Η βραδιά που έγινε ΑΕΚ ξανά
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας που... θυμήθηκε ποιά είναι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλά τα εγκαίνια, σπουδαία και συμβολική εκδήλωση για την κοινωνία της ΑΕΚ και της χώρας μας, αλλά το πρώτο ματς στο νέο γήπεδο έχει… άλλη ιδιαιτερότητα.

Η ΑΕΚ το περίμενε πως και πως αυτό το βράδυ. Από εκείνο τον καταραμένο Μάη του 2003 που έριξε δίχως εγγυήσεις το γήπεδο της, ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων άνοιξε ξάφνου και το γήπεδο της αφαιρέθηκε για να μπει το Καραϊσκάκη και έκτοτε ξεκίνησε η Οδύσσεια των 19 ετών. Αυτή έλαβε χθες βράδυ τέλος…

Η βραδιά που έγινε ΑΕΚ ξανά

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους τρόμαξε όπως τότε. Αυτή την βραδιά έγινε ΑΕΚ ξανά. Μία εξέδρα με τεράστια δυναμική, με ένα μοναδικό ξέσπασμα που έβγαλε απωθημένα και ψυχή 19 ετών. Μία ομάδα που το πήρε όλο αυτό και το έκανε… ποδόσφαιρο. Ανελέητο πρέσινγκ παντού, συνεργασίες, φάσεις, 4 υπέροχα γκολ. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ ξεκίνησε την νέα της ζωή με μία άνετη νίκη, με μία επιβλητική εμφάνιση. Στοιχεία που θέλει να έχουν τα παιχνίδια της στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που πλέον αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού στην Ελλάδα.

Πλέον στην χώρα μας παίζονται επί ίσοις όροις τα ματς. Έχει και η ΑΕΚ έδρα και κάνει πρωταθλητισμό. Τα «ζόμπι» που κυκλοφορούσαν στο ΟΑΚΑ και στις κερκίδες του για χρόνια, έδωσαν τις θέσεις τους σε αλαφιασμένους οπαδούς κάθε ηλικίας που… διψούν για «ποδοσφαιρικό αίμα». Η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας δεν αστειεύεται. Οποιος δεν το καταλάβει τώρα που είναι νωρίς, θα έχει την τύχη του Ιωνικού που είδε την φάτσα του Στάνκοβιτς από κοντά μετά από μία ώρα αγώνα και ήδη με ένα 2-0 στην πλάτη.

Η βραδιά που έγινε ΑΕΚ ξανά

Η ΑΕΚ στο χορτάρι μπήκε να «πνίξει» τον αντίπαλο της και να πάρει την ορμή της κερκίδας μαζί της. Με 4-4-2 σε ρόμβο, ένα αμυντικό χαφ, όπως πρέπει σε τέτοια ματς και πολλούς παίκτες να απειλούν. Αραούχο, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Πινέδα έψαχναν συνεχώς το γκολ ή φάσεις για γκολ, έχοντας την στήριξη των Μοχαμάντι-Ρότα στα άκρα. Και η ΑΕΚ με 6-7 παίκτες συνεχώς στην επίθεση, ήταν δύσκολο να μην βρεί το γκολ. Το βρήκε νωρίς, νωρίς και το 2-0 και μετά απλά περίμενες που θα σταματήσει το κοντέρ. Με 27 τελικές το 4-1 κολακεύει τον Ιωνικό που μπήκε στη Νέα Φιλαδέλφεια σοκαρισμένος από όσα ζούσε από εξέδρα και παίκτες της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ είναι ξανά Βασίλισσα. Είναι ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια, η απόλυτη Βασίλισσα. Εκεί που ανήκει η καρδιά της. Και χθες το χάρηκε. Πάνω από 33.000 στο γήπεδο και εκατομμύρια ψυχές εκτός γηπέδου και εκεί ψηλά. Το πανό της Original 21 μπαίνει στην Ιστορία. Στο πάνθεον των κατακτήσεων των οργανωμένων οπαδών και για αυτά που πρέπει να καυχιούνται.

Η βραδιά που έγινε ΑΕΚ ξανά

Ένα μπράβο σε όλους όσους προσέφεραν για αυτήν την ατμόσφαιρα και αυτή την δυναμική που έβγαλε η εξέδρα και η ομάδα. Η ΑΕΚ πλέον λειτουργεί ως ένα. Τα εγκαίνια ήταν η αρχή. Πολλοί που είχαν… χάσει το δρόμο για διάφορους λόγους, τον βρήκαν ξανά. Και αυτός οδηγεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόνο εκεί πλέον.

Σήκω ψυχή μου, φτάσαμε!


YΓ: Οσο ο Γκατσίνοβιτς συγκλίνει και βρίσκεται κεντρικά, η ΑΕΚ δεν φοβάται. Είναι τρομερή η ποιότητα, η διάθεση και η ενέργεια του Σέρβου. Σπουδαία μεταγραφή…

ΥΓ1: Ο Αραούχο αγχώθηκε διότι ήθελε πολύ ο ίδιος και η εξέδρα να σκοράρει. Έστω και έτσι το βρήκε. Να ηρεμήσει μόνο, να βρει ξανά τον εαυτό του στο γήπεδο.

Η βραδιά που έγινε ΑΕΚ ξανά

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X