Στο Κατάρ θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για να μπορούν να... ξεμεθύσουν οι φίλαθλοι

Στο Κατάρ θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για να μπορούν να... ξεμεθύσουν οι φίλαθλοι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον επόμενο μήνα, θα έχει χώρους για να ξεμεθύσουν οι φίλαθλοι, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της διοργάνωσης σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο (20 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) είναι το πρώτο που διεξάγεται σε μια μουσουλμανική χώρα με αυστηρούς ελέγχους στο αλκοόλ, παρουσιάζοντας μοναδικές προκλήσεις για τους διοργανωτές μιας εκδήλωσης που χρηματοδοτείται από μια μεγάλη μάρκα μπύρας και συχνά συνδέεται με οπαδούς που καταναλώνουν μπύρα.

Το Κατάρ θα επιτρέψει στους οπαδούς με εισιτήρια να αγοράσουν αλκοολούχα μπύρα τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και για μία ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα, αλλά όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανέφερε το Ρόιτερς τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τα σχέδια για το τουρνουά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Κατάρ 2022, Νάσερ Αλ Κατέρ, δήλωσε στο Sky News σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ότι όποιος το παρακάνει θα… φροντίζεται. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν σχέδια για να ξεμεθύσουν οι άνθρωποι εάν… καταναλώσουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ», είπε ο Αλ Κατέρ, προσθέτοντας ότι ήταν για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς και δεν βλάπτουν τους άλλους ή τον εαυτό τους και το χαρακτήρισε ως «μια καλή ιδέα».

Ο Αλ Κατέρ επανέλαβε επίσης τις διαβεβαιώσεις ότι η κοινότητα LGBTQ+ είναι ευπρόσδεκτη και θα ένιωθε άνετα στο Κατάρ. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ, όπως και σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής. «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ και όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς όταν έρθουν στο Κατάρ», είπε όταν ρωτήθηκε για το μήνυμά του στην κοινότητα LGBTQ+.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό περιελάμβανε το να κρατιούνται χέρι-χέρι δημοσίως θαυμαστές, είπε: «Ναι» και είπε ξανά «ναι» όταν ρωτήθηκε αν αυτό ήταν μήνυμα καθησυχασμού.

Οι διοργανωτές του τουρνουά έχουν υπογραμμίσει στο παρελθόν ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το υπόβαθρό τους, είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ, ενώ προειδοποιούν επίσης τους οπαδούς για δημόσιες εκδηλώσεις στοργής.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X