Σιντιμπέ: Στο ντεμπούτο στη Super League έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Σιντιμπέ: Στο ντεμπούτο στη Super League έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έκανε ντεμπούτο στη Super League και στο πρώτο του εν Ελλάδι δείγμα έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έκανε ντεμπούτο και στη Super League και στο πρώτο του εν Ελλάδι δείγμα έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Η συνεργασία του με τον Γκατσίνοβιτς και τα περιθώρια βελτίωσης.

Ένας από τους σκόπελους που έπρεπε να ξεπεράσει ο Ματίας Αλμέιδα κόντρα στον Λεβαδειακό ήταν το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας λόγω της έλλειψης των Μοχαμάντι και Χατζισαφί με προβλήματα τραυματισμού.

Ανάμεσα στις επιλογές του ήταν ο πιο έτοιμος, αλλά άπειρος Βεντάτ Ραντόνια και ο πιο έμπειρος Σιντιμπέ, ο οποίος αν και δεξιοπόδαρος έχει παίξει αρκετά στην καριέρα του ως αριστερός μπακ.

Το βιογραφικό του Γάλλου διεθνούς αμυντικού “κέρδισε” τον Αλμέιδα και ο Αργεντινός τεχνικός πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος που τον επέλεξε.

Έμεινε χαμηλά, αλλά δημιούργησε απειλή με τον Γκατσίνοβιτς

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (29) έμεινε χαμηλά στο γήπεδο και δεν είχε τα ανεβάσματα που είχε ο Ρότα (12) από τα δεξιά, με τον μέσο χώρο δράσης του είναι πίσω από το κέντρο.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά

Ο 30χρονος ακραίος μπακ μπορεί να έμεινε χαμηλά στο γήπεδο, αλλά βοήθησε την ανάπτυξη της ΑΕΚ και είχε μεγάλη συμμετοχή στο passing game.

Ο Γάλλος διεθνής αμυντικός είχε 83 ενέργειες με την μπάλα και 49/64 πάσες, όπως βλέπουμε και στο γράφημα της Opta Stats/Perform.

ΑΕΚ: Αυτά έκανε ο Σιντιμπέ με ανάποδο πόδι στο ντεμπούτο του στη Super League
SPORT24

Η συνεισφορά του Σιντιμπέ ήταν ιδιαίτερα σημαντική στο κομμάτι της επίθεσης, στο οποίο επικεντρώθηκε το παιχνίδι της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό. Ο 30χρονος μπακ μοίρασε 23 πάσες στην επίθεση, μόλις μια λιγότερη από τον Γκατσίνοβιτς.

Την ίδια στιγμή έφτιαξε δύο τελικές προσπάθειες για την ΑΕΚ, όσες και ο Λιβάι Γκαρσία, έχοντας μια λιγότερη key pass, από τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς.

Στο πρώτο του δείγμα στη Super League ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ άφησε θετική γεύση, αν αναλογιστεί κανείς ότι το έκανε σε μια θέση με ανάποδο πόδι.

Ο Γάλλος ακραίος αμυντικός χρειάζεται λίγο χρόνο για να φτάσει στα δικά του στάνταρ, ωστόσο έχει την εμπειρία όχι μόνο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα για ένα ολόκληρο 90λεπτο, αλλά να μπορέσει να είναι σημαντικός γρανάζι της κιτρινόμαυρης ανάπτυξης.

Αν οι Μοχαμάντι και Χατζισαφί δεν είναι διαθέσιμοι ούτε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τότε ο Σιντιμπέ θα είναι ο βασικός υποψήφιος για να καλύψει το κενό, μιας και ανταπεξήλθε αρκετά καλά στη Λιβαδειά.

Πηγή: Sport24.gr

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X