Η ΑΕΚ βρήκε αυτό που ήθελε με τον Αλμέιδα

Η ΑΕΚ βρήκε αυτό που ήθελε με τον Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου συνδέει το παζλ της ΑΕΚ και καταλήγει στον σημαίνοντα ρόλο του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λένε, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες. Δεν έχουν άδικο. Ειδικά στις μέρες μας, όπου πολλοί μιλούν αλόγιστα και δίχως καθαρή σκέψη. Στην ΑΕΚ επί χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, περίμεναν τον «Μεσσία». Τον νέο Μπάγεβιτς. Εκείνον που θα έβαζε τη σφραγίδα του στην ομάδα και θα γινόταν σημείο αναφοράς. Εχοντας πια αρκετά ασφαλές δείγμα, μαθαίνοντας πολλά από όσα γίνονται στην ΑΕΚ, μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα, πως ο Αλμέιδα φαίνεται να είναι αυτό που ήθελαν επί χρόνια οι «κιτρινόμαυροι».

Σέβομαι όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες. Κάποιος θα πει, ας τον δούμε στο τέλος της σεζόν, ας έχουμε ολοκληρωμένη την παρουσία του μέσα στα αποδυτήρια και στη διαχείριση εύκολων και ζόρικων καταστάσεων. Δεν θα διαφωνήσω. Απλά θέλω να τονίσω, πως είχα τις ίδιες, ίσως και περισσότερες αμφιβολίες στον ερχομό του Αλμέιδα και κάθε μέρα που περνάει μου λύνει ένα προς ένα τα ερωτηματικά. Σαφέστατα και θα κρίνω συνολικά στην πορεία, έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που παραντούριασαν και αισθάνθηκαν Ναπολέοντες (αλησμόνητος ο Φερέρ), αλλά τα δείγματα είναι θετικά.

Τα δικά της παιδιά και το τζογάρισμα

Ξέρετε, ο Αλμέιδα ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Δεν είχε το παρελθόν του Δέλλα, του Μανωλά, του Κετσπάγια, του Κωστένογλου ή του Πογιέτ. Κάποιοι εξ αυτών είχαν αγαπηθεί ήδη από τον κόσμο λόγω της ποδοσφαιρικής καριέρας τους, κάποιοι άλλοι είχαν αξιοσέβαστο βιογραφικό. Δεν είναι τυχαίο, πως άπαντες πλην Τιμούρ, είχαν θετικό πρόσημο. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι πως όταν έφυγε από τα δικά της παιδιά ή κάποιους προπονητές εγνωσμένης αξίας, τζογάρισε επικίνδυνα.

Από τον πάγκο της, πέρασαν άνθρωποι που ήταν πραγματικά κατώτεροι των περιστάσεων και σαφέστατα δεν θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες. Γιατί, είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ ζητά πολλά από τον εκάστοτε προπονητή της. Να είναι ηγετική προσωπικότητα, να εξελίσσει την ομάδα, να βάζει πλάτη στις δύσκολες στιγμές, να αναλαμβάνει την ευθύνη. Όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν ποτέ να τα κάνουν Καρντόσο, Γιαννίκης και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Ο Αλμέιδα έχει τη λάμψη

Για τον Αλμέιδα, πληροφορηθήκαμε ήδη πριν τον ερχομό του, πως είναι σπουδαία προσωπικότητα. Με εντυπωσίασε αυτό που έλεγε ο συνεργάτης του Ρόα σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, λέγοντας πως είναι σταρ και λούζεται από φως που ακτινοβολεί στους γύρω του. Αναμφίβολα, υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένα πολύ σημαντικό όνομα με βαρύ βιογραφικό. Η προπονητική του καριέρα είχε πολλά ρίσκα, επιτυχίες και αποτυχίες. Αλλά και ποιος δεν θα έπαιρνε ρίσκο, αναλαμβάνοντας την ΑΕΚ στο φινάλε της περυσινής χρονιάς;

Η ΑΕΚ ήθελε έναν τύπο με άγνοια κινδύνου. Ηθελε κάποιον που θα είχε φιλοδοξία να πετύχει και θα έκανε τα πάντα γι’ αυτό. Ζητούσε κάποιον που θα συνέδεε τη μοίρα του μαζί της. Ο Αλμέιδα δεν έφερε νέες ιδέες στο ποδόσφαιρο. Μην ξεγελιέστε. Ολοι οι προπονητές, τα ίδια θέλουν για τις ομάδες τους. Το σημαντικό με τον Αργεντινό είναι πως δεν έδειξε εμμονικός σε συστήματα και πρόσωπα, δούλεψε και έφερε τα πράγματα σε σημείο που πλέον η ΑΕΚ δεν παίρνει απλά αποτελέσματα, αλλά αποδίδει και το πλέον πειστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Ο δικός του νόμος

Οσα μαθαίνουμε δε καθημερινά από τα Σπάτα, οι ομιλίες, οι προσωπικές συζητήσεις, ο τρόπος που επιβάλει το δικό του νόμο λειτουργίας στα Σπάτα, φανερώνει έναν άνθρωπο που ξέρει να το πάει μέχρι τέλους. Θα θυμόσαστε ενδεχομένως την εικόνα στα πρώτα ματς της ΑΕΚ, με πολλούς να βρίσκονται στον πάγκο και πολλούς να έχουν λόγο. Οσοι παρατηρείται τα τελευταία παιχνίδια, θα δείτε κάτι διαφορετικό. Γιατί ο Αλμέιδα, έχει καταστήσει σαφές προς όλους, ότι κουμάντο κάνει αυτό.

Η ΑΕΚ λειτούργησε σωστά. Όχι μόνο επειδή επέλεξε τον Αλμέιδα μέσω εκτεταμένου σκάουτινγκ, πολλών προσωπικών επαφών και συζητήσεων που έκαναν ξεκάθαρα πολλά. Αλλά και γιατί αποδέχθηκε και του έδωσε πραγματικά σημαίνοντα ρόλο στη λειτουργία και την καθημερινότητα της ομάδας. Ο Αλμέιδα γίνεται σημείο αναφοράς σε μια ομάδα που έψαχνε εκείνον που θα της δώσει το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία που έλειπε.

Σωστή διαχείριση

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X