Ο μέγας «Οκο» στο enwsi.gr: «Θα έδινα τα πάντα για να παίξω ξανά με την ΑΕΚ στην "Αγιά Σοφιά"!»

Ο μέγας «Οκο» στο enwsi.gr: «Θα έδινα τα πάντα για να παίξω ξανά με την ΑΕΚ στην "Αγιά Σοφιά"!»
Photo Credits: INTIME

Ο μυθικός Μίροσλαβ Οκόνσκι μιλά στο enwsi.gr με ενθουσιασμό για την ΑΕΚ, το «ναό» της και την αγάπη που γνώρισε απλόχερα στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο «μάγος» μπήκε ξανά στο «ναό» του. Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι, ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου, ένας ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε όσο λίγοι φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, όταν οδηγούσε μαεστρικά στο πρωτάθλημα του 1989, επισκέφτηκε την Αθήνα και όλοι οι δρόμοι τον οδήγησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στον τόπο που λατρεύτηκε και έδωσε παραστάσεις, που μένουν ακόμα αλησμόνητες. Πέρασαν 33 ολόκληρα χρόνια από την εμφάνιση του «Οκο», αλλά η επανεμφάνιση του ξύπνησε αισθήματα και αναμνήσεις που δεν λησμονιούνται ποτέ.

Ο Οκο άλλοτε γελούσε πλατιά και άλλοτε δάκρυζε με όσα έβλεπε. Δεν ήταν από τον πόνο που προκάλεσε η πτώση του και ο τραυματισμός στον ώμο που αποκόμισε κατά την άφιξη του στην Αθήνα, αλλά οι θύμησες. «Φίλε, ΑΕΚ. Μόνο ΑΕΚ. Το γήπεδο είναι τρομερό. Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό. Θα έδινα τα πάντα, για να μπορούσα να παίξω ξανά με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά», είπε στο enwsi.gr στην επικοινωνία που είχαμε.

Μια κουβέντα με τον τεράστιο Οκόνσκι, δεν μπορεί να μην έχει αναφορές στο παρελθόν. Ηρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό πολωνικού τηλεοπτικού δικτύου, που έκανε αφιέρωμα στη μυθική καριέρα του. Αλλωστε, για να έχουν μέτρο σύγκρισης οι νεότεροι, ο «Οκο» δεν ήταν απλά ένας καλός παίκτης, αλλά ένας αρτίστας της μπάλας. Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής στη γερμανική Μπουντεσλίγκα, με τη φανέλα του Αμβούργου που μεσουρανούσε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Ηρθε στην ΑΕΚ με μια τεράστια κίνηση του Στράτου Γιδόπουλου, που τον άρπαξε μέσα από τα χέρια των Βέλγων της Αντερλεχτ.

Ο μέγας «Οκο» στο enwsi.gr: «Θα έδινα τα πάντα για να παίξω ξανά με την ΑΕΚ στην "Αγιά Σοφιά"!»

«Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της καρδιάς μου»

«Ωραίες μέρες στην ΑΕΚ. Πέρασα φοβερά. Κάθε παιχνίδι ήταν και μια γιορτή. Ο κόσμος χαιρόταν το παιχνίδι και μας έδινε μεγάλη βοήθεια. Χάρηκα πολύ που επέστρεψα και είδα ξανά φίλους. Τον Ντούσκο, τον Στέλιο, τον Χρήστο, τον Σταματή. Όλα τα παιδιά τα αγαπάω και έχουμε επικοινωνία. Βλέπω την ΑΕΚ όσο μπορώ, μαθαίνω τι κάνει. Είναι κομμάτι της καρδιάς μου. Είναι μέσα στη ζωή μου», είπε ο «Οκο» που αναχώρησε το μεσημέρι για την πατρίδα του.

Στη σύντομη παρουσία του στην Ελλάδα, όλοι βρέθηκαν δίπλα του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που κάποτε στην Πολωνία, στο περιθώριο προετοιμασίας της ΑΕΚ, είχε τρελαθεί από χαρά στη συνάντηση τους. Ο Στέλιος Μανωλάς, που είπε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο που έχει δει στη μυθική καριέρα του. Οι Χρήστος Βασιλόπουλος και Σταύρος Σταματής που βρέθηκαν συνεχώς κοντά του, οι Πέτρος Καϊμακάμης και Σεραφείμ Σοφιανίτης, διοικητικοί παράγοντες της εποχής, που έσπευσαν να επικοινωνήσουν και να συζητήσουν για τα παλιά. Με την υπόσχεση, για μια νέα συνάντηση το συντομότερο δυνατό.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X