Τον Αλμέιδα και τα... μάτια μας!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον Ματίας Αλμέιδα που κατάφερε πολύ γρήγορα να κερδίσει όλους τους ΑΕΚτζήδες με το έργο του και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νομίζω ότι από την πρώτη φορά που προέκυψε το όνομά του ανάμεσα στα υποψήφια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, με τις όποιες αναμενόμενες και δικαιολογημένες επιφυλάξεις ελέω μη παρουσίας σε πάγκο ευρωπαϊκής ομάδας, οι περισσότεροι από τους Ενωσίτες ψήθηκαν αρκετά στην προοπτική να δουν τον Ματίας Αλμέιδα με την κιτρινόμαυρη φόρμα. Ήταν τέτοια η προσωπικότητά του, το team του, τα στοιχεία που έρχονταν από το εξωτερικό και τις ομάδες που είχε δουλέψει, τις σχέσεις που είχε δημιουργήσει με τα μέλη του εκάστοτε ποδοσφαιρικού τμήματος και δη τους ποδοσφαιριστές, ο οποίος έμοιαζε ιδανικός για την ΑΕΚ που βρισκόταν στον πάτο σε όλα τα επίπεδα στο αγωνιστικό.

Εκτιμώ πως έπεισε και τον πλέον δύσπιστο με το ταξίδι του στην Ελλάδα, την επιθυμία που έβγαλε να συνεργαστεί με την ΑΕΚ, να αναλάβει τη τεχνική της ηγεσία και να την εξελίξει. Το γεγονός ότι αν και του ζητήθηκε να… μείνει λίγο στο «ακουστικό» του αφού είχε έρθει στην Αθήνα και είχαν συζητήσει με τον ίδιο τον Μελισσανίδη και δεν το μετέφρεσε αρνητικά να δώσει άκυρο, όλα μαζί τέλος πάντων έπαιξαν ρόλο στο να τον θέλουν οι ΑΕΚτζήδες όλο και περισσότερο στον πάγκο της αγαπημένης τους ομάδας. Ανάμεσά τους και εμένα. Όσο περνούσαν οι μέρες, όσες πληροφορίες έφταναν για τον Αλμέιδα, τόσο περισσότερο ήθελα να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ομάδας!

Έτσι κι έγινε με τη διαφορά ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν περίμενα να δω τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν εστιάζω στο καθαρά αγωνιστικό όπου βλέπουμε μια εντελώς άλλη ΑΕΚ απ’ αυτή που εδώ και τρία χρόνια μας στοίχειωσε και μας μαύρισε τις νύχτες και τα ξημερώματα. Αλλά και εκεί η διαφορά είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ και εκφράζεται μέσα από τα αποτελέσματα (και όχι μόνο). Μια ομάδα χωρίς σωστή λειτουργία στο επιθετικό τρίτο, που είχε χάσει την αγωνιστική ταυτότητά της (σ.σ.: ΑΕΚ πάντα θα σημαίνει επίθεση) και προσπαθούσε -ανεπιτυχώς- να διαχειριστεί το 1-0 υπέρ της (και αποτύγχανε), πλέον κάνει ομορφιές στο χορτάρι.

Παίζει μονίμως στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου, βγάζει τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, ξεπερνάει όλες σε τελικές προσπάθειες, διαθέτει την πρώτη επίθεση και πρωταγωνιστεί σε όλες τις στατιστικές παραγωγής φάσεων σε κανονική ροή αγώνα (και όχι με πέναλτι). Αυτό είναι έργο απόλυτα Ματίας Αλμέιδα, για να είμαι σωστός και αυτό είναι έργο του Αργεντινού τεχνικού. Διότι αυτά είναι τα πρώτα, σημαντικά και πολύ ουσιαστικά συμπεράσματα που αφορούν το καθαρά αγωνιστικό. Μια ομάδα που απειλείται δύσκολα, που απειλεί συνέχεια, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, κερδίζει σερί ματς και γοητεύει (και) αντιπάλους…

Τον Αλμέιδα και τα... μάτια μας!

Αλλαγή νοοτροπίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Μη πάτε πολύ μακριά για να δείτε τη διαφορά. Μόλις τα περασμένα πλέι οφ να θυμηθούμε αρκεί! Ξέρω μοιάζει μακρινό, το ίδιο και το ΟΑΚΑ πλέον κι ας έχουμε παίξει μόλις τρία ματς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αλλά δεν είναι! Σημαντικά άλλο αγωνιστικό πρόσωπο χάρη στη δουλειά του προπονητή αποκλειστικά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν είναι μόνο αυτό όμως, δεν αρκεί να εστιάσουμε μόνο στο αγωνιστικό, για ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που στερούνταν στο εσωτερικό του τα βασικά: πειθαρχία, σωστή νοοτροπία, αυτοπεποίθηση, αλληλοσεβασμό και οικογενειακό κλίμα! Αυτά η ΑΕΚ μετά και τη σεζόν 2018-2019 τα έχασε και δεν τα ξαναβρήκε ποτέ, στοιχεία που ήταν αρκετά για να πάρει την κούπα το 2018 δίχως να ‘χει την ποιότητα την τωρινή, το βάθος στο ρόστερ και να παίζει τόσο όμορφο ποδόσφαιρο.

Η αλλαγή στη νοοτροπία και λειτουργία όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο πράγμα που κατάφερε να αλλάξει ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του και μάλιστα σε συγκλονιστικά μικρό χρονικό διάστημα. Δούλεψε όμως όσο ελάχιστοι πάνω σε αυτό από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το γεγονός ότι είναι εκεί για όλους με ειλικρίνεια και σεβασμό (όχι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε που ακούγονται όμορφα για λίγο στα αυτιά αλλά μετά παύουν να ισχύουν) τους έχει κερδίσει όλους. Η νοοτροπία, το δέσιμο, η φιλοσοφία του «όλοι μαζί στα καλά και τα άσχημα» είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στα Σπάτα και γενικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Παίζουν ρόλο και οι υπόλοιποι που πήραν το μήνυμα δυο αποτυχημένων σεζόν όπως είναι ο Παναγιώτης Κονέ που ‘χει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό (εκεί που δεν τα είχε καταφέρει στο πρόσφατο παρελθόν), αλλά και οι Μπρούνο Άλβες και Κουχάρσκι, είτε μας μοιάζει ότι κάνουν πράγματα είτε θεωρεί κανείς ότι δεν κάνουν και τίποτα σπουδαίο. Όλα παίζουν ρόλο, η παραμικρή λεπτομέρεια, τα πάντα… Δεν συμβαίνει τίποτα τυχαία και δίχως να ‘χει προηγηθεί σωστή προσέγγιση, ξεκάθαρες κουβέντες όλων μεταξύ τους και αλληλοσεβασμό! Όλων τις σχέσεις, τις συμπεριφορές, γύρω, μέσα και επί τα αυτά του ποδοσφαιρικού τμήματος τις έχει καθορίσει ο Ματίας Αλμέιδα.

Χρειάζεται να γράψει κανείς περισσότερα; Στ’ αλήθεια είναι ανάγκη να περιμένουμε -σε επίπεδο λειτουργίας γιατί στο αγωνιστικό πάντα υπάρχει περιθώριο εξέλιξης και το καλύτερο απ’ αυτό που βλέπουμε- για να κρίνουμε τον Αργεντινό και το team του για να πούμε το αυτονόητο; Τον Ματίας Αλμέιδα και τα… μάτια μας! Θαρρώ πως όχι… Έχουμε τόσα περισσότερα να πάρουμε από αυτόν τον τύπο στην άκρη του πάγκο, να μάθουμε, να ζήσουμε! Το ‘χαμε ανάγκη και ίσως να υπάρχει και μια κάποια υπερβολή, αλλά προσωπικά είμαι ταγμένος με ΟΛΑ στο πλευρό του, ανεξάρτητα με την κατάληξη της σεζόν που διανύουμε, η οποία θα είναι επιτυχημένη εκτιμώ…

Μα διάολε και φυσιογνωμικά είναι σα να γεννήθηκε για να συναντηθούν οι δρόμοι μας, είναι ΑΕΚ.

Τον Αλμέιδα και τα... μάτια μας!

Υγ: Πέμπτη βράδυ έπαιζε η ΑΕΚ με τον ΠΑΣ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και είχε δίπλα της επίσημα πάνω από 26.000 φίλους της. Ανεπίσημα γύρω στις 30.000 για να είμαστε και τίμιοι αφού υπήρξαν και πάλι -λιγότερα και όλο βελτιώνεται η κατάσταση, θέλει κι άλλη δουλειά όπως και στην καθαριότητα στις θύρες- πολλοί που μπήκαν έτσι, βρήκαν φως και… Πάμε παρακάτω, καταλαβαίνω την πίκρα κάποιων, ΑΕΚτζήδες είναι όμως, αδέρφια μας, πάμε παρακάτω, τους αγαπάμε όλους, οικογένεια είμαστε, σε όλες υπάρχουν και οι λίγο πιο… δύσκολοι! Πείτε μου ένα άλλο οποιοδήποτε ματς Κυπέλλου που θα είχε 30.000 κόσμο στο γήπεδο, απόγευμα Πέμπτης (με ανοιχτά τα μαγαζιά) πλην της ΑΕΚ; Να μην θεωρηθεί κακία για αλλόθρησκους, πείτε μου πόσο κόσμο θα είχαμε εμείς στο ΟΑΚΑ αντίστοιχα; Δεδομένα κάτω από 15.000 και μη λέω πολλούς, πάρα πολλούς… Αυτό θα πει νέο γήπεδο και μάλιστα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας…

Υγ2: Να ‘χεις mediaκο υπαλληλικό προσωπικό και να μη μπορούν ούτε τα βασικά, πόσο χαζό, τι πληρώνεις ρε man, είναι δυνατόν; Ούτε τα βασικά όμως… Είναι δυνατόν με το που λήγει το ματς, πριν καν ολοκληρωθεί, να μην έχει δοθεί η γραμμή για το τι θα γραφτεί και να απαιτείται να πρέπει να περάσουν δυο ολόκληρες ώρες για να δουν ότι την πρόκριση της ΑΕΚ την πήρε ο Διαμαντόπουλος; Μην πετάτε λεφτά στις μέρες μας, λουκέτο, αυτό τους αξίζει από κάθε άποψη και οπτική.

Υγ3: Όταν η ομάδα σου είναι καμιά τριετία αδούλευτη και ειδικά πέρυσι από την άφιξη Γιαννίκη και έπειτα, είναι εξαιρετικό λογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν φέτος μυϊκά ζητήματα, αλλά δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στη δουλειά! Πολύ σωστά το κάνει ο Ματίας Αλμέιδα… Το αν γίνεται σωστή και αποτελεσματική δουλειά αποδεικνύεται στο χορτάρι και σε κάθε ματς. Θα έχουμε και μυϊκά αλλά θα πρέπει να προσέχουν και οι ποδοσφαιριστές τη ζωή τους έπειτα από τη δουλειά στα Σπάτα για να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X