Τα 2 πρόσωπα της ΑΕΚ, η κακή μέρα του Φρέιζιερ και το κατόρθωμα του ΕΣΑΚΕ

Τα 2 πρόσωπα της ΑΕΚ, η κακή μέρα του Φρέιζιερ και το κατόρθωμα του ΕΣΑΚΕ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ από την Βόννη, το έλλειμα σκοραρίσματος και τις ευθύνες του ΕΣΑΚΕ

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Βόννη, σε έναν αγώνα που είδαμε τα 2 πρόσωπα της ΑΕΚ και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες σε σχέση με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ουσιαστικά η Ένωση δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει την νίκη στην Ιταλία και να εκμεταλλευτεί την έδρα της, οπότε τώρα θα πρέπει να κάνει σημαντικές νίκες και να έχει πρόχειρα τα κομπιουτεράκια για τις ισοβαθμίες.

Τα 2 πρόσωπα της ΑΕΚ

Ο αγώνας ήταν ένα Σκωτσέζικο ντους για την Ένωση και τους οπαδούς της. Είχε ένα φανταστικό πρώτο δεκαπεντάλεπτο που τρίβαμε τα μάτια μας από αυτά που βλέπαμε στο γήπεδο και ένα ακόμα 25πτο που έδειξε όλες τις αδυναμίες της. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, είδαμε μια ομάδα βγαλμένη από τα όνειρα του κάθε οπαδού της. Τρομακτική ένταση στην άμυνα, τρομερές μάχες κάτω από τα καλάθια για ένα ριμπάουντ, από όλους και «πνίξιμο» της Βόννης, που εκτός από τον Σορτς δεν μπορούσε να δει που είναι το καλάθι με συνεχόμενα λάθη. Στην επίθεση η ΑΕΚ δούλευε σαν ρολόι, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, τελειώματα του Μίτσελ μετά από πικ εν ρολ, επίθεση στα close out από τον ΜακΓκρίφ, εκτελέσεις από την περιφέρεια με τον Στρέλνιεκς. Κατάφερε να κρατήσει τους Γερμανούς για κάτι παραπάνω από 7 λεπτά χωρίς καλάθι και το 11-12 μετατράπηκε σε 29-12 με την ΑΕΚ να δίνει μια μπασκετική παράσταση.

Κάπου εκεί άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια για το τι θα ερχόταν στην συνέχεια. Η Γερμανοί που δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα, έσφιξαν την άμυνα τους, αφού διαθέτουν εξαιρετικούς φίζικαλ παίκτες, έκοψαν εντελώς την δημιουργία μέσα από πικ εν ρολ της ΑΕΚ και άρχισε το βραχυκύκλωμα. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ διατήρησε διψήφια διαφορά στο ημίχρονο όμως φαινόταν ότι ακολουθεί δύσκολη συνέχεια. Η Βόννη βγήκε στο 2ο ημίχρονο με περίσσια ενέργεια, την ώρα που της ΑΕΚ όλο και λιγόστευε και το έβλεπε κάποιος σε κάθε φάση. Από εκεί που οι παίκτες της Ένωσης κέρδιζαν όλες τις 50-50 μπάλες, πλέον έρχονταν δεύτεροι. Η άμυνα που είχε στραγγαλίσει τους Γερμανούς έγινε ανοικτή διάβαση και το μομέντουμ είχε πάρει περίπατο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο, οι πόντοι από λάθη αντιπάλου ήταν 17-4 υπέρ της ΑΕΚ και στο τέλος του αγώνα ήταν 20-14. Η ΑΕΚ κατάφερε σε ένα ημίχρονο να δεχτεί 23 πόντους και στο τρίτο δεκάλεπτο δέχτηκε 29 ενώ συνολικά στο 2ο ημίχρονο 50. Ο Σορτς έκανε ότι ήθελε την άμυνα της ΑΕΚ, δεν είχε κανένα πρόβλημα στις αλλαγές που τον έπαιξε η Ένωση, σημάδευε πάντα είτε τον Φρέιζιερ είτε τον Στρέλνιεκς και δικαιολόγησε την φήμη του, κυριαρχώντας στην 4η περίοδο.

Αντέχει η ΑΕΚ την κακή μέρα παικτών όπως ο Φρέιζιερ;

Πέρα των όσων είδαμε στον αγώνα, αρχίζει να φαίνεται και αυτό που έχουμε πει ακόμα και στις νίκες της ΑΕΚ. Ο Ηλίας Καντζούρης έχει επιλέξει, κατά γενική ομολογία καλούς ξένους, που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Το θέμα είναι ότι επειδή και αυτοί είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ δεν μπορεί σε κάθε αγώνα να παίζουν καλά, θα έρθουν και βράδια όπως το χτεσινό που ο αντίπαλος προπονητής θα έχει ετοιμάσει ένα καλό αμυντικό πλάνο και θα βγουν εκτός ρυθμού, όπως έγινε εχθές με τον Φρέιζιερ. Ο Αμερικανός έμεινε άποντος για πρώτη φορά, μοίρασε μεν 13 ασίστ από τις οποίες η ΑΕΚ σκόραρε 27 πόντους, αλλά ήταν φανερό ότι δεν αισθανόταν άνετα και είχε ως αποτέλεσμα τις πολύ κακές αποφάσεις που πήρε στο τέλος.

Εκεί λοιπόν έρχεται το ερώτημα που μπορεί να είναι λίγο μπακαλίστικο αλλά υπάρχει. Όταν οι ξένοι δεν πιάνουν τους διψήφιους μέσους όρους που έχουν και οι 6, μπορούν να καλυφτούν αυτοί οι πόντοι από τους Έλληνες; Η απάντηση μέχρι στιγμής είναι όχι και φάνηκε πάλι και εχθές. Συνολικά 11 πόντοι από 5 παίκτες, δηλαδή πάνω κάτω στο μέσο όρο τους και η ΑΕΚ πέτυχε 67 πόντους.

Ο Ηλίας Καντζούρης επιμένει ότι θέλει να έχει μοιρασμένο σκορ και ομαδική δουλειά, αλλά όταν η ομαδική λειτουργία βραχυκυκλώνει, δεν φαίνεται να υπάρχει ένας παίκτης να τραβήξει το κάρο με 1-2 ατομικές ενέργειες ώστε να ξεκολλήσουν και οι υπόλοιποι. Θα το δούμε και στην πορεία, όταν επιστρέψει και ο Φλιώνης, που είναι σημαντικός παίκτης στην ομάδα, αλλά γενικά σεζόν με Ελλάδα και Ευρώπη με 7-8 παίκτες δεν βγαίνει. Πρέπει να ανέβουν και οι υπόλοιποι, να νιώσουν καλύτερα και να βοηθήσουν όλοι πέρα από την άμυνα και στην επίθεση.

Είναι ευχαριστημένοι στον ΕΣΑΚΕ;

Τώρα που πέρασε ο αγώνας και η ΑΕΚ έχασε, αναρωτιέμαι στον ΕΣΑΚΕ είναι ευχαριστημένοι; Θεωρούν ότι με όσα έπραξαν, βοήθησαν μια Ελληνική ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη ή της δυσκόλεψαν όσο γίνεται την κατάσταση και τις συνθήκες;

Άραγε αυτοί οι «χαζοί» οι Γερμανοί, που έβαλαν την Βόννη να παίξει Σάββατο στο πρωτάθλημα τους και είχε μια μέρα παραπάνω ξεκούραση, δεν βλέπουν Ελληνικό πρωτάθλημα για να καταλάβουν πώς πρέπει να φέρονται στις ομάδες τους; Δεν μου αρέσει η πολλή γκρίνια, αλλά γίνονται κάποια πράγματα που σε κάνουν να απορείς πραγματικά αν το κάνουν επίτηδες ή απλά είναι άσχετοι.

Ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του απάντηση, το θέμα είναι ότι ο ΕΣΑΚΕ έστειλε την ΑΕΚ να παίξει ίσως το πιο κρίσιμο Ευρωπαϊκό της παιχνίδι, χωρίς κανονική προπόνηση και με ξεκούραση μιας ημέρας, με αποτέλεσμα να κλατάρει στο 2ο ημίχρονο και να χάσει. Αυτό έγραψε και δεν ξεγράφει.

Πλέον η ΑΕΚ πρέπει να ξεκουραστεί, να καθαρίσει το μυαλό της γιατί έρχεται άλλο ένα δύσκολο ματς με τον Άρη στα Λιόσια, που πρέπει η ΑΕΚ να κερδίσει για να συνεχίσει αήττητη την πορεία της. Να πούμε περαστικά και στον Στρέλνιεκς που ήταν πολύ καλός εχθές και να επιστρέψει γρήγορα πίσω.

ΥΓ. Χθες, μετά από πολύ καιρό, το κλειστό θύμιζε έδρα. Μπορεί να μην είχε πάλι τον πολύ κόσμο, αλλά όσοι ήταν εκεί, προσπάθησαν με την φωνή τους να σπρώξουν την ομάδα. Μακάρι να είναι έτσι και στην συνέχεια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X