Ολοι βλέπουν τι κάνει η ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν

Ολοι βλέπουν τι κάνει η ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr αυτά που κάνει η ΑΕΚ, όμως κανείς δεν μπορεί να βρει τρόπο μέχρι σήμερα να το αντιμετωπίσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήρε και το πρώτο ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια με τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Και αυτό είναι σημαντικό. Όπως είναι ο ΠΑΟΚ, όπως επέμενε να τον δει να παίζει στο γήπεδο ο Λουτσέσκου απέναντι στην φετινή ΑΕΚ, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα ερχόταν η νίκη. Το ζήτημα ήταν το πότε θα έμπαινε το πρώτο γκολ και που θα έφτανε εν τέλει το σκορ.

Το τελικό 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι «φτωχό» για να αναδείξει τη διαφορά των δύο ομάδων, διότι είναι πολύ μεγαλύτερη αγωνιστικά και ουσιαστικά. Και είναι αρκούντως… τίμιο για τον χθεσινό ΠΑΟΚ. Το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν η νίκη, που την κρατά εκεί που θέλει. Κοντά στον ΠΑΟ, σε απόσταση από τους από κάτω.

Η ΑΕΚ κέρδισε το ματς με το ίδιο… τροπάρι. Με το πρέσινγκ ψηλά, τα κλεψίματα, την γρήγορη μετάβαση και την άμεση πάσα και εκτέλεση. Διαφορετικές φάσεις τα 2 γκολ, αλλά ίδιες στην νοοτροπία και το σχέδιο. Η ΑΕΚ κάνει αυτό που όλοι το βλέπουν ξεκάθαρα. Δεν είναι κάποια ανακάλυψη. Πρεσάρει ψηλά λυσσασμένα μα συντονισμένα, 11 παίκτες έχουν κοινό στόχο στο χορτάρι. Τελικά μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό. Για να το πετύχεις αυτό στην Ελλάδα πρέπει να είναι πολύ καλά δουλεμένος και λίγες ομάδες είναι. Μέχρι σήμερα μόνο ο Ατρόμητος κάτι έδειξε, αλλά δεν πήρε αποτέλεσμα.

Ολοι βλέπουν τι κάνει η ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν

Η ΑΕΚ ήταν ώριμη και ψύχραιμη

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος για αυτό το ματς. Δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την ΑΕΚ. Και της έκανε το έργο πιο εύκολο, διότι ήταν μία άνετη νίκη. Απειλήθηκε ελάχιστα και βοήθησε ότι ο φορ ήταν ο βαρύς Ολιβέιρα που έγινε… βούτυρο στο ψωμί του Μουκουντί και του Βίντα. Ειδικά όταν αυτός ο φορ παίζει μόνο πλάτη και ο Νάρεϊ εξαφανίστηκε, είτε δεξιά, είτε αριστερά, ο ΠΑΟΚ επιθετικά είχε… τελειώσει μετά το 10′.

Μπορεί η εξέδρα να είχε την λύσσα της με τον Λουτσέσκου (και δυστυχώς όχι άδικα…) και τον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα στο γήπεδο έπαιξε ώριμα και ψύχραιμα. Σαν να μην έχει καμία σύνδεση με την ΑΕΚ των παλαιότερων ετών. Και ορθώς έκανε. Κορυφαίος σε μία ομάδα που ήταν όλοι πολύ καλοί ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Ο άνθρωπος που έχει μετατραπεί σε… έξτρα παίκτη που δεν περιμένει κανείς, σε όλες τις φάσεις. Αμυντικά και επιθετικά. Και ήταν ο πιο κομβικός παίκτης σε ότι συνέβη στο 1-0. Στο γκολ που ξεκλείδωσε το ματς.

Η ΑΕΚ έχει πετύχει πολλά με το σχέδιο Αλμέιδα μέχρι σήμερα . Ήδη έχει περάσει με διπλό από το Χαριλάου, κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο εντός έδρας ντέρμπι και έχει μπροστά της τον Αστέρα, σε ένα παιχνίδι κομβικό στην Τρίπολη. Ό,τι και να γίνει στο ντέρμπι στην Λεωφόρο ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, για την ΑΕΚ θα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει να βγάλει με επιτυχία και το παιχνίδι στην Τρίπολη. Κυρίως ψυχολογικά. Να νιώσει ότι το σχέδιο πάει καλά, ότι η ομάδα πατάει γερά στα πόδια της και να συνεχίσει. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο για όλους ακόμη. Υπάρχει η διακοπή, ο β’ γύρος και τα πλέι οφ. Θα δούμε πολλά ακόμη.

Για το τέλος επαναλαμβάνω κάτι: Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές για την ΑΕΚ και το γκρουπ των αποδυτηρίων. Εκεί σημασία έχει η αντίδραση και η επόμενη μέρα. Μην ξεχνάμε η ΑΕΚ χτίζει μία νέα καλή ομάδα. Και δεν κοιτά μόνο και αποκλειστικά το σήμερα, αλλά να έχει συνέχεια και να μην είναι ομάδα μίας χρήσης. Και αυτό η κοινωνία της ΑΕΚ πρέπει να το κατανοήσει, τώρα που είναι όλα ευχάριστα.

ΥΓ: Άψογη και άκρως κομβική η παρουσία όλων των στελεχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στο χορτάρι, την ώρα που ο Λουτσέσκου πήγε να τινάξει το ματς στον αέρα. Η έγκαιρη επέμβαση τους κράτησε τα όρια για όλους.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X