ΑΕΚ: Η επιλογή του ονόματος του αετού έχει την δική της ιστορία

ΑΕΚ: Η επιλογή του ονόματος του αετού έχει την δική της ιστορία
Photo Credits: INTIME

Τη δική της ιστορία έχει η επιλογή του ονόματος «Οδυσσέας» για τον αετό της ΑΕΚ.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιλογή του ονόματος του αετού έχει την δική της ιστορία!

Ο γνωστός δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής αποκάλυψε τη συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία που αποτέλεσε αφορμή για να βαφτιστεί ο αετός της ΑΕΚ «Οδυσσέας».

Μία συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από το όνομα του αετού της ΑΕΚ. Σε ανάρτησή του στο facebook ο , ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής αποκάλυψε τον συγκινητικό λόγο που η ενσάρκωση του εμβλήματος της «Ένωσης» βαφτίστηκε «Οδυσσέας».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Επειδή ίσως αναρωτιέστε γιατί ο αητός που πετάει μέσα στην “Αγιά-Σοφιά” ονομάζεται Οδυσσέας.

Να γιατί:

Το 1962 ο Οδυσσέας Νταβονάκος, 24 ετών, ήταν Έλληνας κάτοικος της Πόλης και διατηρούσε σύμφωνα με γνωστούς του, ένα περίπτερο.
Ο ίδιος ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ που παρά το γεγονός ότι η έδρα της ομάδας είναι στην Αθήνα, η κυρία βάση είναι στην Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε το προσδιορίζει χαρακτηριστικά και το όνομα της ομάδας.

Ο ίδιος παρακολουθούσε την ομάδα του και πουλούσε ελληνικές εφημερίδες με κύρια πρωτοσέλιδα την ΑΕΚ.

Ένα βράδυ για αγνώστους λόγους μια μικρή ομάδα Τούρκων (3-4 ατόμων), πλησίασε απειλητικά τον Οδυσσέα και του ζήτησαν να μην ξαναμιλήσει ελληνικά και να κλείσει το περίπτερο του.

Ο ίδιος αρνήθηκε και (εικάζεται πως) ζήτησε στους Τούρκους να απομακρυνθούν. Η συνέχεια δεν είναι γνωστή μέχρι το επόμενο πρωί.
Την επόμενη λοιπόν ο άτυχος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε μια πλαγιά κοντά στο περίπτερο του, με φανερά χτυπήματα στο πρόσωπο και ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι.

Η είδηση έγινε γνωστή στην Πόλη ειδικά στους Έλληνες κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν, ανούσια όπως στην πορεία φάνηκε, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του Οδυσσέα…

Στην έδρα της ΑΕΚ, το γήπεδο “Αγία-Σοφία” που εγκαινιάστηκε το 2022, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε κάθε παιχνίδι κάνει την εμφάνιση του ο αετός, με το όνομα Οδυσσέας.

Όνομα που δόθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Έλληνα φιλάθλου της ΑΕΚ, από την πόλη-σήμα ολοκλήρου του σωματείου…».

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X