Τώρα η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα

Τώρα η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αφήνει πίσω το γιορτινό κλίμα του τετραημέρου για την ΑΕΚ και βλέπει τα ανοιχτά ζητήματα που απαιτούν λύσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το είχε μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ όλο αυτό. Να ζήσει μερικές στιγμές ανόθευτης χαράς, ένα ξέσπασμα συναισθημάτων, χαράς, λύτρωσης. Εντυπωσιακά πράγματα, που είναι δεδομένο πως θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη φίλων και αντιπάλων. Για πάντα, θα μνημονεύεται η 30η Σεπτεμβρίου και η μεγάλη γιορτή για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η 3η Οκτωβρίου, ως εναρκτήρια ημερομηνία για την είσοδο της Ενωσης στη νέα εποχή της.

Ωστόσο, αποτελεί ίδιον των μεγάλων οργανισμών, να μην έχουν τη δυνατότητα να εφησυχάζουν ποτέ. Πάντα, η χαρά της νίκης, ακόμα και μιας ανεπανάληπτης στιγμής όπως αυτής με την είσοδο στο «ναό» της ΑΕΚ, κρατά για λίγο. Αμέσως μετά, αρχίζουν ξανά να μπαίνουν νέα θέματα στο τραπέζι. Και στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλά που ήταν ήδη συγκεντρωμένα και άλλα που προέκυψαν εσχάτως, στα οποία απαιτείται λύση.

Κοινωνικό ζήτημα

Ηδη, αποτελεί κοινό μυστικό στην κοινωνία της ΑΕΚ, πως υπάρχει δυσφορία και έντονος προβληματισμός για τη συμπεριφορά συγκεκριμένης μερίδας οπαδών. Ανθρωποι που εκμεταλλεύθηκαν τη χαρά της στιγμής, μπήκαν τζάμπα στο γήπεδο και με τις συμπεριφορές τους, προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα και χάλασαν καρδιές. Δεν μπορεί ο άλλος να έχει πληρώσει χρήματα, να θέλει να απολαύσει στιγμές και να ξεφύγει και να είναι αναγκασμένος να τσακώνεται για τα αυτονόητα και τη θέση που του ανήκει.


Δεν είναι εύκολο το ζήτημα, κυρίως επειδή το πρόβλημα δεν αφορά την ΑΕΚ, αλλά ευρύτερα την ελληνική κοινωνία και τον τρόπο που έχει μάθει να λειτουργεί ένα μέρος της. Υπάρχει κατάσταση που δύσκολα μπορεί να τη διαχειριστεί κάποιος. Γι’ αυτό και μαθαίνουμε εσχάτως, ολοένα και πιο ακραίες καταστάσεις να μας απασχολούν και να δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως πρέπει να βρεθεί λύση και αυτήν πρέπει να τη δώσει η ΑΕΚ.

Οι απαντήσεις για το χορτάρι

Αναμφίβολα, το θετικό στη διαδικασία είναι πως στην ΑΕΚ βλέπουν το πρόβλημα και ψάχνουν ήδη τρόπο να το λύσουν. Δεν κλείνουν τα μάτια, δεν γυρίζουν την πλάτη, αλλά προσπαθούν να εστιάσουν στη ρίζα του ζητήματος. Οι τρόποι θα φανούν σύντομα. Όπως βέβαια, πολύ γρήγορα θα βελτιωθεί και ο αγωνιστικός χώρος, ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε έντονα στην πρεμιέρα. Ηταν ξεκάθαρο από την αρχή, πως τα εγκαίνια με αγώνα να ακολουθεί αμέσως μετά, θα είχαν επιπτώσεις, αλλά η κατάσταση δυσκόλεψε περισσότερο επειδή δεν γινόταν να τοποθετηθεί υλικό που θα προστάτευε το χορτάρι.


Στην ΑΕΚ ήξεραν το ζήτημα και αυτές τις ημέρες θα υπάρξει η απαραίτητη σπορά, ώστε ενόψει του ματς με τον Ατρόμητο η εικόνα να είναι πολύ καλύτερη και στο μάτι του θεατή, αλλά κυρίως ως αίσθηση για τους παίκτες. Βέβαια, άπαντες αναγνωρίζουν πως στο 100% ο αγωνιστικός χλοοτάπητας θα είναι μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι δεδομένο πως υπάρχουν ζητήματα και στην ΑΕΚ έχουν καταρτίσει μακρά λίστα με λειτουργικά ζητήματα, τα οποία θα επιλύονται σταδιακά.

Πέναλτι ούτε με αίτηση για την ΑΕΚ

Ωστόσο, πέρα από τα εσωτερικά θέματα, η ΑΕΚ έχει να λύσει πολλά θέματα με όσα γίνονται γύρω. Την ώρα που ο ανταγωνισμός παίρνει τα πέναλτι σαν… στραγάλια, η ΑΕΚ δέχεται συνεχώς μηνύματα που – στη δική μου κρίση τουλάχιστον – είναι άκρως ανησυχητικά για το μέλλον. Σας θυμίζω, ότι έχει προηγηθεί το «χειρουργείο» στη Λεωφόρο, όπου η ΑΕΚ υποχρεώθηκε ετσιθελικά σε ήττα, ενώ ακόμα και κόντρα στον Ιωνικό, το μαγικό δίδυμο των Τζήλου και Φωτιά εξαφάνισε την πεναλτάρα πάνω στον Αραούχο.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει τους δικούς του νόμους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας θυμίζω πως είναι η ομάδα που έχει πάρει συν δύο βαθμούς με την σκανδαλάρα του Καραντώνη στην Τρίπολη. Ο Τζοβάρας την Κυριακή θα έδινε πέναλτι μέχρι τελικής πτώσεως, κάνοντας ακόμα και τον Σπανό να έχει «έκρηξη» μετά το παιχνίδι. Ειδικά τώρα με την παρουσία του Μαρινάκη στην προεδρία της λίγκας, η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.


Και από κοντά, τα… εξαπτέρυγα που επωφελούνται από τη διαδικασία. Βιώσαμε όσα απίθανα συνόδευσαν την έμπνευση του Μπένετ να τοποθετήσει τον Σιδηρόπουλο στη Λεωφόρο και όσα ακολούθησαν. Για το πώς διέρρευσε η πληροφορία, πως έφτασε και πως εργαλειοποιήθηκε στην πορεία, δεν υπάρχουν πλέον ερωτηματικά. Είναι σαφές, πως υπάρχει μια κατάσταση που περιβάλλεται και από ισχυρό επικοινωνιακό πυρήνα, που εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα.

Επεσαν στη λούμπα της σπέκουλας

Το κακό είναι, ότι αυτή η διαδικασία έχει ρίξει ρίζες και μέσα σε μέρος των φίλων της ΑΕΚ. Ετσι, στην Ενωση συμβαίνει το πρωτοφανές, να είναι η μόνη ομάδα που όταν αδικείται, από μερίδα του κόσμου της δεν βρίσκονται στο στόχαστρο εκείνοι που την αδικούν, αλλά η ίδια επειδή αδικείται! Πέφτουν μέσα στη σπέκουλα για την περίφημη εξυγίανση, για τον δήθεν έλεγχο της ΕΠΟ, για τον Μπαλτάκο, για τα πάντα και λησμονούν όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα και βλέπουν με τα μάτια τους, αλλά με όσα τους «σερβίρουν».

Η ΑΕΚ επιχειρεί φέτος να βγει πιο δυναμικά σε αυτά τα κομμάτια. Κάνει ανακοινώσεις, δημιουργεί θόρυβο, αν και έχει αποδειχθεί πως τέτοιες καταστάσεις δεν λύνονται έτσι απλά. Δεν είναι και μακριά οι ημέρες, που ο πρωταθλητής έβγαινε πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, σε ένα απόλυτα βρώμικο καθεστώς. Είναι μια καθημερινή μάχη για να σταθεί κάποιος στις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μόνο με την ΑΕΚ ασχολούνται

Διαβάστε τη συνέχεια για τις μεγάλες προκλήσεις της ΑΕΚ.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X