Η ΑΕΚ δεν είχε λύσεις απέναντι στην ισχυρή Μπάγερν Μονάχου και έχασε εύκολα (76-59)

Η ΑΕΚ δεν είχε λύσεις απέναντι στην ισχυρή Μπάγερν Μονάχου και έχασε εύκολα (76-59)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική για πάνω από ένα δεκάλεπτο στον τελικό του Τουρνουά

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου (76-59) στο τελικό του τουρνουά «Trofeo d’Abruzzo» και πήρε την 2η θέση.

Η Ένωση, που αγωνίστηκε χωρίς τους Κόνιαρη-Στρέλνιεκς, ουσιαστικά ήταν ανταγωνιστική για ένα δεκάλεπτο, όπου έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ, βγάζοντας ωραίες συνεργασίες. Στην 2η περίοδο, που η Μπάγερν αύξησε την πίεση στην άμυνα της, βραχυκύκλωσε και σταδιακά έχασε την επαφή με το σκορ, με τους Γερμανούς να δείχνουν την ποιότητα τους. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη έκαναν την προσπάθεια τους να επιστρέψουν στο ματς, αλλά η διαφορά ποιότητας και βάθους ήταν εμφανής. Από την Ένωση ξεχώρισαν ο Γουίλιαμς με 4 τρίποντα, ο Μάντσεν που είχε καλά τελειώματα κάτω από το καλάθι ενώ και ο Παπαδάκης είχε καλές στιγμές.

Το ματς

Η βασική πεντάδα του Ηλία Καντζούρη αποτελείτο από τους Φρέιζιερ, Γουίλιαμς, Περσίδη, ΜακΓκρίφ και Μάντσεν, ενώ ο Αντρέα Τρινκιέρι με τους Γουίνστον, Γκιλέσπι, Λούσιτς, Ζίπτσερ και Γιάραμαζ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα με τον Κένι Γουίλιαμς να πετυχαίνει 2 τρίποντα παίρνοντας και το φάουλ (6-8). Με ωραίες συνεργασίες μεταξύ Φρέιζιερ και Μάντσεν η ΑΕΚ προηγήθηκε με 4 (9-13) με τον Φινλανδό να τελειώνει πολύ ωραία τις φάσεις. Η ΑΕΚ δημιουργούσε εξαιρετικές φάσεις στην επίθεση με τον Φρέιζιερ να μοιράζει ασίστ και τον Περσίδη να τελειώνει εντυπωσιακά τις φάσεις (12-19). Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ των Γερμανών με αποτέλεσμα να μειώσουν στο τέλος της περιόδου (19-21).

Η Μπάγερν αύξησε την πίεση στην άμυνα της και αποδιοργάνωσε τους παίκτες της Ένωσης στην 2η περίοδο, κάνοντας ένα 5-0 σερί στο ξεκίνημα για να το σταματήσει ο Μάντσεν με τρίποντο (27-24). Η Ένωση έκανε αρκετά λάθη και με προσωπικές φάσεις του Λούτσιτς η Μπάγερν για πρώτη φορά πήρε διψήφια διαφορά (35-25). Η Γερμανική ομάδα βρήκε ρυθμό και με ένα σερί 19-4 ξέφυγε στο σκορ (38-25). Η είσοδος του Μαυροειδή έδωσε κάποιες λύσεις στην επίθεση που είχε κολλήσει η ΑΕΚ, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα (41-29). Με 4 βολές των Γερμανών, ολοκληρώθηκε ένα κακό δεκάλεπτο για την ΑΕΚ (45-31).

Mε το 3ο τρίποντο του Γουίλιαμς και 2 βολές του Μίτσελ η ΑΕΚ μείωσε το σκορ στην 3η περίοδο (50-38). Νέο τρίποντο από τον Παπαδάκη και η διαφορά μετά από πολύ ώρα στους 9 πόντους (52-43). Ξέσπασμα της Μπάγερν με τον Γουίνστον, που ανέβασε και πάλι την διαφορά, πάνω που είχε μειώσει η ΑΕΚ για να ολοκληρώσει την 3η περίοδο στο +17 (61-44).

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να μειώσει το σκορ, πιέζοντας στην άμυνα, με καλύτερες επιλογές στην επίθεση και τελικά το κατάφερε με το 4ο τρίποντο του Γουίλιαμς, καλάθι και φάουλ του Περσίδη, που έριξαν την διαφορά στους 12 (62-50). Οι παίκτες της Μπάγερν, ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα τους οδηγώντας τους «κιτρινόμαυρους» σε λάθη, ενώ στην επίθεση είχαν πολλές επιλογές και συντηρούσαν εύκολα την διαφορά που στο τέλος άνοιξε ακόμα περισσότερο (76-59).

Μπάγερν Μονάχου- ΑΕΚ: 76-59

Δεκάλεπτα: 19-21, 45-31, 61-44, 76-59

Μπάγερν Μονάχου (Τρινκιέρι): Γουίνστον 20, Χάντερ 2, Γιάραμαζ 20, Λούκιτς 12, Τζορτζ, Ζίπσερ 2, Ουίμπεργκ 3, Ρούμπιτ 2, Ουίφ, Σίσκο 2, Μιλοσάβλιεβιτς 5, Γκιλέσπι 8.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρέιζερ 6, Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος, ΜακΓκρίφ 1, Φιλιππάκος 2, Περσίδης 8, Μάντσεν 10, Μαυροειδής 3, Παπαδάκης 11, Ουίλιαμς 12, Μίτσελ 6.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X