Euro 2024: Η προϊστορία της Ελλάδας με τους αντιπάλους της, σε προκριματικές φάσεις

Euro 2024: Η προϊστορία της Ελλάδας με τους αντιπάλους της, σε προκριματικές φάσεις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

“Παλιοί γνώριμοι” με την Ολλανδία η Εθνική Ομάδα, καθώς την έχει συναντήσει ξανά σε προκριματικά EURO, ενώ ήταν και η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. “Πρώτη” με Γαλλία σε όμιλο, αλλά και αναμνήσεις 2004 με τους “τρικολόρ”. Πρώτη και με Γιβραλτάρ σε EURO, μόνο φιλικά με Ιρλανδία.

Η Ολλανδία είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε η Ελλάδα σε τελική φάση διοργάνωσης. Στις 11 Ιουνίου 1980 στη Νάπολι, στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Εθνών και χάσαμε 1-0 (64′ Κιστ).

Η Ολλανδία ήταν αντίπαλός μας στα προκριματικά των EURO 1988 και 1992. Είχαμε μια ισοπαλία, μέσα στην Ολλανδία, και τρεις ήττες.

Η μοναδική νίκη της Ελλάδας επί της Ολλανδίας ήρθε σε φιλικό στο Φϊλιπς Στάντιον το Σεπτέμβριο του 2016. Είναι το μοναδικό παιχνίδι μεταξύ των δύο χωρών μετά το 2004.

Από το θρίαμβο στα προημιτελικά του EURO 2004, 1-0 (65′ Χαριστέας) έχουμε να βρεθούμε αντίπαλοι με τη Γαλλία σε επίσημο αγώνα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα βρίσκει αντίπαλο τη Γαλλία σε όμιλο οποιασδήποτε διοργάνωσης! Το 1958 είχαμε παίξει σε διπλό νοκ άουτ για το Κύπελλο Εθνών 1960.

Για πρώτη φορά στην ιστορία θα συναντηθεί η Ελλάδα με την Ιρλανδία σε αγώνα επίσημης διοργάνωσης. Έχουν παίξει τρία φιλικά, με δύο νίκες και μια ισοπαλία, στα οποία η Ελλάδα δεν έχει δεχτεί γκολ.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε το Γιβραλτάρ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Έκανε δύο νίκες, πετυχαίνοντας από τέσσερα γκολ σε κάθε μια.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X