Χωρίς τις οικογένειές τους οι Δανοί στο Κατάρ

Χωρίς τις οικογένειές τους οι Δανοί στο Κατάρ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι παίκτες της Δανίας θα ταξιδέψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τις οικογένειές τους, καθώς η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας (DBU) θέλει να ελαχιστοποιήσει την δραστηριότητα στο Κατάρ, ως διαμαρτυρία ενάντια στην στάση της χώρας, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε στην δημιουργία κέρδους για το Κατάρ», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της DBU, Γιάκομπ Χόιερ στην εφημερίδα «Ekstra Bladet» και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, έχουμε περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες. Στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, οι σύζυγοι και οι φίλες των παικτών ταξίδεψαν με το διοικητικό συμβούλιο, αλλά όπως είπα, ακυρώσαμε αυτά τα ταξίδια για αυτήν την διοργάνωση».

Το Κατάρ έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα ενημέρωσης σχετικά με την μεταχείρισή του προς τους μετανάστες εργάτες.

Μια ανάλυση της εφημερίδας «Guardian» τον Φεβρουάριο του 2021 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 6.500 μετανάστες από τη Νότια Ασία, πέθαναν στο Κατάρ από το 2010 και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είπε ότι το Κατάρ δεν αναφέρει επαρκώς τους θανάτους εργαζομένων.

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC), αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό ότι «το τουρνουά κόστισε την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους».

Η κυβέρνηση, ανέφερε ότι το εργατικό της σύστημα είναι ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά διέψευσε μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας του 2021, ότι χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι εξακολουθούν να υφίστανται εκμετάλλευση.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Hummel, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εμφάνιση που θα φορούν οι Δανοί διεθνείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σχεδιάσθηκε ως διαμαρτυρία ενάντια στην στάση του Κατάρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, η DBU μείωσε τα ταξίδια στο Κατάρ για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα. Καθένας από αυτούς μπορεί να παρευρεθεί μόνο σε έναν αγώνα της Δανίας, ενώ δεν επιτρέπεται να είναι παρόντα περισσότερα από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε κάθε παιχνίδι.

Η Δανία αρχίζει την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις 22 Νοεμβρίου, με αντίπαλο την Τυνησία.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X