυσι, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, οριστικοποιήθηκε επί της ουσίας, ότι το κυνήγι του τίτλου… πέταξε. Και μετά βέβαια, στον δεύτερο γύρο, ήρθε η απόλυτη κατάρρευση της ομάδας.

Στην Τρίπολη ωστόσο, είχε συμβεί και το σκανδαλώδες με τον διαιτητή Καραντώνη να επιτρέπει να διεξαχθεί το ματς κάτω από ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες. Δεν ήταν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά μια λασπομαχία, που έληξε χωρίς να μπει γκολ. Ένα τέρμα είχε βάλει ο Τζαβέλλας, που ορθώς είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Τρίπολη, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα προκύψει τέτοιο χάλι σαν το περσινό. Το τερέν σίγουρα θα είναι βαρύ πάντως, κάτι που προφανώς βολεύει τους γηπεδούχους. Κόσμο η ΑΕΚ, όπως είπαμε, δεν θα έχει, όπως δεν είχε και πέρυσι.

Δεδομένο το… πούλμαν από τον Μεταξά

Ο Μεταξάς δεδομένα θα στήσει αμυντικό… πούλμαν. Εδώ τον ενόχλησε και το είπε δημόσια, που οι παίκτες του ανοίχτηκαν μετά το 1-0 επί του ΠΑΣ και τελικά σύμφωνα με τον Ελληνογερμανό τεχνικό, αυτό έφταιξε που έκανε ανατροπή η ομάδα των Ιωαννίνων.

Κόντρα στην ΑΕΚ, η μαζική άμυνα θα ξεκινήσει από το… ζέσταμα. Είναι και λογικό και αναμενόμενο βέβαια, αφού με την ΑΕΚ του Αλμέιδα, όποιος επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο (Παναιτωλικός, Άρης, ΠΑΟΚ), το πλήρωσε ακριβά.

Κι αντιστοίχως είναι πιο δύσκολο, για κάθε ποιοτική ομάδα, να προσπαθεί να διασπάσει την οποιαδήποτε πολυπρόσωπη άμυνα, πόσο μάλλον σε ένα κάκιστο αγωνιστικό τερέν. Στη Λιβαδειά, με καλές καιρικές συνθήκες και με τον κόσμο στο πλευρό της, η ΑΕΚ βρήκε τη λύση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο… ψαχνόταν και ζορίστηκε αρκετά.

Δεν… μασάει από απουσίες ο Αλμέιδα

Μαζί με όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν και οι σημαντικές (πιθανές) απουσίες που έχουν προκύψει τελευταία για την ΑΕΚ. Και ναι μεν, ο Ματίας Αλμέιδα έχει δείξει ή μάλλον έχει αποδείξει ότι δεν… μασάει από απουσίες και ότι όποιος μπαίνει, κάνει μη αισθητή την όποια έλλειψη, αλλά το να σου λείπουν ενδεχομένως και ο Αραούχο και ο Φαν Βεερτ και ο Τσούμπερ και ο Βίντα, δεν το λες και λίγο. Και με την ευχή να ξεπεράσει μέχρι την Παρασκευή την ίωση ο Μουκουντί.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι συνθήκες που διαμορφώνονται για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής, καθιστούν το ματς (τουλάχιστον σε θεωρητική βάση) ως το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής. Αφήνω εκτός της κουβέντας το ντέρμπι στη Λεωφόρο, για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν ντέρμπι, εκτός έδρας μάλιστα, άρα και εκ προοιμίου δύσκολο.

Ξεκαθαρίζω εδώ ότι καταγράφω τα δεδομένα και ότι σε καμία περίπτωση, δεν επικαλούμαι ή προκαταβάλω δικαιολογίες. Άλλωστε, το πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι έχει έναν προπονητή που δεν ψάχνει και δεν στέκεται σε τέτοιου είδους δικαιολογίες. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Αστέρα, κάνει πρωταθλητισμό και οφείλει να τον κερδίσει.

Το γκολ θα το βρει και στην Τρίπολη

Η εντός έδρας γκέλα με τον Βόλο δεν έχει «σβηστεί» ακόμα, ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟ πάει… τρένο κι έχει το απόλυτο. Η ΑΕΚ βαθμολογικά, είναι ακόμα με την πλάτη στον τοίχο και έτσι θα πάει να παίξει και στην Τρίπολη. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Καταγράψαμε τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν, ας δούμε και τη λύση. Τη λύση βασικά θα την βρει ο Αλμέιδα, οπότε εμείς απλά ας περιοριστούμε στο ποιο θα είναι το «μυστικό» για τη νίκη την Κυριακή, κατά την ταπεινή μας άποψη. Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι το γκολ το βρίσκει, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, όσο κι αν μπορεί ενδεχομένως να την δυσκολέψει κάποιος αντίπαλος και παρά τις όποιες σημαντικές απουσίες.

Μόνο με τον Βόλο στη Ριζούπολη δεν τα είχε καταφέρει, αλλά μιλάμε για ματς που αφορούσε στην 2η αγωνιστική και έκτοτε έχει πέσει πολλή δουλειά στην ομάδα και αυτό ασφαλώς αποτυπώνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε κάθε παιχνίδι. Όσα λοιπόν… πούλμαν κι αν βάλει ο Μεταξάς στην άμυνα του Αστέρα, ακόμα κι αν αυτό συνδυάζεται με κομβικές απουσίες για την ΑΕΚ στην επίθεση, εκτιμώ ότι το γκολ θα το βρει.

Το θέμα κατ’ εμέ είναι να μην την πατήσει στην άμυνα, να καταφέρει δηλαδή πάλι να κρατήσει το μηδέν, ελλείψει μάλιστα πλέον του Βίντα. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για το ματς της Κυριακής και όχι τόσο αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι για την επίθεση. Αν μάλιστα, χτυπάω ξύλο, λείψει και ο Μουκουντί, ο Ματίας θα πρέπει να βγάλει… λαγούς από το καπέλο του.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X