Τα δύο επιπλέον «όπλα» της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την τεράστια σημασία που έχει για τον Δικέφαλο να δώσει συνέχεια στο σερί και κάνει συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη σεζόν 2017-2018, τη σεζόν δηλαδή που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, την 8η αγωνιστική είχε προλάβει να κάνει δύο ήττες και να φέρει και μία ισοπαλία. Βεβαίως εκείνη την εποχή ήταν 3η στο βαθμολογικό πίνακα, στο -2 από τον Ατρόμητο και στο -1 από τον Πάοκ, όταν μόλις την 5η αγωνιστική ήταν 1η στο +2 από τον Πανιώνιο και τον Πάοκ, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +6 από τον Ατρόμητο. Ωστόσο από την 9η μέχρι την 30η αγωνιστική έμεινε αήττητη έφερε μόλις πέντε ισοπαλίες και πήρε τον τίτλο.

Στο φετινό πρωτάθλημα πριν την έναρξη της 8ης αγωνιστικής είναι στη δεύτερη θέση και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» μετράνε τρεις σερί νίκες με πειστικές εμφανίσεις κόντρα σε Παναιτωλικό, Ιωνικό και Άρη και θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτό το σερί καθώς μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο δεν αντιμετωπίζει και κανένα «θηρίο». Υποδέχεται τον Ατρόμητο, πάει στη Λειβαδιά, φιλοξενεί τον Πάοκ, πάει στην Τρίπολη και υποδέχεται τον ΟΦΗ πριν πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ρίχνοντας μία ματιά στις τέσσερις προηγούμενες χρονιές που «ντύθηκαν» με αγωνιστικές αποτυχίες μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν ένα ανάλογο σερί με τη χρονιά του τίτλου.

Οι προηγούμενες σεζόν

Τη σεζόν 2018-2019, έτρεξαν ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων με αντιπάλους τους ΠΑΣ Γιάννινα (0-4 εκτός), Αστέρα Τρίπολης (3-0), Πανιώνιο (0-2 εκτός) και Λεβαδειακό (1-0) και ένα αήττητο σερί εννιά παιχνιδιών (από τη 12η αγωνιστική μέχρι και την 20η).

Τη σεζόν 2019-2020 έκανε δύο νικηφόρα σερί τεσσάρων αγώνων (με Ατρόμητο 1-0 εκτός, Παναθηναϊκό 1-0 εντός, Άρη 1-0 εκτός και ΟΦΗ 3-0 εντός το ένα και το άλλο με Πάοκ 2-0 εκτός, Άρη 1-4 εκτός, ΟΦΗ 2-0 εντός και Παναθηναϊκό 3-1 εκτός) συν ένα αήττητο έντεκα αναμετρήσεων (από τη 19η αγωνιστική μέχρι και την 29η), αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκον.

Τη σεζόν 2020-2021 η ΑΕΚ πήγε και πάλι το νικηφόρο της σερί μέχρι τις τέσσερις νίκες και έκανε ταυτόχρονα και δύο αήττητα σερί μόλις πέντε αγώνων. Το πρώτο ξεκίνησε με την ισοπαλία στην Τούμπα (1-1 με τον Πάοκ) και τις νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0 εκτός), ΟΦΗ (2-1 εντός), ΑΕΛ (4-1 εντός) και Αστέρα Τρίπολης (2-1 εκτός) και το δεύτερο ξεκίνησε με τις νίκες επί των Παναιτωλικού (1-0 εντός), Λαμία (1-0 εκτός), Άρη (1-0 εκτός) και Ατρόμητου (2-1 εκτός) και ολοκληρώθηκε με το 2-2 της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το ταμπλό όμως έγραψε 10 ήττες εκείνη τη χρονιά.

Πέρσι η ΑΕΚ έκανε για ακόμα μία φορά 4 νίκες και το αήττητο σερί της ήταν 5 παιχνίδια. Επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού εκτός, 3-0 του Ατρόμητου εντός, 3-1 του Βόλου εκτός και 2-1 του Άρη εντός. Το νικηφόρο σερί έσβησε στη… Ριζούπολη με το 2-2 με τον Απόλλωνα και το αήττητο στο 2-3 από τον Ολυμπιακό. Ο τελικός απολογισμός όμως ήταν τραγικός: 12 ήττες και 42 γκολ παθητικό…

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Είναι κρίσιμο. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ είναι μία νέα ομάδα που απολύτως λογικά μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Συμβαίνει σε κάθε ομάδα που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία αλλαγών (προπονητή και παικτών) και βρίσκεται ακόμα σε μεταβατική περίοδο.

Για μένα όμως φέτος υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές. Από τη μία υπάρχει η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα ο οποίος αποτελεί εγγύηση, όχι νίκης, αλλά δουλειάς και νοοτροπίας. Κάτι που απουσίαζε από την ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια. Δε θα πω ότι όλοι οι προηγούμενοι δεν δούλευαν, γιατί θα ήταν ψέμα και άδικο για κάποιους (ελάχιστους), αλλά κανένας εξ αυτών δεν είχε καταφέρει να «δέσει» τόσο πολύ το γκρουπ των παικτών.

Η δυναμική του γηπέδου

Από την άλλη εδώ και λίγες μέρες η ΑΕΚ διαθέτει ξανά το δικό της γήπεδο. Την «Αγιά-Σοφιά». Οι αντίπαλοι δε θα έρχονται πια στο άψυχο και άχρωμο ΟΑΚΑ, αλλά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και θα καταλαβαίνουν όλοι άμεσα τι τους περιμένει.

Δεν είναι το ίδιο. Ούτε για τους παίκτες της Ένωσης, ούτε για τους αντιπάλους τους. Η πίεση είναι τρομερά ασφυκτική και τη νιώθουν από τη στιγμή που μπαίνουν για προθέρμανση. Και επειδή αυτό το πανηγύρι με τα sold out θα πάει τρένο, δεν υπάρχει αντίπαλος στην Ελλάδα που δεν θα το νιώσει.

Βεβαίως ο κόσμος θα πρέπει να προστατέψει τον παράγοντα έδρα. Η ιστορία με τα καπνογόνα δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να «καταστρέψει» την προσπάθεια με μία τιμωρία έδρας. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως την Κυριακή δε θα επαναληφθεί αυτό που έγινε -εν μέρει δικαιολογημένα- στο ματς με τον Ιωνικό. Αν όμως θέλουμε το καλό της ΑΕΚ που πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν το θέλει, δε χρειάζεται να ανάψει κανένα για να κάνουμε… ατμόσφαιρα.

Χίλιες φορές να πέσουν εκατομμύρια χαρτάκια στο γήπεδο και ας χρειαστεί να… σκουπίζουν τρεις μέρες μετά για να τα μαζέψουν, ή να έχουμε sparklers στα χέρια και να το κάνουμε… Μπομπονέρα μέρα μεσημέρι, παρά να ανάψουν καπνογόνα και να τιμωρηθεί η ομάδα, ειδικά ενόψει του αγώνα που όλοι περιμένουν πως και πως…

ΥΓ: Είναι τόσο μεγάλος ο πόνος στο λιμάνι που σε δημοσίευμα κόκκινης εφημερίδας έγραψαν ότι είναι πρόβλημα που έχει αποκτηθεί ο Φερνάντες από τον Βόλο, γιατί όταν θα έρθει που θα παίξει! Και το γράφουν αυτοί που έχουν ρόστερ 40 παικτών και δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση!

ΥΓ 2: Όταν τελείωνα το blog η μπασκετική ΑΕΚ έκανε πάρτι μέσα στην Ιταλία και ήταν στο +20 εφτά λεπτά πριν τη λήξη. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε αυτό που έπρεπε με τα bans και ο Ηλίας Καντζούρης «χτίζει» κάτι όμορφο. Δεν είναι κρίμα να μην είμαστε όλοι δίπλα της;

ENWSI TV: Tο ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με Καζαντζόγλου και Τσίλη (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X