Κένι Γουίλιαμς: Ο αθόρυβος «εκτελεστής» της ΑΕΚ

Κένι Γουίλιαμς: Ο αθόρυβος «εκτελεστής» της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κένι Γουίλιαμς δείχνει από τα πρώτα παιχνίδια ότι θα είναι πολύτιμος για την Ένωση

Το παιχνίδι της Τρίτης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που έχουμε δει και σε όλα τα φιλικά παιχνίδια της ΑΕΚ. Ο Κένι Γουίλιαμς θα είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας φέτος.

Ο Ηλίας Καντζούρης επέμενε πολύ για την απόκτηση του, για αυτό ήταν και ο πρώτος που υπέγραψε και ανακοινώθηκε από την «Βασίλισσα». Ο προπονητής της ΑΕΚ ήθελε έναν παίκτη με το δικό του προφίλ, που να τον γνωρίζει πολύ καλά και να ξέρει ακριβώς τι μπορεί να δώσει στην ομάδα. Μάλιστα, όταν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες στο κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στην θέση του small forward, αφού η κανονική του θέση είναι shooting guard, ο Έλληνας τεχνικός απαντούσε ότι τον γνωρίζει πολύ καλά και ξέρει ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και σε αυτό.

Ο Γουίλιαμς έχει κάποια στοιχεία που σε ομάδες όπως η ΑΕΚ, είναι πολύτιμα για αυτό θα βρίσκει και πολύ χρόνο συμμετοχής. Το σημαντικότερο όλων είναι η ισορροπία που παρουσιάζει μεταξύ επίθεσης και άμυνας, καθώς και το ότι μπορεί να γίνει αποτελεσματικός χωρίς να χρειάζεται πολλές επαφές με την μπάλα. Τέτοιοι παίκτες χαρακτηρίζονται ως 3&D, δηλαδή καλοί σουτέρ από την περιφέρεια και καλοί αμυντικοί.

Στο πίσω μέρος του παρκέ, ο Γουίλιαμς είναι ένας σκληρός αμυντικός, που θα κυνηγήσει τον αντίπαλο γκαρντ, μπορεί να μαρκάρει 3 θέσεις, ενώ βάζει πολύ σωστά τα χέρια του στις γραμμές πάσας. Στα τελευταία τρία παιχνίδια (Καρσίγιακα, Μπάγερν, Βερόνα) έχει κάνει συνολικά 11 κλεψίματα. Μπορεί πάνω στον Μακόλουμ να μην τα κατάφερε καλά, αλλά εκεί μέτρησε και η ποιότητα του σεσημασμένου σκόρερ.

Από την άλλη, στην επίθεση, δείχνει να είναι ο παίκτης θα αποτελέσει μια αξιόπιστη απειλή από την περιφέρεια φέτος, με τα πρώτα του δείγματα να είναι εξαιρετικά. Απέναντι στους Τούρκους είχε 20 πόντους με 4/11 τρίποντα, με την Μπάγερν 12 με 4/8 και με την Βερόνα 17, με 2/5 τρίποντα. Παρακάτω βλέπετε το shotchart από αυτούς τους 3 αγώνες.

Κένι Γουίλιαμς: Ο αθόρυβος «εκτελεστής» της ΑΕΚ

 

Η ΑΕΚ δηλαδή, βρήκε έναν παίκτη που μπορεί να βγαίνει από τα σκριν και να απειλεί με ποσοστό πάνω από 40%, με ότι αυτό σημαίνει για το spacing της ομάδας αλλά και την αντιμετώπιση των αντιπάλων. Ένας αθόρυβος παίκτης, αφού δεν χρησιμοποιεί ούτε πολλές τρίπλες, ούτε θέλει πολύ την μπάλα στα χέρια του, απλά την παίρνει εκτελεί. Μόλις η ΑΕΚ βρει και περισσότερους αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, αφού όπως είναι λογικό ακόμα ψάχνεται, θα μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα και την ικανότητα του στο τρίποντο.

Ο Ηλίας Καντζούρης ήταν σίγουρος για τον Γουίλιαμς και όπως φαίνεται από το ξεκίνημα, μάλλον είχε δίκιο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και σε όλη την σεζόν, γιατί η ΑΕΚ θα έχει βρει έναν πολύ χρήσιμο παίκτη για το ρόστερ της.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X