Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο enwsi.gr για την μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ: «Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είμαστε ξανά μια ψυχή - O Mελισσανίδης μπορεί να δώσει ακόμη πολλά»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο enwsi.gr για την μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ: «Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είμαστε ξανά μια ψυχή - O Mελισσανίδης μπορεί να δώσει ακόμη πολλά»
Photo Credits: INTIME

Ο μεγάλος Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλά στο enwsi.gr για τις μοναδικές στιγμές με την ΑΕΚ και την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πρόσωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ΑΕΚ. Η νεότερη ιστορία της Ενωσης, τα τελευταία 45 χρόνια, φέρει τη σφραγίδα του στις περισσότερες πτυχές της. Πρωταγωνιστής σχεδόν σε όλες τις επιτυχίες αυτών των χρόνων, μια μορφή ηθική και αξιοσέβαστη για την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι ένας μύθος της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας και λίγο πριν διαβεί ξανά τις πύλες της Νέας Φιλαδέλφειας, ανοίγει την ψυχή του στο enwsi.gr.

«Σταύρο, όσα και να πω για την ΑΕΚ και τη Νέα Φιλαδέλφεια είναι λίγα. Είναι τεράστιο γεγονός για την ΑΕΚ πως μπαίνει ξανά στο σπίτι μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό», μας είπε ο Ντούσκο ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του enwsi.gr για ένα ταξίδι στο χρόνο. Τότε που αντίκρισε για πρώτη φορά τα Φιλαδέλφεια, που έμελλαν να γίνουν το δεύτερο σπίτι του. Τότε που ακόμα δεν υπήρχε καν η σκεπαστή εξέδρα και εκείνος ήταν ακόμα παίκτης, ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου της εποχής.

«Να γυρίσω πίσω. Θα σας πω πολλά. Από την πρώτη στιγμή που είδα την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από το 1977 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει τόσα πολλά και έντονα πράγματα. Πόσα έχουμε ζήσει, πόσα έχουμε κερδίσει, πόσα έχουμε χάσει. Και σαν προπονητής, και σαν παίκτης. Αλλά ξέρετε ποιο ήταν πάντα το μυστικό μας; Πως στα Φιλαδέλφεια, ήμασταν μια ψυχή. Σκεφτόμασταν τα ίδια, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Ημασταν σαν ένας και στους αγώνες και στις προπονήσεις», λέει ο εμβληματικός άσος του παρελθόντος.

Μπάγεβιτς: «Να είμαστε ξανά όλοι μαζί»

Ο Μπάγεβιτς ήρθε στα μέρη μας με μεγάλη οικονομική θυσία από τον Λουκά Μπάρλο και ενώ είχε προτάσεις από τη μισή Ευρώπη και ήδη παραστάσεις σε τοπ επίπεδο. Αλλά δεν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή του. «Δεν ήταν εύκολα. Ισως οι παλιοί να θυμούνται, πως τότε παίζαμε σε γήπεδα που δεν είχαν χόρτο, σε δύσκολες συνθήκες. Αλλά ακόμα και τότε, ήταν μια ομάδα οικογένεια. Μπαίναμε με πάθος και ψυχή. Ακόμα και τώρα, συχνά μου περνούν από το μυαλό όσα ζήσαμε τότε. Και πιο μετά ήρθαν οι Θρακομακεδόνες. Και εκεί δύσκολα. Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται, πως κάναμε και προπονήσεις πίσω από το πάρκο. Αλλά όλα ήταν όμορφα».

Η Νέα Φιλαδέλφεια σηματοδοτεί μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής πορείας του Μπάγεβιτς. Εκεί πανηγύρισε πρωταθλήματα, δοξάστηκε, έγινε κομμάτι κάθε επιτυχίας της ΑΕΚ. «Σταύρο, δεν περίμενα ποτέ να ρίξουμε το γήπεδο. Ποτέ. Δεν το πίστευα, αλλά το ζήσαμε κι αυτό. Ηταν κάτι πολύ άσχημο. Τραυματικό για όλους. Αλλά τώρα, ας μη θυμόμαστε τα παλιά. Μετά από πολλά χρόνια, βλέπουμε το σπίτι μας ξανά. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Είναι μια ιστορική στιγμή για όλους μας».

Ο Ντούσκο είναι από εκείνους που μπορούν να μεταφέρουν από πρώτο χέρι, ποια είναι η διαφορά της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από οποιοδήποτε άλλο γήπεδο. «Μην το συζητάμε, δεν υπάρχει σύγκριση. Τώρα θα έχουμε γήπεδο δικό μας, το σπίτι το δικό μας. Θα θυμόμαστε ξανά πως πηγαίναμε στο δρόμο για το γήπεδο, στα παιχνίδια και στην προπόνηση ακόμα. Μακριά από εκεί, ποτέ δεν ήταν το ίδιο. Εχουμε ένα γήπεδο που είμαστε όλοι περήφανοι».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο enwsi.gr για την μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ: «Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είμαστε ξανά μια ψυχή - O Mελισσανίδης μπορεί να δώσει ακόμη πολλά»

Ο Μελισσανίδης και οι αξέχαστες στιγμές

Η ιστορία της ΑΕΚ αλλάζει ξανά. Γίνεται πιο δυνατή, πιο ακμαία για όσα έρχονται μπροστά. «Θα είναι όλα διαφορετικά για την ΑΕΚ. Θα έχουμε ξανά έδρα. Θα έχουμε ακόμα ένα όπλο παραπάνω για να μας βοηθήσει. Τίποτε δεν είναι το ίδιο. Θα έχουμε ένα πλεονέκτημα με τους αντιπάλους. Αλλά θέλω να το πω ξανά. Πρέπει να έχουμε πάλι το κλίμα εκείνων των παλιών ημερών. Αυτό το γήπεδο δεν θα είχε φτιαχτεί αν δεν ήταν ο Μελισσανίδης. Και αυτός μπορεί να δώσει πολλά ακόμα, για να γίνει η ΑΕΚ όπως πρέπει».

Οσο για τις δικές του αναμνήσεις από τα Φιλαδέλφεια, ο Μπάγεβιτς ξέρει κατευθείαν πια είναι εκείνη που ξεχωρίζει. «Θυμάμαι πολλά, σχεδόν τα πάντα από την ΑΕΚ. Το πρώτο μου γκολ ήταν στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Στη Νέα Φιλαδέλφεια άργησα να μπω, είχα εκείνο τον τραυματισμό. Αλλά κάθε φορά, ήταν μοναδική. Εκείνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ και πάντα με κάνει χαρούμενο, είναι ο κόσμος που έμπαινε μέσα στα πρωταθλήματα και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί. Μας έδινε πάντα στήριξη. Δεν σταματούσαν να φωνάζουν. Δεν σταματούσαν να στηρίζουν την ΑΕΚ. Αυτό θέλουμε και τώρα».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατέκτησε με την ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ ως προπονητής κατέκτησε τέσσερα Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Ως Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X