Ο μεγαλύτερος loser της ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το Μεξικό

Ο μεγαλύτερος loser της ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το Μεξικό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μεξικό αποτελεί μια από τις σταθερές παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας δώσει το «παρών» στις τελικές φάσεις 17 διοργανώσεων, από τις συνολικά 22 που έχουν διεξαχθεί.

Είναι δεδομένο πως όσο περισσότερο παίζεις, τόσο πιθανότερο είναι να χάσεις, ωστόσο οι «τρικολόρ» διατηρούν το ρεκόρ που κανείς δεν θα ήθελε να έχει: Αυτό του μεγαλύτερου αριθμού ηττών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μεξικό: Ο μεγαλύτερος loser της ιστορίας του Μουντιάλ

Συγκεκριμένα, έχει δώσει 57 παιχνίδια στα γήπεδα της κορυφαίας διοργάνωσης, εκ των οποίων τα 27 δεν κατάφερε να πανηγυρίσει. Μετράει μόλις 16 νίκες και 14 ισοπαλίες, με συνολικά 62 βαθμούς. Μάλιστα, οι 12 δώδεκα από τις ήττες έγιναν στα πρώτα 13 παιχνίδια που έδωσαν στη διοργάνωση, από το 1930 ως το 1962.

Σε απόλυτο αριθμό μπορεί να είναι παρήγορο για το Μεξικό ότι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας είναι η Αργεντινή, με 23 ήττες, ωστόσο οι 43 νίκες που έχει πετύχει και οι ιστορικές επιτυχίες που έχει καταφέρει αφήνουν ξανά τους «τρικολόρ» στην… απογοήτευση.

Η κατάρα της φάσης των «16»

Οι Μεξικανοί πηγαίνουν στο Κατάρ με ένα βαρύ φορτίο, που επιθυμούν διακαώς να διώξουν από πάνω τους: Την «κατάρα» της φάσης των «16» ή του πέμπτου παιχνιδιού.

Οι «τρικολόρ» έχουν φτάσει μόλις δύο φορές στην ιστορία τους στους «8», αλλά μόνο τη μία από αυτές χρειάστηκε να δώσουν πέντε παιχνίδια για να το καταφέρουν. Σε όλες τις υπόλοιπες συμμετοχές τους στη διοργάνωση, είτε δεν κατάφεραν να περάσουν από τους ομίλους, είτε η πορεία τους σταμάτησε στους «16».

Το 1970 η πρόκριση στους «8» ήρθε αφού δεν… υπήρχε φάση των «16», ενώ το 1986 πέτυχε τη μοναδική της νίκη σε προημιτελικά απέναντι στη Βουλγαρία με σκορ 2-0.

Από το Μουντιάλ του 1990 απουσίασε λόγω τιμωρίας και επέστρεψε το 1994, για να… αρχίσει το «καταραμένο» σερί των εννιά συνεχόμενων «μπλόκων» στη φάση των 16, που επιθυμεί να σταματήσει φέτος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X