«Υπόκλιση» από τους Αυστραλούς για τις Ακαδημίες της ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη

«Υπόκλιση» από τους Αυστραλούς για τις Ακαδημίες της ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη

Οι Αυστραλοί αποθεώνουν τις ακαδημίες της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέχρι την Αυστραλία έφτασε η χάρη της ΑΕΚ!

Η Ακαδημία της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποθεώθηκαν από τους Αυστραλούς και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρης, Μπιλ Παπαστεργιάδης.

Ο Μπιλ Παπαστεργιάδης μίλησε για την εμπειρία του γιου του, Λι, να προπονηθεί για δυο εβδομάδες με την ΑΕΚ, αλλά και τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αποκαλύπτοντας στο greekherald-com-au, όσα του είπε.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει για την ΑΕΚ

«Η φιλοξενία και το φιλότιμο είναι λέξεις που περικλείουν την εμπειρία πολλών όσο βρίσκονταν στην Ελλάδα. Στο δεύτερο ταξίδι του στη μητέρα πατρίδα έκανε φέτος ο Λέανδρος (Λη) Παπαστεργιάδης, ο οποίος προπονήθηκε για δυο εβδομάδες στην Ακαδημία ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, υπό το βλέμμα του διευθυντή προπονήσεων κ. Κυριακίδη και δυο προπονητών, Φώτη και Θοδωρή Τριποτσέρη. Ο πατέρας του Λι και πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, Μπιλ Παπαστεργιάδης μίλησε γι’ αυτό.

Ο Λι συμμετείχε σε ένα πλήρως χρηματοδούμενο πρόγραμμα που διοργάνωσε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 20 προπονητές ποδοσφαίρου που επιβλέπουν περίπου 100 παίκτες. Οι παίκτες προπονούνται σε μία ειδικά κατασκευασμένη προπονητική εγκατάσταση που αναμφισβήτητα ταιριάζει με αυτές των γνωστών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων. «Αυτό που μας τράβηξε ξανά πίσω περισσότερο από την προπόνηση ποδοσφαίρου, ήταν η φροντίδα και η προσοχή που δείχνουν οι προπονητές στους νεαρούς παίκτες. Είναι ένα περιβάλλον όπου οι νέοι παίκτες νιώθουν ευπρόσδεκτοι, υποστηριζόμενοι από μέλη μίας ευρύτερης οικογένειας», λέει ο Μπιλ Παπαστεργιάδης και προσθέτει: «Αυτή η αίσθηση της οικογένειας στην Ακαδημία είναι ενθαρρυντική να την παρακολουθείς, καθώς μεταφράζεται εξίσου με τον σεβασμό που τρέφουν οι παίκτες για τους προπονητές τους και ο ένας για τον άλλον. Οι αναλύσεις βίντεο, τα μπάνια στον πάγο, η δύναμη και η προετοιμασία είναι μόνο ένα μικρό μέρος της κάθε συνεδρίας».

Η φιλοσοφία αυτής της Ακαδημίας ακολουθεί πιστά την Ελληνική φιλοσοφία της φιλοξενίας με το σύνθημά τους να είναι: «Μόνο όταν παίζεις ως ομάδα μπορείς να κερδίσεις». Κάθε μέλος της ομάδα ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται με σεβασμό και συμπόνια, λέει ο Μπιλ.

«Όταν συνάντησα τον κ. Μελισσανίδη τον ευχαρίστησα για το σημαντικό ενδιαφέρον του να καλλιεργήσει και να εξελίξει την καριέρα των νέων, για να απαντήσει: “Δε θέλω να σταματήσω την Ακαδημία ποδοσφαίρου. Το επόμενο βήμα μου είναι να φτιάξω καταλύματα για τα παιδιά και τους γονείς τους, που δεν μπορούν να ταξιδεύουν καθημερινά στις εγκαταστάσεις. Θέλω να τους έχω και μία βιβλιοθήκη. Η εκπαίδευση είναι βασική”. Ο κ. Μελισσανίδης μίλησε επίσης με περηφάνια για το νέο γήπεδο και τις εκδηλώσεις για την έναρξη της λειτουργίας του. Για τον ίδιο αντιπροσωπεύει το ταξίδι των προσφύγων από τη Μικρά Ασία που δημιούργησαν μία νέα ζωή για τους εαυτούς τους στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ γι’ αυτόν είναι σύμβολο προσφύγων που έχουν προχωρήσει στη ζωή τους παρά το τραύμα που βίωσαν. Το γήπεδο προσφέρει τώρα ένα νέο σπίτι στην ομάδα, μαζί με δυο μουσεία.

«Είπα στον κ. Μελισσανίδη για την εμπειρία των μεταναστών στην Αυστραλία και πως το ποδόσφαιρο ήταν βασικό μέρος της κοινωνικοποίησης των Ελλήνων μεταναστών στη νέα χώρα», είπε ο Μπιλ. «Τον παρέπεμψα λεπτομερώς στη South Melbourne Hellas και τη Heidelbergk United. Και οι δυο είναι πρώην σύλλογοι NSL καθώς και υπάρχουν σχεδόν κι άλλοι 50 σύλλογοι ελληνικής καταγωγής στη Βικτώρια. Του είπα ότι η εμπειρία της μετανάστευσης ήταν ένα ταξίδι γεμάτο δυσκολίες και ήταν εκπληκτικό πως αυτοί οι άνθρωποι πριν από εμάς δημιούργησαν αυτούς τους υπέροχους συλλόγους, που έχουν βγάλει όχι μόνο σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά τους προώθησαν και κοινωνικά».

Στην πορεία των δυο εβδομάδων του Λι στην ΑΕΚ έπαιξε σε αγώνα με την ανώτερη γυναικεία ομάδα, χαρακτηρίζοντας αυτό το παιχνίδι υπέροχη εμπειρία. «Ο κ. Μελισσανίδης ήταν περήφανος για το πώς η ΑΕΚ μεταμορφώνεται. Η ομάδα γι’ αυτόν σημαίνει τα πάντα», είπε ο Μπιλ.

Ο Μπιλ και ο Λι έβγαλαν φωτογραφίες με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και του χάρισαν μία πλακέτα εκ μέρους της SMFC και μία φανέλα της SMFC.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X