Κοίτα να δεις που ίσως βλέπουμε Μουντιάλ τρώγοντας τα νύχια μας από αγωνία

Κοίτα να δεις που ίσως βλέπουμε Μουντιάλ τρώγοντας τα νύχια μας από αγωνία
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη μετάλλαξη ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που ετοιμάζονται για το Μουντιάλ και το λογικό άγχος που θα δημιουργήσει αυτή η κατάσταση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η καλοκαιρινή μεταγραφική στόχευση των υπευθύνων για την ενίσχυση της ΑΕΚ, εμπεριείχε ένα επιπρόσθετο στοιχείο σε σχέση με παλαιότερες. Άμεσου και πολύ ιδιαίτερου χαρακτήρα.

Με Μουντιάλ να έρχεται μέσα στο καταχείμωνο, οι επαφές με ποδοσφαιριστές που είχαν ως στόχο τη συμμετοχή τους σε αυτό συνιστούσε ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα. Ασφαλώς και δεν έψαχνε μόνο τέτοιους η Ένωση, όμως έδινε βάση και σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις που ήταν ταυτόχρονα και εφικτές.

Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις -διότι υπήρξαν κι άλλες αντίστοιχες, που δεν ευδοκίμησαν- είχαν αίσιο τέλος για την ΑΕΚ. Και κάπως έτσι, παίκτες που βρίσκονταν ή εξακολουθούν να είναι στο μεταίχμιο της κλήσης τους στο τελικό ρόστερ των Εθνικών ομάδων των χωρών τους, προστέθηκαν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Ποδοσφαιριστές που προσπαθούν για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Κατάρ, σε ένα νέο περιβάλλον, ψάχνοντας μέσα από αυτό την καταξίωσή τους (και) σε εθνικό επίπεδο.

Για καλή τύχη τους, έπεσαν πάνω στον Ματίας Αλμέιδα. Ο οποίος, μέσα από τον τρόπο δουλειάς του έχει καταφέρει να τους εντάξει σε ένα σύνολο που τους ταιριάζει και που τους βοηθά να εμφανίζουν τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού τους, σε υπερθετικό βαθμό. Η εξέλιξη ορισμένων, δε, είναι τόσο εκκωφαντική σε σημείο να μιλάμε για ολική επαναφορά τους στο μυαλό των ομοσπονδιακών τεχνικών. Προσέξτε:

Ο Βίντα δεν έπαψε ποτέ να είναι ενεργό μέλος της Εθνικής Κροατίας, όμως μένοντας για καιρό εκτός σε ένα κρίσιμο καλοκαίρι για εκείνον, γεννήθηκε η αμφιβολία. Ο 33χρονος στόπερ την εξαφάνισε γρήγορα. Ηγετικός στην άμυνα της ΑΕΚ, μορφή σε όλους τους τομείς.

Ο Πινέδα, έψαχνε εναγωνίως ομάδα που θα του έδινε ρόλο πρωταγωνιστικό, καθώς αυτή ήταν η προϋπόθεση για να πάει στο Μουντιάλ με το Μεξικό. Βρήκε στην ΑΕΚ το χώρο και την εμπιστοσύνη που αναζητούσε, οπότε δύσκολα πλέον θα το χάσει. Άλλωστε καλείται και παίζει στα φιλικά, στην παρούσα φάση ως αλλαγή.

Ο Μουκουντί, ήταν στα χαμένα για καιρό, ήθελε να βρει ομάδα στην Α’ Γαλλίας, όμως ο κατήφορος της Σεντ Ετιέν τον πήρε… μπάλα. Κι ήρθε εδώ, έκανε υπομονή μέχρι να παίξει και πλέον είναι ανώφελο να συζητάμε για το αν πρέπει να είναι βασικός ή όχι στην ΑΕΚ. Δεν γίνεται να μην το βλέπουν στο Καμερούν αυτό.

Ο Γκατσίνοβιτς είναι εδώ και περίπου δύο χρόνια μακριά από την Εθνική Σερβίας όμως το όνομά του άρχισε να συζητείται ξανά ενόψει Μουντιάλ. Με λιγοστές ίσως πιθανότητες να κληθεί, όμως ποτέ δεν ξέρεις όσο ο διεθνής μέσος -με 23 συμμετοχές και 2 γκολ στην ανδρών- συνεχίζει να ξεχωρίζει με τη φανέλα της ΑΕΚ και τη φόρμα που τον χαρακτηρίζει.

Ο Γιόνσον, ήταν εξαιρετικός στα ματς πριν τον τραυματισμό και υπήρξαν δημοσιεύματα στη Δανία που παρουσίαζαν ως πιθανή την εκ νέου κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Σίγουρα έχασε έδαφος λόγω της ατυχίας του και της εκτόξευσης του Σιμάνσκι, όμως θα το παλέψει. Θα πρέπει βέβαια να παίξει στα επόμενα ματς για να αυξήσει τις πιθανότητές του.

Ο Σιμάνσκι, είναι συνήθως στις κλήσεις, όμως η θέση στο Μουντιάλ δεν ήταν εξασφαλισμένη. Με τα παιχνίδια που κάνει τώρα στην ομάδα, τα καλύτερά του σε απόδοση και διάρκεια από τότε που εντάχθηκε στην Ένωση, ψάχνεις να βρεις τον τρόπο για το πως θα μείνει απέξω.

Υπάρχουν ασφαλώς και οι υπερ-σίγουροι Μοχαμάντι, Χατζισαφί και Τσούμπερ. Θα μπορούσε να είναι και ο Άμραμπατ, αν δεν είχε έρθει σε ρήξη με διάφορους στο Μαρόκο. Συνολικά 9 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ διεκδικούν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο επιπροσθέτως, σημαίνει χρήματα στο ταμείο της Ένωσης. Και για εμάς, είτε τα καταφέρουν όλοι, είτε οι περισσότεροι εξ αυτών, θα υπάρχει αγωνία να επιστρέψουν όλοι υγιείς, σε φόρμα και δίχως μεγάλη κόπωση, μπαίνοντας στη μεγάλη τελική ευθεία για το πρωτάθλημα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X