Δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι απλά θέμα χρόνου να είναι πρώτη η ΑΕΚ!

Δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι απλά θέμα χρόνου να είναι πρώτη η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για το πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λιβαδειά και την κούρσα του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δηλώσεις τίτλου, ματς σημεία αναφοράς, καρδιές πρωταθλητών. Τα ακούω όλα. Βλέπω και τη βαθμολογία, όπου η ΑΕΚ είναι στο -6 από την κορυφή. Ωστόσο, βλέποντας και το χθεσινό ματς με τον Λεβαδειακό, δεν υπάρχουν ακόμα πολλά για να αναρωτιέμαι. Το θέμα δεν είναι αν, αλλά πότε θα έρθει η ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Διότι, με τέτοια πληθωρική μπαλάρα που παίζει, εάν δεν συμβεί αυτό θα είναι κάτι αφύσικο.

Μετά από πολύ καιρό, η ΑΕΚ έχει καταφέρει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Να μην ασχολείσαι με το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι, αλλά να βλέπεις μόνο την ποιότητα και την ικανότητα αυτής της ομάδας. Κάθε παιχνίδι που περνά, η ΑΕΚ σε πείθει ολοένα και περισσότερο για τις ικανότητες της. Παράγει ποδόσφαιρο, κάνει φάσεις με το τσουβάλι – στη Λιβαδειά έφτασε τις 15 τελικές και ας έπαιξε ουσιαστικά ένα μισάωρο – και νικά με την κλάση της και την ποιότητα που διαθέτει.

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ στη Λιβαδειά προφανώς δεν έφτασε στα επίπεδα των εμφανίσεων σε Χαριλάου και Αγρίνιο. Δεν ήταν τόσο καταιγιστική όπως με τον Ιωνικό και τον Ατρόμητο. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο πολλά: ο θλιβερός αγωνιστικός χώρος που ήταν για να βόσκουν πρόβατα, το καλό διάβασμα του Βέλιτς, η νωθρή προσέγγιση της ομάδας, αλλά και κάποιες τραγικές αποφάσεις του Βεργέτη. Αλλά ακόμα και έτσι, δεν σε έπιανε προβληματισμός για όσα θα έρχονταν. Ηξερες, πως ήταν θέμα χρόνου.

Η ΑΕΚ μπήκε γκαζωμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Ανέβηκε ο Πινέδα, ανέβηκε ο Γκατσίνοβιτς, έκανε τρομερή κίνηση εξτρεμίσια και τσαμπουκαλεμένη ο Ελίασον και η μπάλα πήγε συστημένη στο κεφάλι του Λιβάι που έκανε με τη σειρά του σεντερφορίσια κίνηση και έβαλε στα δίχτυα όλη την άμυνα του Λεβαδειακού. Όλα έπειτα, ήταν εύκολα και απλά. Ο Λεβαδειακός δεν θα μπορούσε να μπει ξανά στο ματς, ακόμα και εάν ο βοηθός άφηνε ακάλυπτο καμιά δεκαριά μέτρα του Μουτίνιο.

Σε πείθει η ΑΕΚ με την εικόνα της

Τα υπόλοιπα, ήταν διαδικαστικά. Ο Αλμέιδα πολύ σωστά αφαίρεσε τον Πινέδα από την 11άδα, γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο βρισκόμαστε, τα ματάκια μας έχουν δει πολλά και τα μαλλιά μας άσπρισαν βλέποντας παράξενα. Και επειδή έρχονται παιχνίδια μεγάλα, μην είχαμε κάνα έργο με αποβολή του Μεξικανού. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί και δεν υπήρχαν αμφιβολίες για το ποιος θα έπαιρνε τους βαθμούς της νίκης.

Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ κάθε παιχνίδι σε πείθει ολοένα και περισσότερο με την εικόνα της. Μπορεί να της λείπουν σημαντικότατοι παίκτες – αναλογιστείτε πως στη Λιβαδειά πήγε δίχως αριστερό μπακ και χωρίς εναλλακτικές λύσεις με δημιουργικούς παίκτες στον πάγκο – αλλά έχει βρει ρυθμό. Δεν πάει ασθμαίνοντας, δεν πάει να «κλέψει» τα ματς, αλλά πάει να παίξει ποδόσφαιρο και να εκμεταλλευθεί τη δυναμική και την ταχύτητα που έχει ως ομάδα.

Ματς επιβεβαίωσης με τον ΠΑΟΚ

Βέβαια, προφανώς όλα αυτά θα πρέπει να τσεκαριστούν και σε κάποιο ματς μεγάλης δυσκολίας. Για την ΑΕΚ έρχεται ένα τέτοιο ματς ειδικών συνθηκών την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Με δεδομένη τη θλιβερή παράδοση που έχει σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ θα πρέπει να νικήσει με εμφατικό τρόπο για να επιβεβαιώσει σε απόλυτο βαθμό πως ξορκίζει το κακό παρελθόν της. Δεν είναι εύκολο, εάν κάποιος πιστέψει πως θα επιστρέψουν εν μια νυκτί οι χρονιές του… «πόσα θα φας Μιχόπουλε», θα υποστούν κάζο αντίστοιχο με εκείνο της περασμένης Δευτέρας στο Φάληρο.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X