Μάντσεστερ Σίτι: Η επίδραση του Χάαλαντ στην αύξηση των εισιτηρίων

Ο Χάαλαντ και οι άλλοι 14 παίκτες που βαθμολογήθηκαν με 10/10 από την Equipe
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Haaland effect δεν έχει επίδραση μόνο αγωνιστικά στην Μάντσεστερ Σίτι, αφού φέτος έχει παρατηρηθεί τεράστια αύξηση στην έλευση των φιλάθλων της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» στα ευρωπαϊκά ματς.

Περίπου την ίδια εποχή την περσινή σεζόν σ’ ένα παιχνίδι Champions League των «πολιτών» με την Λειψία, όπου είχαν προσέλθει 38 χιλ. άτομα στο «Έτιχαντ», ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ζητήσει από τους «σίτιζενς» να έρχονται περισσότερο στο γήπεδο.

Ένα χρόνο μετά, λοιπόν, κι ενώ η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπιζε την Κοπεγχάγη την Τετάρτη (05/10) η προσέλευση στο «Έτιχαντ» άγγιξε τους 52χιλ. θεατές, με την μάξιμουμ χωρητικότητα του γηπέδου για τα ματς αυτά να είναι 55χιλ.

Δεν είναι όμως κάτι που συνέβη μία φορά. Στα πρώτα πέντε εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν, οι «πόλιτες» έχουν τουλάχιστον 50χιλ. θεατές στο γήπεδό τους σε κάθε αγώνα, με αποκορύφωμα τις 54 χιλ. στο ντέρμπι του Μάντσεστερ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι έχουν παρατηρήσει το ρεύμα αυτό και το αποδίδουν στην έλευση του Έρλινγκ Χάαλαντ και στην τρομερή απόδοση που έχει στο χορτάρι. Μάλιστα, σχεδιάζουν και άνοιγμα στην σκανδιναβική αγορά, θέλοντας να κοντράρουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει περισσότερους οπαδούς εκεί λόγω του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Μέρος αυτού του πλάνου ήταν και η μεταφορά του περσινού τροπαίου του πρωταθλήματος στην Νορβηγία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στο πλαίσιο του σχετικού tour, που κάνουν κάθε χρόνο οι «πολίτες» με το τρόπαιο του πρωταθλήματος όποτε το κατακτούν.

Ο Νορβηγός δημοσιογράφος Άντριαν Ρίχβολντσεν, που κάλυπτε την πορεία του Χάαλαντ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ εξηγεί:

«Η Premier League είναι πολύ σημαντική για την Νορβηγία. Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν μεγάλη βάση οπαδών, αλλά το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί γεωμετρικά από την έλευση του Χάαλαντ. Έχω φίλους που δεν έχουν δει Premier League για χρόνια και τώρα έχουν κάνει εγγραφή κι έχουν πληρώσει όσο χρειαστεί για να βλέπουν την Σίτι. Υπάρχει μία Haaland mania στην Νορβηγία. Κάθε μέρα υπάρχουν διάφορα κείμενα για κείνον στον τύπο. Δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο».

Η Viaplay, που μεταδίδει τα παιχνίδια της Premier League στην Νορβηγία κι έχει μηνιαία συνδρομή ύψους 60 ευρώ, είδε αύξηση 10% στην αξία των μετοχών της και 69% στους συνδρομητές της στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X