ΑΕΚ: Η μέρα που η «κόκκινη χούντα» μόλυνε τη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

ΑΕΚ: Η μέρα που η «κόκκινη χούντα» μόλυνε τη Νέα Φιλαδέλφεια (VIDEO)

Μία από τις πιο ξεδιάντροπες και χυδαίες επιδείξεις δύναμης της παράγκας που είχε στηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο είδαμε σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία είναι γνωστή. Όταν ο Κόκκαλης επέβαλε την «κόκκινη χούντα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα έχασαν το νόημα τους, είχε μόνο μια ομάδα να του χαλά την ιστορία. Οι επισκέψεις στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν εφιαλτικές, μέχρι τη μέρα που αποφάσισε πως θα έπρεπε να γκρεμίσει και αυτό το κάστρο. Με κάθε τίμημα. Και δεν είναι τυχαίο πως το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, μια μέρα σαν σήμερα του 1999, είχε απίστευτα πράγματα: έναν νεκρό φίλαθλο της Ενωσης, τον Κόκκαλη με τον στρατό του να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια, πυροβολισμούς από τον περουκάκια μπράβο του Βίκτωρα Μητρόπουλου και τον νοσοκόμο με τη Μερσεντές, διαιτητή Δημητρόπουλο!

Το σκηνικό είχε στηθεί προσεκτικά. Η Νέα Φιλαδέλφεια είχε πληγεί ήδη από τον καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας και ο Κόκκαλης την άδειασε δια ασήμαντον αφορμή, για δήθεν επεισόδια στο ματς της ΑΕΚ με τον Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη. Ηθελε βλέπετε να μπει στο απαγορευμένο γι’ αυτόν γήπεδο και είχε οργανώσει τα πάντα. Η Νέα Φιλαδέλφεια εκείνη τη νύχτα έμοιαζε να έχει γίνει πραξικόπημα από τις χιλιάδες αστυνομικών. Και διαιτητής της παρωδίας που αποκλήθηκε ματς, ορίστηκε ο πατρινός Δημητρόπουλος. Αυτός που ένα χρόνο πριν ως βοηθός είχε αποβάλει τον Μπατίστα. Αυτός που ως νοσοκόμος διέφυγε με τη λευκή Μερσεντές του στην Ιταλία.

Η ΑΕΚ μπήκε ορμητικά για να διαλύσει ακόμα και έτσι το συνονθύλευμα του Μπιγκόν. Είχε τον έλεγχο και έπρεπε να πάρει προβάδισμα, όταν ο Μαλαδένης βρέθηκε μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Ο Ελευθερόπουλος τον γκρέμισε, αλλά ο Δημητρόπουλος έδειξε παίζεται. Ο Καραταϊδης ανατρέπει τον Μαλαδένη στο όριο της περιοχής, αλλά και πάλι τίποτα. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Δημητρόπουλος αποβάλει τον Καλιντζάκη για φάουλ στη σέντρα! Και για να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο, δίνει πέναλτι σε φύσημα του Δέλλα στον Νινιάδη. Η αγωνιστική συνέχεια δεν έχει σημασία.

Ο κόσμος ξεσηκώνεται. Ο Κόκκαλης αποχωρεί, ο Μητρόπουλος μένει και ακούει τα εξ αμάξης. Το σφύριγμα της λήξης προκαλεί ακόμα περισσότερα προβλήματα. Ενας φίλος της ΑΕΚ αφήνει την τελευταία πνοή του στις εξέδρες. Οι παίκτες της Ενωσης ορμούν στον Δημητρόπουλο και το τίμημα είναι βαρύ. Ο Κασάπης εξοντώνεται με τιμωρία 23 αγωνιστικών, οι Ατματσίδης, Κασάπης και Νικολαϊδης ανακοινώνουν την αποχώρηση τους από την Εθνική ομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στα επεισόδια στην άδεια Φιλαδέλφεια, ο μπράβος του Μητρόπουλου βγάζει πιστόλι και δέχεται επίθεση. Τα πάντα διαλύθηκαν απλά για να περάσει ο δικτάτωρ από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X