Πέτριτς: «Έχω αγοράσει διαρκείας της ΑΕΚ»

Πέτριτς: «Έχω αγοράσει διαρκείας της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της Παρτιζάν, Γκόρνταν Πέτριτς, είπε πως θα βρίσκεται στο πλάι της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαρκείας στην ΑΕΚ έχει πάρει ο Γκόρνταν Πέτριτς.

Μιλώντας στο sdna.gr, αναφέρθηκε αρχικά στο πως προέκυψε η τεχνική ηγεσία της Παρτιζάν τον περασμένο Αύγουστο; Ήταν δύσκολη απόφαση από την στιγμή που η ομάδα ξεκίνησε άσχημα;

«Ήρθα τέσσερις αγωνιστικές αφότου είχε ξεκινήσει η σεζόν και η ομάδα είχε χάσει κάποιους βαθμούς. Είχαμε μία νίκη μέχρι τότε. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία, όμως πάντα ήθελα να γίνω προπονητής της Παρτιζάν.

Αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση και να καθοδηγήσω την ομάδα. Μέχρι τότε οι παίκτες δεν ήταν συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις τους στο 100%. Υπήρχαν κάποια προβλήματα ακόμα και με τους οπαδούς.

Οι ποδοσφαιριστές σκεφτόντουσαν διάφορα και δεν μπορούσαν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Έκτοτε παρουσιάσαμε βελτίωση και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίναμε καλύτεροι με αποτέλεσμα να είμαστε αήττητοι σε αυτό το διάστημα.

Νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ, όπου εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ότι κινήσεις χρειαστούν».

– Είχες εργαστεί και σε άλλο πόστο στην Παρτιζάν, αλλά όχι ως προπονητής….

«Μου είχε ζητηθεί να εργαστώ ως ασίσταντ στην Παρτίζαν πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια, αλλά θεώρησα πως δεν ήταν καλή στιγμή για να πάρω την συγκεκριμένη δουλειά και έτσι δεν προχώρησε. Αντίθετα, αυτό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο.

Ξέρεις, όταν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν πάνε καλά σε καλούν να βοηθήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να σε πάρουν τηλέφωνο. Αυτό έγινε και με μένα. Πίστεψα πως η ομάδα μπορεί να πάει καλύτερα. Πρέπει να βελτιώνεσαι συνεχώς. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και νομίζω μέχρι στιγμής. Δεν είναι τόσο άσχημα πλέον τα πράγματα. Τα πάντα ωστόσο εξαρτώνται από τους παίκτες».

– Πιστεύεις μπορείτε να καλύψετε την διαφορά με τον Ερυθρό Αστέρα και να φτάσετε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Η διαφορά μας με τον Ερυθρό Αστέρα είναι στους πέντε βαθμούς, όμως υπάρχουν και τα δύο μεταξύ μας παιχνίδια. Στόχος και των δύο ομάδων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Υπάρχει ασφαλώς και η δεύτερη θέση που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Εμάς μας ενδιαφέρει να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι και παιχνίδι και στο τέλος να δούμε τι θα έχουμε πετύχει. Οι παίκτες πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και όσοι κληθούν να αντικαταστήσουν τους τραυματίες, ή όσους είναι τιμωρημένοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις τίποτα».

– Δείξατε ανταγωνιστικοί στο ματς με τη Νις στο Conference League. Εφικτός στόχος η πρόκριση;

«Για να είμαστε ρεαλιστές η Νις με την Κολωνία είναι τα δύο φαβορί του ομίλου μας. Πρόκειται για ομάδες που προέρχονται από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Υπάρχει άλλος ανταγωνισμός στις χώρες τους, ενώ το επίπεδο είναι διαφορετικό. Εμείς έχουμε ωστόσο την ευκαιρία να το παλέψουμε για πρόκριση ακόμη και ως δεύτεροι. Έχουμε δύο ματς στην έδρα μας με Κολωνία και Σλοβάτσκο τα οποία πρέπει να κερδίσουμε. Συνολικά, απομένουν τέσσερα ματς. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

– Έχοντας φορέσει τη φανέλα των Ρέιντζερς, Χαρτς και Νταντί Γιουνάιτεντ θεωρείσαι θρύλος στη Σκωτία. Υπάρχουν κάποια στοιχεία από το βρετανικό ποδόσφαιρο που σε εκφράζουν ως προπονητή;

«Αρχικά δεν είναι σωστό να με χαρακτηρίζουν τα media ως θρύλο της Ρέιντζερς. Θρύλοι είναι ο Γκασκόιν, ο ΜακΚόιστ και ο Γκαφ. Ήμουν απλά ένας καλός παίκτης. Αναφορικά με την επίδραση του βρετανικού ποδοσφαίρου πάνω μου, έχω πάρει τον επαγγελματισμό τους, τον τρόπο με τον οποίο προπονούνται, αλλά και τη νοοτροπία που υπάρχει.

Ο κόσμος ενδιαφέρεται για το πως θα παίξεις στα ματς, όχι για την προσωπική ζωή σου και τα προβλήματα που μπορεί να έχεις. Αυτός λέω και στους ποδοσφαιριστές μου. Όταν αγωνίζεσαι και βρίσκεσαι στο γήπεδο από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 πρέπει να δίνεις τα πάντα και να ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα πράγματα».

– Είχες ένα πέρασμα ως ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ την σεζόν 1999-00. Τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή;

«Θυμάμαι τα ματς για τα προκριματικά του Champions League με αντίπαλο την σουηδική AIK, όπου ενώ ήμασταν πολύ καλύτεροι εντούτοις αποκλειστήκαμε. Ήταν μια απογοήτευση για την ομάδα και έπρεπε να αλλάξουν πολλά.

Στην ΑΕΚ έμεινα 4-5 μήνες και ήταν όλα υπέροχα, μου άρεσε η ομάδα γιατί επικρατούσε οικογενειακό κλίμα. Δυστυχώς όμως στα μισά της σεζόν επέστρεψα στη Σκωτία συνεχίζοντας την καριέρα μου στην Χαρτς. Έπρεπε να το κάνω για να πάρω το διαβατήριο, αφού είχα συμπληρώσει αρκετά χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία».

– Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ τι γνωρίζεις;

«Ήμουν από τους πρώτους που αγόρασαν δύο εισιτήρια διαρκείας για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Δυστυχώς όταν τα ‘έκλεισα’ δεν είχα ακόμα αναλάβει την Παρτιζάν και πλέον δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να δω την ΑΕΚ αφού συμπίπτουν οι ημερομηνίες του σερβικού πρωταθλήματος με το ελληνικό.

Τουλάχιστον θα έχει την δυνατότητα να δει ο γιος μου την ομάδα στο γήπεδο. Ίσως τον Δεκέμβριο. Θεωρώ με το νέο γήπεδο, αλλά και με την προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο, η ΑΕΚ σύντομα θα πρωταγωνιστήσει ξανά. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις το δικό σου σπίτι».

– Έχεις παρακολουθήσεις κάποιο ματς της ΑΕΚ;

«Την περασμένη σεζόν ήρθα στην Αθήνα και παρακολούθησα το ματς με τον Άρη (10/4, 1-2) μαζί με τον Ντούσκο Μπάγεβιτς. Η ΑΕΚ διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά ίσως θα έπρεπε να ρίξει το βάρος της για 1-2 χρόνια σε νέα ταλέντα προκειμένου να «ψηθούν» και εν συνεχεία να διεκδικήσει τίτλους.

Διαπίστωσα και στη σύντομη θητεία μου στη Λάρισα πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά θα πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες».

– Αν θυμάμαι καλά στην ΑΕΛ πήρες και και ποδοσφαιριστές από την Β΄ ομάδα…

«Αρχικά είχα καλή σχέση με τον κ. Κούγια, όμως στη συνέχεια άλλαξαν πολλά πράγματα. Προσπάθησα να προωθήσω νέους ποδοσφαιριστές για να αποκτήσουν χρόνο συμμετοχής.

Είμαι της φιλοσοφίας πως εάν καταφέρεις να αναδείξεις κάποια νέα ταλέντα και στη συνέχεια τους πουλήσεις, ο σύλλογος θα μπορέσει να βάλε έξτρα χρήματα στα ταμεία του. Δεν έχουν όμως όλες η ομάδες την ίδια φιλοσοφία».

– Στην Παρτιζάν μπορείς να κάνεις το ίδιο;

«Στην Παρτιζάν είναι δύσκολο να παρατάξω πολλούς νεαρούς παίκτες αφού κάθε ματς είναι σαν τελικός και υπάρχει τεράστια βαθμολογική σκοπιμότητα. Πρέπει να κερδίσουμε. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τους στόχους μας. Στο μέλλον όμως πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά που το αξίζουν».

– Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Τι άποψη έχεις για εκείνον;

«Ο Ντούσκο είναι ένας θρύλος, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Τον έζησα ως τεχνικό στην Εθνική Νέων όταν κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1987. Βελτίωσε πολλούς ποδοσφαιριστές και κατέκτησε τίτλους. Είναι άνθρωπος που αντιλαμβάνεται σωστά το ποδόσφαιρο και γνωρίζει τι απαιτείται για να λειτουργήσει ομαλά μια ομάδα και να την «τρέξει».

Έχει την ικανότητα να κοντρολάρει του οπαδούς, τους παίκτες και τους δημοσιογράφους. Είναι στο ίδιο επίπεδο για μένα σε αυτό το κομμάτι με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Έπρεπε να ελέγχει τα πάντα για να πετύχει και τα κατάφερε».

– Θα ήθελες να δοκιμάσεις στο μέλλον την τύχη σου στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον. Προσωπικά δεν ζω από το ποδόσφαιρο, έχω τις δικές μου επιχειρήσεις και δεν νιώθω πίεση για να αναλάβω με το ζόρι μια ομάδας. Εάν προκύψει ένα πρότζεκτ που με ενδιαφέρει δεν θα έλεγα όχι».

Παρακολουθείς την πορεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό;

«Ο Γιοβάνοβιτς είναι μεγαλύτερος μου, αλλά πρόλαβα να τον αντιμετωπίσω ως ποδοσφαιριστή, όταν αγωνιζόταν στην Ραντ.

Ήταν καλός ποδοσφαιριστής και πλέον ένας έμπειρος τεχνικός. Γνωρίζω πως βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο σύλλογος του δίνει χρόνο για να δείξει την δουλειά του. Με υπομονή μπορεί να βελτιώσει την ομάδα και γιατί όχι να μην φτάσει και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην φετινή σεζόν. Του εύχομαι τα καλύτερα, ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος που αντιμετώπισε προβλήματα, όμως βρίσκει τον δρόμο του. Είναι καλό αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X