Αρκετά με αυτούς, έχουμε Τρίπολη
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης κάνει μία καταγραφή γεγονότων, αναφέρεται στο παιχνίδι της Τρίπολης και γράφει για την ΑΕΚ που είχε προειδοποιήσει για τα καραγκιοζιλίκια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το παιχνίδι με την ομάδα της Τούμπας, ανήκει οριστικά στο παρελθόν και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο ματς, εκτός αν θέλουμε να γελάσουμε με τα όσα λένε και γράφουν -κυρίως- στη Θεσσαλονίκη. Ήρθαν κύριοι χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, έκαναν σαν τους γαύρους (πριν το ματς με τον Ρουμάνο κλάψα και κατά τη διάρκεια του ματς με τον Καρυπίδη και τον πάγκο τους) και έφυγαν έτσι όπως είχαν συνηθίσει να φεύγουν κάθε φορά που ξεκινούσαν από τα Μάλγαρα για να έρθουν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τώρα βεβαίως στη Θεσσαλονίκη έχουν βρει άλλα «τρυπάκια». Μετράνε την ιστορία από εκεί που τους βολεύει για να δείξουν το τεράστιο (εδώ κλαίμε από τα γέλια) μέγεθός τους. Δικαίωμά τους να παραμυθιάζονται. Ποιος είμαι εγώ να τους εμποδίσω; Αν θέλουν να υπολογίζονται σαν ομάδα 4ετίας ας αλλάξουν… όνομα και σήμα (το έχουν ξανακάνει). Αν πάλι πιστεύουν ότι είναι τόσο… μπροστά από εμάς σε όλα τα επίπεδα όπως υποστηρίζουν με στόμφο, ας συνεχίσουν έτσι και ας μην αλλάξουν τίποτα.

Αν θέλουν να λένε ότι τους αδίκησε η διαιτησία, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Δεν έχει καμία σημασία το ότι σε 95’ δεν έκαναν ούτε μία τελική στο στόχο και ο Αθανασιάδης ακόμα και αν δεν ήταν κάτω από την εστία, η ΑΕΚ δε θα έτρωγε γκολ. Πάντως το να λένε για τις κάρτες αυτοί που έπαιζαν με δεξί μπακ τον… Μάτος που σε κάθε ματς έκανε πέντε δολοφονικά μαρκαρίσματα και χτυπούσε με χέρια κάθε αντίπαλό του, είναι και λίγο ανέκδοτο. Όπως είναι ανέκδοτο το ότι ο Ολιβέιρα δεν πήρε κάρτα. Ή ο Αουγκούστο δεν «κιτρινίστηκε» στη φάση του Σιμάνσκι, όπου πήγε να του κόψει το χέρι.

Παρεμπιπτόντως επειδή αναρωτιούνται γιατί τους φωνάζουν γαύρους του Βορρά, θα αναφέρω δύο απλά περιστατικά που αφορούν το fair play. Στη φάση του Σιμάνσκι δεν έβγαλαν ποτέ τη μπάλα έξω. Επίσης στο τέλος παρότι οι παίκτες της ΑΕΚ παραχώρησαν πλάγιο επειδή ήταν παίκτης τους κάτω, αντί να την επιστρέψουν έκαναν τσαμπουκά και στη συνέχεια επίθεση.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι πάντως γέλασα με την ψυχή μου ακούγοντας την ώρα που έπαιζα candy crash ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης. Είχε… μίσος λέει στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν καταλαβαίνουν το γιατί. Δίκιο έχετε. Έπρεπε να υποδεχθεί ο κόσμος της ΑΕΚ, αυτούς που αποκαλούσατε «κλέφτες» και «χάρτινους», σηκώσατε πανό για την προσφυγιά και λέγατε για «τζαμπασοφιές» με αγκαλίτσες και φιλάκια. Ότι έσπειραν οι παράγοντές σας και οι ρεπόρτερ σας τόσα χρόνια θα το λουστείτε. That’s life! Τώρα θα εύχεστε να μην είχε χτιστεί!

Η ΑΕΚ «χτίζει» χαρακτήρα, έχει νοοτροπία

Η ΑΕΚ λοιπόν για να περάσουμε στα δικά μας, δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι ότι λειτουργεί απόλυτα σωστά μέσα στο γήπεδο. Παίζει γρήγορα και όχι βιαστικά. Παίζει άμυνα πολύ ψηλά και δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να «χτίσει» επιθέσεις. Έχει ισορροπία στο παιχνίδι της και ακόμα και όταν έδωσε τη μπάλα στον Πάοκ δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει. Τους έβλεπες μετά το 2-0 να γυρνάνε τη μπάλα γύρω γύρω και δεν ανησυχούσες. Η ομάδα βγάζει υγεία, η έδρα πουσάρει τους παίκτες και ο πάγκος διαχειρίζεται σωστά κάθε παιχνίδι.

Ο τρόπος παιχνιδιού που έχει φέρει ο Αλμέιδα είναι εξαιρετικά δύσκολος να αντιμετωπιστεί από όλες τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ειδικά από αυτές που θα επιδιώκουν να παίξουν από πίσω. Όσες πάνε σε ταμπούρι και διώχνω μακριά, ίσως μας προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Όπως είχε κάνει για παράδειγμα ο Βόλος στη Ριζούπολη.

Όπως και να έχει όμως η ΑΕΚ έχει εφτά σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μηδέν παθητικό στα 8 από τα 11 φετινά ματς και προχωράμε σεμνά και ταπεινά. Παιχνίδι με παιχνίδι. Στην Τρίπολη η «στροφή» είναι καθοριστική. Το ματς δεν αποκλείεται να γίνει με κάκιστες καιρικές συνθήκες. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι το περσινό ανέκδοτο με τη λίμνη, όπου η μπάλα κολλούσε αλλά ο Καραντώνης το έπαιξε κανονικά το ματς.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει το «τρίποντο» τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα ακόμα. Και αν έρθει και ένα «βολικό» αποτέλεσμα στο ντέρμπι, δηλαδή ισοπαλία, κάτι που θα σημαίνει μείωση της διαφοράς από τον πρώτο και αύξηση από τον τρίτο, όλα καλύτερα. Αλλά ας κερδίσει η ΑΕΚ και μετά βλέπουμε.

ΥΓ: Στη φωτογραφία που υπάρχει μέσα στη βασική όπου απεικονίζεται το γήπεδο του Αστέρα, μπορείτε να διακρίνετε τον Κυριάκο Κυριάκο, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Μάκη Γκαγκάτση και δύο κυρίους που δηλώθηκαν ως… φροντιστές ή μασέρ. Υπήρχε και ένας υπεύθυνος ασφαλείας, ακριβώς πίσω, ο οποίος όμως είχε κανονικά το ταμπελάκι του. Δεν τα γνωρίζω τα παιδιά, προφανώς και έκαναν τη δουλειά τους. Την όποια… δουλειά τους. Δεν (μου) φταίνε σε τίποτα και δεν τα κατηγορώ για το παραμικρό.

Επειδή όμως κατά τη διάρκεια της περατζάδας του Ρουμάνου κλάψα μόνο ως φροντιστές ή μασέρ δεν συμπεριφέρθηκαν, αλλά περισσότερο ως… προστάτες του, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας πούνε οι δύο υπεύθυνοι του Πάοκ (οι οποίοι όταν ξεκίνησε τη βόλτα του ο Λουτσέσκου χασκογελούσαν δίπλα στον Μπότο και αυτό αποτυπώθηκε και στην κάμερα της Cosmote), πως θα αντιδρούσαν αν αυτό ακριβώς γινόταν στην Τούμπα.

Αν έμπαινε κάποιος στο γήπεδο και έκανε τα ίδια καραγκιοζιλίκια με αυτά του Ρουμάνου στη Θύρα4. Και αν το έκανε με αντίστοιχους «φροντιστές» (κάτι που η ΑΕΚ δεν κάνει όπου και αν πάει). Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε επίσης τι εννοούσαν όταν έλεγαν στους ιθύνοντες της ΑΕΚ «το ελέγχουμε…».

Διότι ο Ρουμάνος ήταν ανεξέλεγκτος και προκλητικός. Μπήκε για να τινάξει το ματς στον αέρα. Όσο για την αστειότητα ότι μπήκε να ελέγξει τον… αγωνιστικό χώρο, γιατί δεν το έκανε και στο Χαριλάου ή στο Καραϊσκάκη; Αλλά εκεί κοκοκο. Εδώ μάλλον ήθελε να το παίξει… Γκαρθία. Αλλά δεν τσίμπησε κανένας. Πήρε ότι του άξιζε. Και αν περίμενε ότι στη Συνέντευξη Τύπου θα γίνει ότι στο Φάληρο και θα τον ρωτούσαμε για την κωμική συμπεριφορά του πάλι έξω έπεσε. Ουδείς ασχολήθηκε με τις γελοιότητες που έκανε.

ΥΓ 2: Η ΑΕΚ δικαιώθηκε απόλυτα και στο θέμα του Λουτσέσκου. Είχε προειδοποιήσει από τη σύσκεψη ασφαλείας -ειδικά προς την Αστυνομία- ότι θα προκαλέσει και τότε οι άνθρωποι του Πάοκ έλεγαν: «μα τι λέτε…», «φυσικά και δε θα κάνει κάτι» και άλλες τέτοιες αρλούμπες. Είδαμε τι συνέβη τελικά.

Παρεμπιπτόντως η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κόσμος της συμπεριφέρθηκαν ΑΨΟΓΑ και σε όποιους ρεπόρτερ του Πάοκ ήρθαν στην Αθήνα. Τους προφύλαξε μάλιστα -ακόμα και αυτούς που έγραφαν για «τζαμπασοφιές» και έβριζαν τον Μελισσανίδη- βάζοντάς τους στο γήπεδο από την Υπογειοποίηση.

Δύο εξ αυτών βεβαίως, είπαν στις εκπομπές τους πως η ΑΕΚ βιάστηκε να ανοίξει το γήπεδο και πως το -2 (η είσοδος της Υπογειοποίησης δηλαδή) είναι ακόμα γιαπί. Παιδιά πρώτον χάρη σας έκαναν και δεύτερον αν δεν σας άρεσε να μην ξανάρθετε. Ή αν ξανάρθετε να έρθετε κανονικά, όπως έρχονται οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Από την αλάνα της Τούμπας, μέσα από τον κόσμο…

 

 

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X