Χάντμπολ: Ξεκινά το ταξίδι της Εθνικής στα προκριματικά του Euro κόντρα στην Κροατία

Χάντμπολ: Ξεκινά το ταξίδι της Εθνικής στα προκριματικά του Euro κόντρα στην Κροατία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη μάχη των κυρίως προκριματικών του EURO 2024 ρίχνεται η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, με την Κροατία να είναι σήμερα (12/10, 19:00) η πρώτη της αντίπαλος.

Από τα… βαθιά ξεκινά σήμερα (12/10) τα προκριματικά για το Euro 2024 η Εθνική Ελλάδος στο χάντμπολ ανδρών, καθώς αντιμετωπίζει την Κροατία (Cosmote Sport 8).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέφυγε τη διαδικασία της προ-προκριματικής φάσης, αλλά έχει δύσκολη αποστολή στον όμιλο, καθώς εκτός από την Κροατία, έχει να αντιμετωπίσει και την Ολλανδία με το Βέλγιο (οι δύο πρώτες πάνε στο Euro 2024 και οι 4 καλύτεροι τρίτοι).

Στο σημερινό ματς, το φαβορί είναι ξεκάθαρα η Κροατία. Μιλάμε για μία υπερδύναμη του χάντμπολ που έχει στη κατοχή της δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1996, 2004) και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα (2003) μεταξύ άλλων διακρίσεων. Το 2020 έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Παραδόξως, έχει συμμετάσχει σε όλα τα Euro (η Ελλάδα ακόμη ψάχνει την πρώτη της συμμετοχή), αλλά δεν έχει κερδίσει το τρόπαιο, έχοντας χάσει σε τρεις τελικούς (2008, 2010, 2020).

Συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις, μετρούν τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. ήταν τρίτοι στη διοργάνωση του Λονδίνου το 2012), πέντε μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1-3-1) και έξι σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (0-3-3).

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Ζαραβίνα βρίσκονται οι: Μπουκοβίνας, Παπαντωνόπουλος, Τζηράς, Αραμπατζής, Παπαβασίλης, Κωστακίδης, Πασσιάς, Μυλωνάς, Μπόσκος, Κρητικός, Τόσκας, Μάλλιος, Δομπρής, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Παπαδιονυσίου, Λιάπης.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X