Φιορεντίνα: Ζητά κυρώσεις για την ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Αταλάντα

Φιορεντίνα: Ζητά κυρώσεις για την ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Αταλάντα
Photo Credits: INTIME

Η Φιορεντίνα ζητά κυρώσεις για την ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Αταλάντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι διοικούντες την Φιορεντίνα, ζήτησαν την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών, προκριμένου να τιμωρηθούν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε, ο ιδιοκτήτης των «βιόλα», Ρόκο Κομίσο, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αταλάντα για το Καμπιονάτο.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Τζο Μπαρόνε, καταγγέλλει ένα «ντροπιαστικό επεισόδιο» και μια «απαράδεκτη κατάσταση». Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Κομίσο, γεννημένος στην Καλαβρία, έχει γίνει στόχος τραγουδιών, που χλευάζουν την καταγωγή του από τον ιταλικό Νότο.

Σε μια χώρα πολύ διχασμένη μεταξύ του βιομηχανικού Βορρά και του μειονεκτούντος Νότου, τα συνθήματα και τα τραγούδια που στοχεύουν τους κατοίκους του Mezzogiorno θεωρούνται πράξεις «εδαφικής διάκρισης» και κρίνονται τόσο σοβαρά, όσο και οι ρατσιστικές πράξεις.

«Σήμερα, γίναμε μάρτυρες ενός επαίσχυντου επεισοδίου, όχι ενός ατόμου αλλά μιας ολόκληρης εξέδρας», γράφει ο Ιταλοαμερικανός, Τζο Μπαρόνε και προσθέτει: «Πολεμήσαμε τον ρατσισμό στην Αμερική και σήμερα, εδώ στην Ιταλία, βιώνουμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Νιώθουμε άρρωστοι με αυτό που συνέβη στις εξέδρες του γηπέδου στο Μπέργκαμο, μια πόλη του Βορρά».

Η Φιορεντίνα, απαιτεί παρέμβαση από την Professional Football League αλλά και από την κυβέρνηση και την ιταλική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI), επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε σκληρά μέτρα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Φιορεντίνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ, για συνθήματα των οπαδών της, οι οποίοι… απαιτούσαν την έκρηξη (!) του Βεζούβιου, του ηφαιστείου που δεσπόζει στην Νάπολη

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X