Συντριβή του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο από την Άλμπα!

Συντριβή του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο από την Άλμπα!
Photo Credits: INTIME

Ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός, παρουσίασε σημάδια... αποσύνθεσης στο Βερολίνο, γνωρίζοντας τη συντριβή από την Άλμπα με 94-65.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός, παρουσίασε σημάδια… αποσύνθεσης στο Βερολίνο, γνωρίζοντας τη συντριβή από την Άλμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

Δίχως μακρινό σουτ, δημιουργία, εκνευριστική αστοχία στις βολές και τα επιθετικά «όπλα» του σε… ύπνωση, το «τριφύλλι» παραδόθηκε με το βαρύ 94-65, απέναντι στην αήττητη Άλμπα (3-0), βλέποντας το ρεκόρ του να υποχωρεί σε 1-2.

Κάκιστη εμφάνιση, βαριά ήττα και… δυο βήματα πίσω για τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο, λίγες μέρες μετά το διπλό στο Βελιγράδι. Οι «πράσινοι» ήταν εκτός τόπου και χρόνου για 40′ απέναντι σε μια φορμαρισμένη αντίπαλο, η οποίας τους τιμώρησε στο έπακρο και τους έδειξε τη… σκληρή αλήθεια της Euroleague.

Η καλοδουλεμένη, σύγχρονη και ταχύτατη Άλμπα (3-0 ρεκόρ), παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της, χτύπησε όλα τα… καμπανάκια στον Ντέγιαν Ράντονιτς και τους παίκτες του, οι οποίοι «ξέχασαν» να παίζουν άμυνα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν είχαν καθόλου συγκέντρωση και στις δύο πλευρές του παρκέ (58% βολές), έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο (πολύ αισθητή και πάλι η απουσία του Νέιτ Ουόλτερς, 14 ασίστ για 15 λάθη) και σούταραν με κάκιστα ποσοστά (30% δίποντα). Όταν όλα αυτά συνδυάζονται το ίδιο βράδυ και ο αντίπαλος νιώθει σαν να είναι Θεός, τότε μια ομάδα θα γνωρίζει και πολύ βαριές ήττες, ειδικά στο επίπεδο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο ασύλληπτος Λουκ Σίκμα (16π., 15ρ., 6ασ.) και ο φορμαρισμένος Ταμίρ Μπλατ (15π., 7ασ.) «υπέγραψαν» το εφιαλτικό βράδυ των «πρασίνων», με τους Κριστ Κουμάντζετ (10π., 6ρ.), Γιόβελ Ζούσμαν (10π., 4ρ.) και Γιάνι Ουέτζελ (11π., 4ρ.) να τους ακολουθούν. Από το «πράσινο ναυάγιο», που… φλέρταρε με την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του στην Euroleague (-33 από τον Ερυθρό Αστέρα πέρυσι) κανείς δεν ξεχώρισε.

Διψήφιο προβάδισμα από νωρίς για τους φορμαρισμένους γηπεδούχους

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πήρε 6π. από τον Ντέρικ Ουίλιαμς (5-6 στο 4′), όμως μόλις ο Αμερικανός… σίγησε, η κατάσταση άλλαξε. Οι Γερμανοί με τέσσερα διαδοχικά τρίποντα «ξέφυγαν» σε διψήφια διαφορά (17-6 στο 7′), την ώρα που τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά για τους «πράσινους» (2/11 σουτ και 3 λάθη, καθώς και κακή περιφερειακή άμυνα). Σε εκείνο το σημείο ο νευριασμένος Ντέγιαν Ράντονιτς πέρασε στο παρκέ τον Λευτέρη Μαντζούκα, όπως και το δίδυμο Πονίτκα – Γκουντάιτις. Οι τελευταίο δύο προσπάθησαν να δημιουργήσουν φθορά στην Άλμπα με τις pick ‘n roll συνεργασίες τους, όμως οι χαμένες βολές του Λιθουανού (1/4β.) δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να «ροκανίσουν» σημαντικά την απόσταση (17-9 στο 10’).

Ο Άντριους δεν μπορούσε να γυρίσει μόνος του την κατάσταση

Στη 2η περίοδο οι «πράσινοι» γύρισαν στο παιχνίδι χάρη στην καλή δουλειά της second unit τους και το σκορ των Άντριους – Μαντζούκα (21-19 στο 13′). Όμως, η ομάδα από το Βερολίνο πάτησε ξανά το… γκάζι και με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Λουκ Σίκμα (13π., 6ρ., 2ασ.) πήγε στο 32-21 στο 15′, εκμεταλλευόμενη το ρεσιτάλ αστοχίας των Λι – Γκριγκόνις (1/10 σουτ συνολικά). Παράλληλα και ο Κριστ Κουμάντζε έκανε «ζημιά» (6π.) μετά τις δημιουργίες του φορμαρισμένου Ταμίρ Μπλατ (12π., 4ασ.). Έτσι, το σύνολο του Ίσραελ Γκονζάλες διατήρησε το προβάδισμά του (38-26 στο 17′ και 43-33 στο 20′ με 11 ασίστ/ 3 λάθη), με τους παίκτες του Ράντονιτς να τα περιμένουν όλα από τον Άντριους (13π.) και να μην παίζουν σκληρά στην άμυνα.

«Φάντασμα» ο Παναθηναϊκός, έφτασαν μέχρι το +27 οι Γερμανοί

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ελληνική ομάδα, που έμοιαζε με «φάντασμα» στο παρκέ της “Mercedes-Benz Arena”. Ο Κουμάντζε σκόραρε με ευκολία μέσα στη ρακέτα (50-33 στο 24′) και τα τρίποντα των Μπλατ – Ζούσμαν, που έπαιζαν… ρολόι, έφεραν την απόσταση στο +27 στο 25′ (60-33 με 17-0 σερί της Άλμπα). Οι «πράσινοι» ήταν… εκτός τόπου και χρόνου, έπαιρναν την μια λανθασμένη επιλογή μετά την άλλη και είχαν καταρρεύσει πλήρως, με τις επιλογές του Ράντονιτς να βρίσκουν στο σίδερο, όπως και τα σουτ των παικτών του. Ταυτόχρονα, ο Σίκμα έδινε συνέχεια στην τρομερή εμφάνισή του, κινούμενος σε ρυθμούς triple double (13π., 10ρ., 5ασ. στο 27′). Ο Γκονζάλες άλλαξε πολλά πρόσωπα και έχασε για λίγο την ομοιογένεια της ομάδας του, αλλά η διαφορά ήταν ήδη τεράστια. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχοντας βρεθεί στο -27 θέλησαν να βγάλουν ορισμένα… ψήγματα εγωισμού, κατεβάζοντας ελάχιστα τη διαφορά (64-45). Όμως, ήταν δεδομένα ένα ματς που τίποτα δεν λειτουργούσε για το «τριφύλλι» (8/29 δίποντα, 11/18 βολές, 8 ασίστ/ 10 λάθη και 64π. παθητικό στο 30′).

Τίποτα δεν άλλαζε, με την Άλμπα να δίνει ένα δύσκολο μάθημα στο «τριφύλλι»

Ό,τι και αν δοκίμαζε ο Ράντονιτς ήταν φανερό πως οι παίκτες της Άλμπα ένιωθαν πως έχουν… φτερά στα πόδια, ενώ οι δικοί του διένυαν ένα πολύ δύσκολο βράδυ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Γερμανοί πήγαιναν πιο δυνατά στα ριμπάουντ, είχαν αυτοματισμούς δουλεμένης ομάδας και έτρεχαν σε έναν ρυθμό που οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Έτσι, τα δεδομένα δεν άλλαζαν ουσιαστικά, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να γίνει -έστω- ανταγωνιστικός στο Βερολίνο και τους πρωταθλητές Γερμανίας να «αγκαλιάζουν» ολοένα και πιο σφιχτά την νίκη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, παρά τις σημαντικές απουσίες τους (69-50 στο 33′ και 75-50 στο 35′). Στην ουσία, το μόνο που έμενε ήταν το τελευταίο σφύριγμα, για να οριστικοποιηθεί το τελικό σκορ (94-65) μιας πολύ βαριάς ήττας του «τριφυλλιού», που συνδυάστηκε με μια ντροπιαστική εμφάνιση και τον Παναθηναϊκό να έχει παραδοθεί πλήρως…

Τα Δεκάλεπτα: 17-9, 43-33, 64-45, 94-65.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X