Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται με την γηπεδάρα της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται με την γηπεδάρα της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Νέο αφιέρωμα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολος ο πλανήτης ασχολείται με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα το «Μundialmag» δημοσίευσε φωτογραφία από την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» και αναφέρεται στο πρώτο ματς που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια.

Η ανάρτηση για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χθες το βράδυ η ΑΕΚ Αθηνών έπαιξε παιχνίδι εντός έδρας για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια. Το προηγούμενο γήπεδο της, το γήπεδο Νίκος Γκούμας, υπέστη ζημιές σε σοβαρό σεισμό το 1999, και παρόλο που ο σύλλογος συνέχισε να παίζει σε αυτό για άλλα τέσσερα χρόνια πριν την κατεδάφιση, το νέο γήπεδο που τους υποσχέθηκαν δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Δηλαδή, μέχρι χθες το βράδυ. Η Αγία Σοφία, σχεδιασμένη από το στούντιο Θανάση Κυρατσούς, βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, βορειοδυτικό προάστιο της Αθήνας, και χωράει 32.500 άτομα.

Είναι ένα όμορφο κτίριο που περιβάλλεται από πολυώροφα διαμερίσματα και δέντρα της αστικής Αθήνας, και ο συντάκτης του Οneman Άκης Κατσούδας ήταν εκεί για να το ελέγξει.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924 από Έλληνες πρόσφυγες που είχαν εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και έφτασαν στην Αθήνα, οπότε υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της ιστορίας της ομάδας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το νέο γήπεδο θυμίζει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, ένα απίστευτο κτίριο που αρχικά ήταν χριστιανικός καθεδρικός ναός της Κωνσταντινουπόλεως. Η οροφή και οι τέσσερις πύργοι στη γωνία αποτίουν φόρο τιμής σε αυτό το κτίριο, το οποίο τώρα είναι τζαμί.

Τις τελευταίες εβδομάδες η αναμονή των οπαδών της ΑΕΚ ήταν τεράστια, απολύτως τεράστια, και το γήπεδο έγινε talk of the town.

Ολοι γι’ αυτό συζητούσαν και οι άνθρωποι άλλαζαν τη διαδρομή τους για να περάσουν από εκεί πριν συνεχίσουν την καθημερινότητά τους.

Χθες το βράδυ, η ατμόσφαιρα ήταν ξεχωριστή· ακόμη και οπαδοί που δεν κατάφεραν να πάρουν εισιτήριο για το εσωτερικό του γηπέδου συμμετείχαν στους εορτασμούς έξω. Η σέντρα καθυστέρησε γιατί οι οπαδοί δεν θα σταματούσαν να ανάβουν καπνογόνα.

Ανάμεσά τους, υπήρχαν και φίλαθλοι που δάκρυζαν επειδή είχε πεθάνει ένα αγαπημένο πρόσωπο πριν χτιστεί το νέο γήπεδο. Οι Ultras σήκωσαν και πανό στη μνήμη όλων των οπαδών που έχασαν τη ζωή τους αυτά τα χρόνια και τώρα παρακολουθούσαν το παιχνίδι από τον ουρανό.

Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, και το 4-1 προφανώς βοήθησε τα πράγματα.

Πολλοί οπαδοί δεν ήθελαν να φύγουν από το γήπεδο μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο σύλλογος ένιωθε άστεγος για τόσα χρόνια, και τους άκουγες ξανά και ξανά να λένε, «Εδώ είναι το σπίτι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MUNDIAL (@mundialmag)

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X