Νέα Φιλαδέλφεια, η δική μας γη της επαγγελίας!

Νέα Φιλαδέλφεια, η δική μας γη της επαγγελίας!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης... ξημερώνει τη μεγάλη μέρα της ΑΕΚ και της πόλης της που θα την υποδεχθεί έπειτα από 19 χρόνια και έχει υστερόγραφο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βιβλία ολόκληρα γεμάτα συναισθήματα θα μπορούσαν να γραφτούν για αυτές τις μέρες που ζούμε στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Δεν κάνω καμιά πλάκα και δεν υπερβάλω σε καμία των περιπτώσεων με αυτό που σημειώνω παραπάνω. Δεν χωράνε σε ένα, δύο και… δέκα κείμενα τα συναισθήματα, οι κουβέντες που ανταλλάσεις, η απόλυτη και ξεκάθαρη αγάπη για όσα σου προσφέρει η βόλτα στα πατρογονικά εδάφη της ΑΕΚ. Νομίζω οι περισσότεροι το έχετε εμπεδώσει και δεν χρειάζομαι εγώ να το υπογραμμίσω…

Όλη η Ελλάδα έχει αντιληφθεί την κατάσταση και υποκλίνεται στο μεγαλείο της ΑΕΚ για όσα βιώνουν οι Ενωσίτες και για το γήπεδο που δημιούργησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Όλοι; Συγγνώμη γράψτε λάθος. Υπάρχει και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο οποίος επιβεβαιώνει ότι δεν έχει… πάτο το βαρέλι της απογοήτευσης και της αστειότητας. Η προσωπική επιστολή, που σκοπίμως διέρρευσαν και αναδεικνύει περί τίνος πρόκειται, ήταν ένα συγκλονιστικό αυτογκόλ.

Γεγονός που αποδεικνύεται από το πως την υποδέχθηκε η πλειονότητα των φίλων του Ολυμπιακού. Διότι είναι ξεκάθαρο πως δεν τους εκφράζει, την θεώρησαν άστοχη έως και αποτυχημένη, τονίζοντας πως είναι απόλυτα εκτός τόπου και χρόνου! Σε αυτό πρέπει να μείνουμε και εμείς. Προφανώς δεν χρειαζόταν καμία απάντηση σε ένα τέτοιο αυτογκόλ. Σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το: δώσε τους ένα μικρόφωνο και άσε τους να μιλάνε, μόνο καλό σε σένα θα κάνει και θα τους εκθέσει.

Αρκετά ασχοληθήκαμε με δαύτους. Κάποτε θα εμπεδώσουν ότι η ΑΕΚ τούτη την περίοδο και για φέτος θα είναι το επίκεντρο και για το σωστό λόγο. Για το γήπεδο της. Για αυτό που όλοι οι άνθρωποί της βρίσκονται κάθε ώρα εδώ και μέρες γύρω από αυτό, στον δικό μας ναό, στα στενά της πόλης της Ένωσης. Τόσο απλά και όμορφα. Πρόσωπα γνώριμα, δικά μας, παππούδες μας, πατεράδες μας, αδέρφια και παιδιά μας. Μα και οι παιδικοί μας ήρωες κοντά μας για τη χάρη Της. Τόσο απλά και αληθινά. Μια τέτοια μέρα έζησα σε όλη τη διάρκεια της!

Νέα Φιλαδέλφεια, η δική μας γη της επαγγελίας!

Ο Παύλος, ο Χρήστος, ο Μήτσο, η δική μου ΑΕΚ.

Η μέρα ήταν ΑΕΚ από τις 02.30 όπου περπατούσες έξω από το γήπεδο και συναντούσες φίλους της Ένωσης να το χαζεύουν. Νωρίς ξανά το πρωί, στις δέκα το πρωί για… τζούρα ντε και πίσω. Άλλωστε υπήρχε ραντεβού στις 14.00 ξανά στα ίδια μέρη με σημαντικές αγαπημένες φυσιογνωμίες της ομάδας που χάρη και στην παρουσία τους συνέχισε να γράφει επιτυχημένες σελίδες στην ένδοξη ιστορία της. Παιδιά που μεγάλωσαν μα μας έμαθαν πως είναι να παίζεις για αυτή και να την αγαπάς!

Όπως ο Παύλος Παπαϊωάννου που ήρθε εδώ μαζί με την λατρεμένη Μαρία, τη σύζυγό του και αδυναμία μου, γιατί απλά δεν γινόταν να μην είναι κοντά σε μια τέτοια στιγμή. Εννοείται θα έπρεπε να είναι απόψε στο χορτάρι στους κορυφαίους της ιστορίας της ένας ποδοσφαιριστής ταπεινός εργάτης της ο οποίος έπαιξε για 10 χρόνια και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, αλλά ούτε καν τον απασχόλησε. Αρκεί για εκείνον να είναι εδώ για χάρη της ομάδας που αγάπησε παράφορα και εξακολουθεί να το κάνει δίχως αξιώσεις! Τεράστιος σε όλα του…

Εκεί στην Δεκελείας και στο “Θάλασσα” συναντήσαμε τον Χρήστο Βασιλόπουλο και οι αναμνήσεις έδωσαν και πήραν. Ήταν εκεί για λίγο ο Νίκος Πανταζής και από την παρέα πέρασαν αφού κυκλοφορούσαν γύρω στην πόλη, ο Γεωργαμλής, ο Μήτσι με την Ρόη, τόσο όμορφα, τόσο κιτρινόμαυρα, τόσο ΑΕΚ. Οι ιστορίες έδωσαν και πήραν, αυτές με τον Αλέφαντο προπονητή, τα… έσπασαν. Μια οικογένεια που ζει ακόμα μεταξύ τους, μια αγάπη όλοι για όλους, να χουν χρόνια να βρεθούν και να είναι σα να μην πέρασε μια μέρα.

Έπειτα βόλτα από τον Μπακάλ, να και ο Σίμος, τσουπ και ο Ατματσίδης και σιγά, σιγά, η Νέα Φιλαδέλφεια γεμίζει από λαό της Ένωσης που χαζεύει και κάνει βόλτες γύρω γύρω από το γήπεδο. Έως αργά εκεί, οι δάδες άναψαν, η μέρα Ενωσιτες έφτασε, είστε έτοιμοι να ζήσουμε αυτό που ήταν όνειρο, έμοιαζε με θαύμα και τώρα υπάρχει; Νέα Φιλαδέλφεια κυρίες και κύριοι, η δική μας γη της επαγγελίας! Να το ζήσουμε στο τέρμα, η σεζόν είναι όλη δική μας, το γεγονός είναι του ελληνικού ποδοσφαίρου για πάντα: για τη μεγαλύτερη Κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου που απόψε μπαίνει στο παλάτι της!

Ραντεβού εκεί που τα μπάζα έγιναν ναός και εφιάλτης των αντιπάλων μας…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X