Τον κλόουν δεν τον κερδίζεις αν τον αφήσεις να το κάνει τσίρκο

Τον κλόουν δεν τον κερδίζεις αν τον αφήσεις να το κάνει τσίρκο
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση πριν από το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ομάδες στην Ελλάδα, οι μεγάλες ειδικά αλλά όχι μόνο αυτές, είναι ταυτισμένες με τις ιστορικές τους έδρες. Ακόμη πιο ειδικά η δική μας, γιατί ταυτισμένη με την έδρα της είναι από πολύ νωρίς μετά την ίδρυση της. Άρα η ΑΕΚ από τον Μάιο του 2003 ως τον Σεπτέμβριο του 2022 δεν ήταν μια πλήρης, μια κανονική ΑΕΚ.

Τα σημειώνουμε αυτά γιατί ήρθε η ώρα να αρχίσουμε τις συγκρίσεις και τους απολογισμούς βάσει των πραγματικών στοιχείων. Ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών επί καραντίνας, ήταν άλλο να παίζεις σε άδειο Καραϊσκάκη, άδεια Λεωφόρο, άδεια Τούμπα, άδειο Βικελίδης κι άλλο σε άδειο ΟΑΚΑ.

Αν κι ο απολογισμός στην Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΠΑΟΚ είναι συντριπτικός, δεν λέμε πως αυτόματα η OPAP Arena, καθορίζει τα δεδομένα. Τα επαναπροσδιορίζει όμως. Ο απολογισμός της ΑΕΚ την τελευταία τριετία με τον ΠΑΟΚ είναι αφύσικος, είναι ανώμαλος.

Προήλθε από δύο βασικές αιτίες. Σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ είχε σταθερά πάνω κάτω καλή ομάδα και την έδρα του, η ΑΕΚ είχε μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα από τα οποία κανένα και ποτέ δεν μπορούσε να καλυφθεί από την δυναμική της έδρας. Επιπλέον είναι γελοία έτσι κι αλλιώς η κουβέντα, γιατί η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα που η αγωνιστική της εικόνα ήταν σταθερά κακή, έχει χτίσει πολύ άσχημους απολογισμούς ακόμη και με τον Άρη στην Αθήνα ή και γενικώς με μικρομεσαίους αντιπάλους.

Αλλά όλη αυτή την κουβέντα πρέπει να την αφήσουμε πίσω. Όλοι ξέρουμε γιατί το νιώθουμε μέσα μας, πως μετά τις 30 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ έχει αλλάξει, είναι κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό που υπήρξε για 19 χρόνια. Δεν πρέπει στο αυριανό ματς να πάμε έχοντας μέσα μας σκέψεις περί απαντήσεων, περί ζητημάτων που έχουν ανοίξει τα αμέσως προηγούμενα και πρέπει να τα κλείσουμε.

Πρώτα απ’ όλα δεν κλείνει, ούτε ανοίγει τίποτα σε ένα παιχνίδι. Δεύτερον δεν έχουμε να απαντήσουμε σε κανέναν με το νέο μας γήπεδο από πλευράς συνθηκών φιλοξενίας, γιατί πολύ απλά τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα πουθενά. Ούτε στην Τούμπα, ούτε στο Φάληρο, ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε στον Άρη. Κατά διαβολική σύμπτωση σε σχέση με κάτι που γράψαμε και τις προάλλες, στο μοναδικο γήπεδο που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ήταν πέρσι στο 3-3 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχει τίποτα ικανό να το αφήσουμε να μας χαλάσει το μυαλό. Αυτό που πρέπει να προστατεύουμε είναι το γήπεδο μας και η διαδικασία του φτιαξίματος της ομάδας που όλοι βλέπουμε πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια πραγματικά έχει μπει μπροστά.

Απαράδεκτο είναι δε να αφήσουμε εμείς οι ίδιοι να αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της ψυχολογίας μας η στάση του γελοίου Λουτσέσκου. Αν ο Λουτσέσκου ήταν τόσο ικανός στο να καθορίζει τα δεδομένα καθαρά ποδοσφαιρικά, να είστε σίγουροι πως θα είχε πολλές περισσότερες επιλογές από το να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, μετά την Σαουδική Αραβία. Το γεγονός πως είναι και πάλι εδώ, οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως του αρέσει να γίνεται ένας ποδοσφαιρικός κλόουν, οπότε η αγορά εκτός Ελλάδας δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Το θέμα είναι αν θέλεις να του επιτρέψεις ή όχι να σε πάει σε τσίρκο. Αν τον αφήσεις να το κάνει τσίρκο, υπερέχει και αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες του. Είναι καθαρά δική μας απόφαση.

Ο Ενωσίτης

 

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X