Ο Αλμέιδα κέρδισε το απόλυτο δικαίωμα για τις επόμενες μεταγραφές

Ο Αλμέιδα κέρδισε το απόλυτο δικαίωμα για τις επόμενες μεταγραφές
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εστιάζει στις μελλοντικές προσθήκες της ΑΕΚ που θα έχουν ξεκάθαρα τη σφραγίδα του Αλμέιδα καθώς ξέρει τι θέλει και πως το θέλει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημαντικότητα του Ματίας Αλμέιδα για την αναγέννηση και εξέλιξη της ΑΕΚ, δεν εντοπίζεται μόνο στην αγωνιστική βελτίωσή της, όπως την είδαμε να συντελείται με τρόπο συναρπαστικό στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ασφαλώς, αυτό είναι το πρωτεύων, το κύριο και βασικό κομμάτι της δουλειάς του, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό επίσης, να γνωρίζει η ομάδα ότι μπορεί -και πρέπει- να τον εμπιστεύεται απόλυτα σε όλες τις δράσεις που μελλοντικά θα αφορούν στη μεταγραφική ενίσχυσή της.

Υπήρξαν κι άλλα καλοκαίρια, κατά το πρόσφατο παρελθόν, που υπήρξε διάχυτη αισιοδοξία, έως και ενθουσιασμός, για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι κάμποσες κινήσεις έγιναν «τσάτρα-πάτρα». Το προφίλ των περισσοτέρων παικτών ήταν καλό, η στόχευση όμως αδύναμη καθώς δεν υπήρχε ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό σχέδιο. Έρχονταν παίκτες με σεβαστό βιογραφικό, αλλά δίχως να υφίσταται πλάνο που να καθορίζει το λόγο της απόκτησής τους και το ρόλο τους σε αυτό.

Αυτό που διαπιστώνεται φέτος και συνιστά μια ξεκάθαρη αλλαγή, είναι η σύλληψη του σχεδίου που προηγήθηκε των προσθηκών. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία, δικαιολογείται πλέον η καθυστέρηση που σημειώθηκε. Ο Ματίας Αλμέιδα είδε το ρόστερ να εμπλουτίζεται μόνο με ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο ίδιος ήταν σύμφωνος. Σημασία δεν έχει πόσους και ποιους εμφάνισε ο ίδιος στις σχετικές λίστες, αλλά το αδιαμφισβήτητο γεγονός -το οποίο κι ο ίδιος επισημαίνει- ότι όλοι τους εντάχθηκαν στο ρόστερ με τη σύμφωνη γνώμη του. Δεν είδαν απλά φως και μπήκαν.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Αρόλντ Μουκουντί. Ο Γάλλος στόπερ εμφανίστηκε στο προσκήνιο μέσα από μία λίστα που είχε καταρτιστεί όταν ακόμα επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ ήταν ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, δηλαδή κάποια χρόνια πριν. Τότε η απόκτησή του δεν ήταν εφικτή, το φετινό καλοκαίρι ωστόσο δημιουργήθηκαν οι συνθήκες. Όταν ο παίκτης δόθηκε στον Αλμέιδα προς παρακολούθηση, ο Αργεντινός είδε πράγματα τα οποία δεν είχε εντοπίσει σε τόσους και τόσους που του είχαν παρουσιάσει. Όπως ο Ισπανός Φάλι της Κάντιθ που ήταν σχεδόν «κλεισμένος», όμως κόπηκε από τον προπονητή.

Η δυναμική διαδικασία που έχει πλέον καθοδηγητή

Ήταν ακόμα Ιούλιος όταν ο Αλμέιδα είχε δηλώσει ότι «έχουμε δει περισσότερους από 80 παίκτες». Ποιος ξέρει και πόσους ακόμα έκτοτε… Παρέλασαν τόσοι και τόσοι λοιπόν μπροστά από τα μάτια του, σε περίοδο που ταυτόχρονα δημιουργούσε τη δική του ΑΕΚ. Διπλή και δύσκολη διαδικασία, όμως ταυτόχρονα και αναγκαία για έναν προπονητή που είχε κατασταλάξει πολύ γρήγορα στα στοιχεία που αναζητούσε. Κι όσο δεν τα έβλεπε, τόσο «έκοβε» υποψηφίους για το ρόστερ της ομάδας.

Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με αποκλειστικά δική του εισήγηση; Μόνον ένας, ο Πινέδα. Ποιοι είναι οι παίκτες που προστέθηκαν δίχως εκείνος να είναι πεπεισμένος ότι θα κάνουν τη δουλειά που θέλει; Ουδείς! Κι αυτό έχει τη σημασία του. Ναι, ο Γκατσίνοβιτς, ο Γιόνσον, ο Φαν Βέερτ, ο Φερνάντες, ήταν όλοι τους στο στόχαστρο της ΑΕΚ προτού εκείνος αναλάβει. Δεν θα ήταν όμως σήμερα στο ρόστερ αν ο Αργεντινός είχε αμφιβολίες για τη σημαντικότητά τους. Διότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα είχαν προστεθεί κι άλλοι. Όπως ο Σούντγκρεν, ο Λοντίγκιν ή ακόμα και οι Χατζηγιοβάννης, Βιγιαφάνιες και Χουάνκαρ που είχαν προταθεί.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, που παραμένει δυναμική καθώς ο Αλμέιδα ήδη απασχολεί τη σκέψη του για το μετά και τις θέσεις που η ΑΕΚ θα πρέπει μελλοντικά να ενισχυθεί, ο προπονητής απέκτησε το δικαίωμα να είναι αυτός το νο. 1 των μεταγραφικών επιδιώξεων. Ακούγαμε ότι ίσχυε και με παλαιότερους, όμως αυτό είναι και λίγο παραμύθι.

Πάντοτε υπήρχαν μεταγραφές γεμάτες αμφιβολία και δίχως απόλυτη προπονητική συναίνεση. Αυτό πλέον θα εκλείψει. Η ασφάλεια που παρέχεται μέσα από τη σιγουριά ότι όποιος αποκτάται, έρχεται στην ομάδα επειδή υπάρχει συγκεκριμένος λόγος και ξεκάθαρη τακτική στόχευση, ήταν κάτι που απουσίαζε από την ομάδα, όμως πλέον ισχύει στο 100%.

 

ΑΕΚ Talk: Ολες οι εξελίξεις για την ΑΕΚ με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X