ΑΕΚάρα το πάρτι στο ΣΠΙΤΙ ξεκίνησε!

ΑΕΚάρα το πάρτι στο ΣΠΙΤΙ ξεκίνησε!
Photo Credits: INTIME

H ΑΕΚ «καθάρισε» εύκολα με 4-1 τον δύσμοιρο Ιωνικό στο πρώτο ματς στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» και η Νέα Φιλαδέλφεια πλέον θα είναι… ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έγραψε Ιστορία κερδίζοντας στο πρώτο της παιχνίδι στο νέο της Παλάτι, στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena», με 4-1 τον άτυχο Ιωνικό για την 6η αγωνιστική της Super League.

Και έτσι η επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια μπροστά σε 33.000 οπαδούς της ήταν… ΟΝΕΙΡΟ. Μία ΑΕΚ καταιγιστική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό που βρήκε 4 γκολ με Γκατσίνοβιτς (66′, 66′), Γκαρσία (26′) και Αραούχο (62′) και μέτρησε αμέτρητες ευκαιρίες.

Η Ένωση είχε μια καταιγιστική εμφάνιση και δικαίως επικράτησε με αυτό το εύρος του σκορ, το οποίο την ανέβασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ προσπέρασε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με 21 λεπτά καθυστέρηση λόγω των καπνογόνων και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από το πάρτι των φίλων της ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Και οι δύο ήταν αναγκαστικές και είναι στην άμυνα. Οι Μουκουντί και Βίντα ξεκίνησαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Μοχαμάντι αριστερά στο αρχικό σχήμα, αντί των Τζαβέλλα και Χατζισαφί. Ο Λιβάι ήταν ξανά φορ έχοντας δίπλα του τον Αραούχο. Με Σιμάνσκι κόφτη μαζί με τον Πινέδα και τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, ενώ ο Ελίασον ήταν δεξιά. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε στο 2’ το πρώτο σουτ στην OPAP Arena. Υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά και δοκίμασε το σουτ με τη μια, όμως ο Χουτεσιώτης τον σταμάτησε. Στο 3’ ο Ρότα δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ και η ΑΕΚ έδειξε ότι μπήκε με διάθεση να βρει νωρίς το πρώτο γκολ. Και εν τέλει το βρήκε… Στο 6’ ο Γκατσίνοβιτς με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια στον Χουτεσιώτη και έκανε το 1-0 για το πρώτο ιστορικό γκολ στον Ναό της ΑΕΚ! Αμέσως μετά, στο 9’, έγινε διπλό πέναλτι πάνω στον Αραούχο από Μύγα-Τσιριγώτη εντός περιοχής, αλλά Φωτιάς-Τζήλος έκλεισαν τα μάτια και δεν το έδωσαν μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες.

Στο 12’ ο Βίντα είχε μία καλή κεφαλιά άουτ και η ΑΕΚ είχε την καθολική υπεροχή θέλοντας άμεσα και ένα 2ο γκολ απέναντι σε ένα Ιωνικό που έδειχνε σοκαρισμένος από όσα ζούσε.. Στο 15’ είχαμε νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Μοχαμάντι στο ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ιωνικός δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από το καβούκι του. Η πίεση ψηλά που είχε η ΑΕΚ, απέδωσε καρπούς για την Ένωση. Η ΑΕΚ είχε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι στιγμής και απειλεί κυρίως από τις πτέρυγες. Και στο 26’ ήρθε και το 2ο γκολ με πολύ άνετο τρόπο… Ο Ελίασον έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού και έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή. Ο Λιβάι Γκαρσία πετάχτηκε και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 με το πάρτι να συνεχίζεται στις εξέδρες! Ο Ιωνικός δεν μπορούσε καν να… αγγίξει το επιθετικό τρίτο του και παρέμενε πίσω σε μαζική άμυνα, μπας και σώσει ότι… σώζεται. Αλλά η ΑΕΚ επέμενε και απείλησε στο 35’ με κεφαλιά του Μουκουντί. Και αμέσως μετά με τριπλή προσπάθεια επιχείρησε να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε! Η ΑΕΚ αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά και ο Γκαρσία έστρωσε στον Αραούχο, όμως ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η μπάλα έφτασε στον Σιμάνσκι, ο οποίος έπιασε ένα αδύναμο σουτ, το οποίο εξελίχθηκε σε πάσα στον Ελίασον, ο οποίος προ κενής εστίας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 40’ ο Ρότα έκανε επέλαση από τα δεξιά. Αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Αραούχο έκανε ένα σουτ. Η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο του Ιωνικού και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό από στημένο, η μπάλα έφτασε στον Πινέδα που σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Ρότα με δυνατό σουτ απείλησε τον Χουτεσιώτη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Και έτσι τελείωσε ένα ονειρικό ημίχρονο για την ΑΕΚ και ένα εφιαλτικό για τον Ιωνικό με 13-0 τελικές…

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Φαντιγκά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τσιμπσάχ. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή και συνέχισε με τους 11 που έκαναν τρομερά πράγματα στο α’ 45λεπτο. Στο δεύτερο μέρος αν και η ΑΕΚ μπήκε με πιο επιθετική διάθεση και ο Ιωνικός έχει πάρει την μπάλα στα πόδια του. Είχε και την πρώτη τελική με τον Ιωαννίδη στο 51′. Επτά λεπτά μετά μετά από σέντρα του Ελίασον, ο Πινέδα έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Και αυτό ήταν το έναυσμα που έψαχνε η ομάδα… Στο 62’ ο Σέρχιο Αραούχο βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Αργεντινός φορ έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Αντούνες και άλλαξε πορεία, μπερδεύοντας τον Χουτεσιώτη και έτσι έγινε το 3-0.

Τρία λεπτά το πάρτι… συνεχίστηκε. Ο Ελίασον με μια ακόμα εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Γκατσίνοβιτς μόνο του στο δεύτερο δοκάρι και ο Γκατσίνοβιτς από κοντά με τη μια έκανε το 4-0. Στο 70’ είχαμε τριπλή αλλαγή και από τον Ματίας Αλμέιδα. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν οι Τσούμπερ, Μάνταλος και Άμραμπατ, ενώ αποχώρησαν οι Γκαρσία, Ελίασον και Πινέδα. Φορ ήταν πλέον ο Αραούχο, με Τσούμπερ αριστερά και δεξιά τον Άμραμπατ, με τον Γκατσίνοβιτς να παίρνει ξεκάθαρα κεντρικό ρόλο.

Στο 71’ είχαμε νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Χουτεσιώτης τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση. Στο 74’ ο Μάντζης δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και απάντησε με νέα ευκαιρία από κεφαλιά ο Βίντα. Τρία λεπτά μετά ωραία κίνηση του Λοβέρα έξω από την περιοχή, σουτ με το αριστερό και ο Στάνκοβιτς του είπε «όχι» με διπλή προσπάθεια, όπως και σε κοντινό πλασέ του Μάντζη. Αμέσως μετά ο Τσούμπερ έχασε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει. Η ΑΕΚ πίεζε και για άλλο γκολ, ενώ μπήκε ο Γαλανόπουλος στο ματς και ο Μάνταλος είχε ένα κάκιστο σουτ.

Η ΑΕΚ ήθελε και ακόμη ένα και έχασε μέχρι το τέλος σημαντικές ευκαιρίες με Μάνταλο ξανά και τον Κοσίδη. Ο Ιωνικός όμως στις καθυστερήσεις βρήκε γκολ με τον Ελευθεριάδη και μείωσε το σκορ.

Και έτσι το 4-1 έμεινε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή στο ΣΠΙΤΙ!

O MVP του ΑΕΚ-Ιωνικός

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκανε τα… πάντα στο χορτάρι της «Αγιάς Σοφιάς». Έβαλε 2 υπέροχα γκολ και κυρίως το πρώτο που… ξεκλείδωσε το ματς νωρίς στο 6’ και έβγαλε το άγχος πάνω από την ΑΕΚ. Ο Σέρβος έκανε μαγικά στο ματς, έφτιαχνε φάσεις και ήταν ο Νο1 κίνδυνος για τον Ιωνικό. Παρότι η θέση του ήταν αριστερά στο α’ ημίχρονο, πάντα συνέκλινε, ενώ στο β’ πέρασε δεξιά μετά την αλλαγή του Τσούμπερ.

Το κλειδί του αγώνα ΑΕΚ-Ιωνικός

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το ματς, το ζήτημα ήταν πότε θα μπει το πρώτο… Και ο Γκατσίνοβιτς φρόντισε στο 6’ με υπέροχο σουτ να ανοίξει το σκορ και να ηρεμήσει την ομάδα του και 33.000 οπαδούς της ΑΕΚ.

ΑΕΚ-Ιωνικός 4-0

Γκολ: 6’ σουτ Γκατσίνοβιτς 1-0, 26’ κεφαλιά Γκαρσία 2-0, 62’ σουτ Αραούχο 3-0, 65’ σουτ Γκατσίνοβιτς 4-0

Κίτρινες: 42’ Ιωαννίδης

Κόκκινες: –

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα (70′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Ελίασον (70′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (70′ Τσούμπερ), Αραούχο (87′ Κοσίδης).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης (87′ Σάκιτς), Μύγας, Αντούνες (67′ Μίλο), Τσιμπσάχ (46′ Φαντιγκά), Ρομαό, Κάνιας, Λοβέρα, Ιωαννίδης (67′ Μάντζης), Οφόσου (67′ Ελευθεριάδης).

Τα γκολ του ΑΕΚ-Ιωνικός






Η μετάδοση του ΑΕΚ-Ιωνικός

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X