Η ΑΕΚ είχε πάντα... εξοχικό της το γήπεδο του Αρη! (VIDEO)

Η ΑΕΚ είχε πάντα... εξοχικό της το γήπεδο του Αρη! (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από 33 η ΑΕΚ έδωσε στο Χαριλάου ρεσιτάλ μπάλας ανάλογο με αυτό της περασμένης Κυριακής, και μάλιστα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς απόντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το φθινόπωρο του 1989 η ΑΕΚ έχει αλλάξει σελίδα. Μετά την κατάκτηση του ιστορικού πρώτου πρωταθλήματος μετά από 10 χρόνια με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο, η ομάδα είχε μπει στη νέα σεζόν με τη φορά της πρωταθλήτριας και ήδη στους πρώτους αγώνες έδειχνε με τα αποτελέσματα και την ποιότητα του ποδοσφαίρου της ότι δεν ήταν μόνο πρωταθλήτρια στον τίτλο αλλά και κατ’ ουσίαν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Είχε προηγηθεί, άλλωστε, και η μεγάλη πρόκριση με τη Ντιναμό Δρέσδης στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν η ελληνική ομάδα ανέτρεψε την ήττα του πρώτου αγώνα στην Ανατολική Γερμανία με 1-0, απαντώντας με το εκκωφαντικό 5-3 της Νέας Φιλαδέλφειας που όσοι το έζησαν από κοντά (αφού, δυστυχώς, η διοίκηση του Στράτου Γιδόπουλου δεν είχε επιτρέψει στην ΕΡΤ να μεταδώσει τον αγώνα για… ψίχουλα) δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Η μοναδική μεταγραφική προσθήκη της ΑΕΚ ήταν ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε διαπρέψει στην επίθεση του Εθνικού. Ενα πρόβλημα τραυματισμού δεν του επέτρεπε να είναι βασικός από την αρχή του πρωταθλήματος, όμως σε κάποιους αγώνες που έμπαινε ως αλλαγή, σκόραρε ανελλιπώς.

Αυτό έγινε και σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια στο γήπεδο Χαριλάου, το οποίο ακόμα δεν είχε μετονομαστεί σε Κλεάνθης Βικελίδης. Σε μία έδρα που ήταν πάντα δύσκολη και απαιτητική, η ΑΕΚ έπρεπε να συνεχίσει την καλή πορεία της και να παραμείνει στην κορυφή, όμως στο συγκεκριμένο αγώνα έπρεπε να ξεπεράσει και ένα άλλο απρόοπτο που προέκυψε.

Αυτό το απρόοπτο ήταν η πρώτη απουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ σε αγώνα της ομάδας. Σε μία εποχή που δεν ήταν και τόσο εύκολο να παρακολουθήσεις και να αναλύσεις από μακριά τον ευρωπαϊκό σου αντίπαλο, η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να κατασκοπεύσει αγωνιζόμενη την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μαρσέιγ, με την οποία είχε κληρωθεί η ελληνική ομάδα να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλητριών. Η αποστολή ήταν πολύ δύσκολη, αφού ο γνωστός και μη εξαιρετέος (και μακαρίτης πια) Μπερνάρ Ταπί είχε αρχίσει ήδη να συγκροτεί μία πανίσχυρη ομάδα με μεγάλα ονόματα, με την οποία σκόπευε- και εν τέλει κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό- να ταράξει τα νερά του γαλλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αν και όχι πάντα για τους σωστούς λόγους…

Ο Μπάγεβιτς αποφάσισε να πάει να δει ιδίοις όμμασι την αντίπαλο της ομάδας του σε αγώνα για το γαλλικό πρωτάθλημα κι έτσι ο συνεργάτης του, Πέτρος Ραβούσης, θα έπρεπε να είναι αυτός που θα καθοδηγούσε την ομάδα από τον πάγκο στον αγώνα της Θεσσαλονίκης.

Ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήγε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, νίκησε τον Άρη με 2-1 παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο και γύρισε το ίδιο βράδυ στην Αθήνα για να ξαναμπεί το επόμενο πρωί στο αεροπλάνο και να φύγει για τη Μασσαλία, όπου την περίμενε ο προπονητής της! Αδιανόητα όλα αυτά για τη σημερινή εποχή, κατά την οποία είναι δεδομένο ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, έχουν την πολυτέλεια να παίξουν στο πρωτάθλημα μία ημέρα νωρίτερα από την υπόλοιπη αγωνιστική. Και, βέβαια, να γνωρίζουν τα πάντα για την αντίπαλό τους από τη στιγμή ακόμα που γίνεται η κλήρωση.

Στο Χαριλάου η ΑΕΚ δίδαξε ποδόσφαιρο, όπως έκανε και στο 0-2 της περασμένης Κυριακής. Προηγήθηκε στο 28’ με ένα συρτό σουτ του Τόνι Σαβέβσκι μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Γιώργου Χριστοδούλου και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μίροσλαβ Οκόνσκι κι άλλη μια με τον Γιώργο Χριστοδούλου. Ο Άρης δεν μπορούσε να απειλήσει, όμως ευτύχησε να ισοφαρίσει με την πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία του με ένα σουτ του μεγάλου Ντίνου Κούη στο 67’

Είπαμε, όμως, ότι για κάτι τέτοιες αποστολές υπήρχε ο Μπατίστα. Είχε αντικαταστήσει στο ημίχρονο τον Τζίμη Πατίκα και ήταν αυτός που στο 79’ πήρε μία τέλεια διαγώνια σέντρα από τα αριστερά από τον Οκόνσκι και σηκώθηκε πιο ψηλά από τον προσωπικό του αντίπαλο για να πιάσει μία κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Καρκαμάνη.

Ηταν το γκολ της νίκης της ΑΕΚ που έστελνε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ήταν φαβορί για έναν ακόμα τίτλο, όμως αυτός θα κατέληγε τελικά στον Παναθηναϊκό. Τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά το 1-1 της ρεβάνς και τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ, είχαν ως αποτέλεσμα να επιβληθεί στην ομάδα ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία είχε σοβαρό ψυχολογικό αντίκτυπο στην προσπάθειά της ομάδας να συνεχίσει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Παπαϊωάννου, Πατίκας (46’ Μπατίστα) Σαβέβσκι, Χριστοδούλου (71’ Σταματής) Οκόνσκι, Σαββίδης.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X