Ο χειρότερος πρεσβευτής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο χειρότερος πρεσβευτής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου
Photo Credits: INTIME

«Πρέσβης» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα 12 ματς χωρίς νίκη ξεπέρασε κάθε άλλο κλαμπ της χώρας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ομάδα του λιμανιού, η τωρινή ΠΑΕ για την ακρίβεια, πέρασε για πάντα στην ιστορία. Ως αυτή που κατόρθωσε να έχει το απόλυτο σε 12 σερί ευρωπαϊκά ματς. Το απόλυτο της αποτυχίας. Μηδέν στα όλα!

Αριθμός που δεν είναι καθόλου τυχαίος. Αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες. Όλοι τους και μόνος του ο Ολυμπιακός στο σερί αγώνων χωρίς νίκη εκτός των συνόρων. 12 ολόκληρα ματς με κάθε λογής αντίπαλο. Δίχως ούτε μία νίκη.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι να καταρριφθεί αυτό το… ρεκόρ. 0 στα 12 συνεχόμενα ευρωπαϊκά ματς. Ρεκόρ αποτελεί και το 0 στα 6 εντός έδρας. Κάλλιστα το 2022-23 μπορεί να μετονομαστεί ήδη, ως η «σεζόν των ρεκόρ». Αρνητικών μεν, αλλά ρεκόρ σε κάθε περίπτωση.

Το εκπληκτικό της υπόθεσης, είναι και το ποιους είχε απέναντι σε αυτά τα 12 ματς. Να ήταν η Μπάγερν Μονάχου; Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Παρί, τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου τέλος πάντων; Κι όμως. Αυτά το 0 στα 12 ήρθε κόντρα σε 8 αντιπάλους που δεν τους λες και μεγαθήρια. Κάθε άλλο. Στην έδρα του μάλιστα έχει σερί 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, με συνολικά γκολ 2-15!

Ας θυμηθούμε το σερί των 12 αγώνων χωρίς νίκη που πέρασε στην ιστορία και κυρίως το ποιοι ήταν αυτοί που υπέγραψαν το πρωτοφανές αρνητικό ρεκόρ:

Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0

Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1

Ολυμπιακός-Αταλάντα 0-3

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 0-4

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 2-2

Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός 1-1

Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού 1-1

Ναντ-Ολυμπιακός 2-1

Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-3

Ολυμπιακός-Καραμπάχ 0-3

(Συνεχίζεται…)

Φυσικά την αποτυχία μπορεί να επιχειρείται να τη χρεωθούν οι… προπονητές που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα αλλά φυσικά και τη χρεώνονται οι πάντες. Ιδιοκτησία, διοίκηση, παίκτες, προπονητές. Ο καθένας στο μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Το κάθε όνομα πήρε ήδη τη θέση του στο βιβλίο της ιστορίας του Ολυμπιακού και του ποδοσφαίρου συνολικότερα.

Εχθρός του… κακού είναι το χειρότερο βέβαια. Μένει να φανεί αν το 12 θα γίνει 13. Πότε θα τερματίσει αυτό το απίστευτο σερί αποτυχίας. Το οποίο σε κάθε περίπτωση έχει ήδη περάσει στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΑΕ Ολυμπιακός 2022-23: Η ομάδα που κατόρθωσε να κάνει το απόλυτο ρεκόρ ευρωπαϊκών αγώνων χωρίς νίκη, ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά κλαμπ.

Η ίδια ομάδα που έχει εισπράξει επί 25 συνεχόμενα έτη περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ, μόνο από τα μπόνους της UEFA. Κι αυτό καθιστά την αποτυχία παταγώδη. Τα νούμερα επιβεβαίωσαν αυτό που το SDNA καταγράφει εδώ και χρόνια. Αναλογικά και των εσόδων, συγκριτικά και των ανύπαρκτων ευρωπαϊκών επιτυχιών, ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη, έρχεται ως λογική συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, να βάλει σφραγίδα και βουλοκέρι στην εκτίμηση ότι σε διάρκεια αποτελεί τον χειρότερο πρεσβευτή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: sdna.gr

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X