Πατριάρχης Βαρθμολομαίος: «Ονομάζεται Αγιά Σοφιά σε μια σαφή υπενθύμιση των δεσμών της ΑΕΚ με την πόλη των πόλεων» (VIDEO)

Πατριάρχης Βαρθμολομαίος: «Ονομάζεται Αγιά Σοφιά σε μια σαφή υπενθύμιση των δεσμών της ΑΕΚ με την πόλη των πόλεων» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η δήλωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τα εγκαίνια στο γήπεδο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πατριάρχης Βαρθμολομαίος έστειλε το δικό του μήνυμα για τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ.

«Αγαπητοί φίλαθλοι της ΑΕΚ, αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση να απευθύνουμε χαιρετισμό στην ιστορική στιγμή των εγκαινίων. Ονομάζεται Αγία-Σοφία σε μια σαφή υπενθύμιση των δεσμών της ΑΕΚ με την πόλη των πόλεων. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την ίδρυση του συλλόγου και τη μεταφύτευσή του στην Αθήνα, η ΑΕΚ αποκτά ένα νέο καλαίσθητο και σύγχρονο αθλητικό συγκρότημα. Έναν εμβληματικό χώρο που είναι ριζωμένες σε άσβεστες μνήμες για τον προσφυγικό ελληνισμό.

Τα εγκαίνια γίνονται ακριβώς 100 χρόνια από τότε που χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και βρέθηκαν στην Ελλάδα προσπαθώντας να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες. Παρά τα οδυνηρά συμβάντα οι πρόσφυγες δεν χάθηκαν, έστω και μακριά από τη γη των προγόνων. Κατάφεραν να μεταδώσουν στις επόμενες γενιές ως ιερά παρακαταθήκη την πίστη τους, τον πολιτισμό και την ελπίδα τους. Συνέχισαν να γράφουν ιστορία στο βιβλίο της ζωής, χωρίς να ξεχάσουν το παρελθόν τους. Ο ιστορικός αυτός χώρος δεν θα στεγάσει μια ομάδα, αλλά μια ιδέα, από αυτές που ο χρόνος δεν μπορεί να παρακάμψει ή εξαλείψει.

Επαναλαμβάνω όσα είχα αναφέρει στα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν, ζουν, εμπνέουν και χαρίζουν αγάπη. Εύχομαι το στάδιο αυτό να γίνει πεδίο δόξας λαμπρό και να αποτελέσει σύμβολο του φίλαθλου πνεύματος και έναν τόπο πολιτισμού για τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Αθήνα. Ευχόμαστε καλή αρχή και μεγάλες νίκες για την ΑΕΚ, για τον αθλητισμό», ανέφερε ο Πατριάρχης Βαρθμολομαίος.


AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X