Ο μέγας «Οκο» έριξε τον Παναθηναϊκό τέζα και έστειλε μήνυμα τίτλου για την ΑΕΚ! (VIDEO)

Ο μέγας «Οκο» έριξε τον Παναθηναϊκό τέζα και έστειλε μήνυμα τίτλου για την ΑΕΚ! (VIDEO)

Η φαουλάρα του Οκόνσκι που έδωσε το σύνθημα για τον τίτλο της ΑΕΚ, με τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού το 1988

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1988 στο ΟΑΚΑ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πήρε την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι ως προπονητής της ΑΕΚ.

Το 1-0 επί του γηπεδούχου Παναθηναϊκού ήταν ένα από τα θεμέλια της κατάκτησης του πρώτου τίτλου μετά από δέκα χρόνια και ήρθε με ένα αξέχαστο αριστοτεχνικό φάουλ του Μίροσλαβ Οκόνσκι.

Η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα στην 3η αγωνιστική του. Επειτα από χρόνια μεγάλων αδικιών και τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούσε στην Ενωση η πλήρης επικράτηση του Βαρδινογιαννισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ελάχιστοι πίστευαν πως θα μπορούσε να έρθει η νίκη. Μόνο που εκείνη η ΑΕΚ ήταν γεννημένη για πρωταθλήτρια και είχε μέσα στην ομάδα παίκτες κλάσης.

Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι ήταν αυτός που με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο παραθυράκι της εστίας του Σαργκάνη, έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Λίγα λεπτά έπειτα από το γκολ του «Οκο» (στο 57’) αποβλήθηκαν οι Βασιλόπουλος και Σαραβάκος. Με δέκα παίκτες οι δύο αντίπαλοι με την ΑΕΚ να κυριαρχεί. Θα μπορούσε μάλιστα να καθαρίσει τη νίκη, εάν δίνοντας το οφθαλμοφανές πέναλτι του Βαμβακούλα στον Σαββίδη, λίγο πριν σκοράρει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Δείτε εδώ:

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X