ΑΕΚ: Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια «υπόσχεται» γκολ και νίκες

ΑΕΚ: Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια «υπόσχεται» γκολ και νίκες
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια σήμερα και αυτό υπόσχεται πολλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτό που θα συμβεί απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι και μοναδικό αλλά και επί της ουσίας χωρίς προηγούμενο. Η ΑΕΚ δίνει με αντίπαλο τον Ιωνικό, το πρώτο παιχνίδι της, στην νεόκτιστη και ολοκαίνουργια Αγιά Σοφιά – Opap Arena. Σε μια σχεδόν ίδια κατάσταση, η Ένωση έχει βρεθεί ακόμα τρεις φορές στην ιστορία της.

Όταν εγκαινίαζε την έδρα της το 1930, όταν έπαιξε για πρώτη φορά στο γήπεδο της με κτισμένες τις κανονικές του εξέδρες το 1962 και όταν επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από μια διετή απουσία το 1987. Μια φορά για φιλικό παιχνίδι και δυο φορές για επίσημα ματς πρωταθλήματος. Όπως καλή ώρα, σαν απόψε. Και οι αναμνήσεις που έχει είναι εξαιρετικές. Όχι μόνο λόγω της ιστορικότητας εκείνης της μέρας, αλλά και του αποτελέσματος.

Στις 2 Νοεμβρίου του 1930, όταν η δεντρόφυτη περιοχή στον Ποδονίφτη μετατράπηκε με σκληρή δουλειά και τόνους ιδρώτα από πρόσφυγες σ’ ένα υποτυπώδες ποδοσφαιρικό γήπεδο, η ΑΕΚ έκανε τα εγκαίνια. Με φιλικό απέναντι στον Ολυμπιακό και παρουσία του δημάρχου Αθηναίων. Για την ιστορία το ματς είχε τέσσερα γκολ, αλλά έληξε ισόπαλο 2-2.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια του κειμένου

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X