Τρομερό – Φρέιζιερ και Στρέλνιεκς ευθύνονται για το 56.1% των πόντων της ΑΕΚ!

Τρομερό – Φρέιζιερ και Στρέλνιεκς ευθύνονται για το 56.1% των πόντων της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει την σημαντική συμβολή που έχουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ, οι 2 γκαρντ της

Η ΑΕΚ μετά την μεγάλη νίκη της στην Ιταλία, επέστρεφε στα Ελληνικά εδάφη και προετοιμάζεται για τον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών. Ένα ματς που θέλει να κερδίσει, δείχνοντας την καλή εικόνα που έχει μέχρι στιγμής.

Για το καλό μπάσκετ που παίζει μέχρι τώρα η ΑΕΚ, έχουν συμβολή όλοι οι παίκτες, ο καθένας από τον δικό του ρόλο. Υπάρχουν όμως δύο παίκτες που έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της επίθεση της Ένωσης, με την ικανότητα τους να σκοράρουν και δημιουργούν με την ίδια άνεση. Φυσικά αναφερόμαστε στον Τιμ Φρέιζιερ και τον Γιάνις Στρέλνιεκς, τις δύο πιο φανταχτερές μεταγραφές της ομάδας το καλοκαίρι. Οι 2 γκαρντ που αποκτήθηκαν για να κάνουν την διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά την σεζόν και αν για τον Φρέιζιερ είναι κάτι που φαίνεται με το γυμνό μάτι, η δουλειά του Στρέλνιεκς είναι αθόρυβη αλλά κάτι παραπάνω από ουσιαστική.

Ο ηγέτης Φρέιζιερ

Ο Αμερικανός, από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τον ρόλο του κουμανταδόρου στο παιχνίδι της ΑΕΚ, μπορεί με την ίδια άνεση να εκτελέσει και να φτιάξει σουτ για τον εαυτό του, ή να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, κυρίως μετά από πικ εν ρολ ή από kick out πάσες. Η ικανότητα του να δημιουργεί ανισορροπία στην άμυνα είναι και το μεγάλο του προσόν που δίνει το πλεονέκτημα στην ομάδα του. Μέχρι στιγμής στους 3 πρώτους αγώνες σκοράρει κατά μέσο όρο, 13.3 πόντους με 56.3% στο τρίποντο (!!) δείχνοντας ότι μάλλον είναι καλύτερος σουτέρ από ότι είχαμε υπολογίσει. Είναι διαφορετικό να μπαίνει στο ΝΒΑ κάποια σπαστά τετράλεπτα και να πρέπει να είναι εύστοχος και διαφορετικό, ακόμα και στην ψυχολογία, να είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας και να σουτάρει με άνεση. Πέρα όμως από το σκοράρισμα, ο Φρέιζιερ είναι και πρώτος στις ασίστ με 6.7 ανά αγώνα. Από τις δικές του πάσες οι συμπαίκτες του σκοράρουν άλλους 16.3 πόντους ανά αγώνα, δηλαδή το σύνολο πόντων που οφείλεται στον Αμερικανό γκαρντ είναι 29.6 πόντοι.

Η ποιότητα του Στρέλνιεκς

Ο έτερος σταρ της ΑΕΚ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς, έχει μια ειδική μεταχείριση από τον Ηλία Καντζούρη που ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να τον έχει πάντα φρέσκο και μάχιμο, μακριά από τραυματισμούς. Ο Λετονός έρχεται από τον πάγκο και σχετικά αθόρυβα σε όλους τους αγώνες, σκοράρει και δημιουργεί. Σε 3 αναμετρήσεις μέχρι τώρα, έχει 11.3 πόντους μέσο όρο με 50% στο τρίποντο, ενώ μοιράζει και 4.3 ασίστ. Το τρομερό με τον συγκεκριμένο παίκτη είναι ότι μοιάζει να τα κάνει όλα τόσο απλά και εύκολα, σαν να μην ζορίζεται καθόλου, δείγμα φυσικά της μεγάλης κλάσης και ποιότητας που έχει. Οι ασίστ του δημιουργούν άλλους 10.7 πόντους για τους συμπαίκτες του, με το σύνολο να βγάζει 22 πόντους ανά αγώνα από τον Λετονό.

Αυτά είναι τα πεπραγμένα των 2 βαριών χαρτιών της «Βασίλισσας» που αν και ακόμα είναι νωρίς, έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της Ένωσης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ασίστ που έχουν μοιράσει σε 3 αγώνες.

Τρομερό – Φρέιζιερ και Στρέλνιεκς ευθύνονται για το 56.1% των πόντων της ΑΕΚ!

Αν βάλουμε λοιπόν κάτω τα στατιστικά, θα δούμε ότι οι 2 τους είναι υπεύθυνοι για 47 πόντους ανά αγώνα (αν αφαιρέσουμε τις μεταξύ τους ασίστ). Η ΑΕΚ σκοράρει κατά μέσο όρο 83.7 πόντους, άρα η δύο τους είναι υπεύθυνοι για το 56.1% των πόντων που έχει σκοράρει η ομάδα τους μέχρι τώρα. Μιλάμε δηλαδή για κάτι παραπάνω από τους μισούς πόντους που βάζει η ΑΕΚ, με τους 2 γκαρντ να είναι πρωταγωνιστές σε αυτό. Για αυτό η ΑΕΚ τους απέκτησε και τους έδωσε τα 2 μεγαλύτερα συμβόλαια και αυτοί το ανταποδίδουν με την απόδοση τους στην εκκίνηση της σεζόν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X