Νίκη της ΑΕΚ επί της Βερόνα (81-78) με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και κορυφαίους τους Γουίλιαμς - Παπαδάκη

Νίκη της ΑΕΚ επί της Βερόνα (81-78) με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και κορυφαίους τους Γουίλιαμς - Παπαδάκη
Photo Credits: INTIME

Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ, την πρώτη μέρα του τουρνουά

Η ΑΕΚ κέρδισε την Βερόνα (81-78) σε ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει της συνέχειας, αφού παρά την όχι πολύ καλή εμφάνιση της, βρήκε τρόπο να διορθώσει τα λάθη της στο τέλος και με το κρεσέντο του Γουίλιαμς και του Παπαδάκη από την περιφέρεια να πάρει την νίκη.

Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν συγκεντρωμένη, έκανε πολλά λάθη και δεν είχε καλές συνεργασίες στην επίθεση. Αντίθετα στο δεύτερο, έπαιξε πιο σοβαρά, βρήκε λύσεις πρώτα στην άμυνα και μετά ρυθμό στην επίθεση και κέρδισε μια σκληρή ομάδα. Στον αγώνα έκαναν την πρώτη εμφάνιση τους με τα «κιτρινόμαυρα» ο Μάντσεν που είχε πολύ καλή απόδοση αλλά και ο ΜακΓκρίφ, που έδειχνε πάντως εκτός κλίματος. Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν ο Γουίλιαμς που πέτυχε κρίσιμα σουτ, αλλά και οι Φρέιζιερ, Παπαδάκης, ενώ πολλές μάχες έδωσε και ο Μίτσελ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φρέιζιερ, Παπαδάκη, Γουίλιαμς, Περσίδη και Μίτσελ. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπήκαν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στον αγώνα, κάνοντας φτηνά λάθη στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα η Βερόνα να πάρει το προβάδισμα νωρίς (7-10). Για πρώτη φορά φέτος πέρασε στο παρκέ και ο ΜακΓκρίφ μετά τον τραυματισμό που πέρασε, με την Ένωση να είναι κακή και στις 2 πλευρές του παρκέ, αφού είχε πετύχει 7 πόντους σε 7 λεπτά αγώνα, ενώ και στην άμυνα δεν έβγαζε την απαραίτητη ένταση (7-17). Με 2 βολές του Στρέλνιεκς η ΑΕΚ έκλεισε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο (11-19).

Με τρίποντο του Φρέιζιερ και τον πρώτο καλάθι του Μάντσεν με τα κιτρινόμαυρα, η Ένωση μείωσε γρήγορα σε 18-21. Εμφανώς βελτιωμένη στην άμυνα, η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό κάτι που την βοήθησε και στην επίθεση, με τους Μίτσελ και Μάντσεν να σκοράρουν και να φέρνουν το ματς στον πόντο (25-26). Με άλλο ένα καλάθι του Μάντσεν, οι κιτρινόμαυροι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ αλλά δέχτηκαν αμέσως 4-0 σερί για να μειώσει και πάλι ο Μίτσελ (29-32). Με τις δοκιμές που έκανε στην πεντάδα ο Ηλίας Καντζούρης, η Ένωση δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ρυθμό της και έκανε πάλι κάποια χαζά λάθη δεχόμενη εύκολα καλάθια στην άμυνα (34-39).

Δυναμικό ξεκίνημα στην 3η περίοδο με τον Φρέιζιερ να παίρνει την μπαγκέτα και να οδηγεί την ΑΕΚ, που με ένα 8-2 στα πρώτα 3 λεπτά, πήρε κεφάλι στο σκορ (42-41). Ο Φρέιζιερ συνέχισε να είναι ζεστός και με τρίποντο του Περσίδη η ΑΕΚ προηγήθηκε 47-45. Με τον Πετρόπουλο να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση του αγώνα, η Ένωση διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (55-52). Οι 2 ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με την περίοδο να τις βρίσκει σε απόσταση αναπνοής (61-62).

Με ένα γρήγορο 4-0 η Βερόνα πέρασε και πάλι μπροστά με τον Γουίλιαμς να απαντάει με  2 σερί τρίποντα (69-66). Με ένα ακόμη τρίποντο από τον Παπαδάκη η ΑΕΚ πήρε την μεγαλύτερη της διαφορά στο, αγώνα (72-66). Η Βερόνα προσπάθησε να επιστρέψει στο τέλος του αγώνα αλλά ο Παπαδάκης ξανά με ένα τρίποντο-μαχαιριά, ένα λεπτό πριν το τέλος έφερε την διαφορά στους 5 (77-72). Οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν να αυτοκτονήσουν στο τέλος αφού έχασαν 2 βολές και δέχτηκαν 2 τρίποντα, αλλά τελικά κλείδωσαν την νίκη.

ΑΕΚ-Βερόνα: 81-78

Δεκάλεπτα: 11-19, 34-39, 61-62, 81-78

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρέιζερ 15 (8 ασίστ), Πετρόπουλος 5 (4 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος, ΜακΓκρίφ, Φιλιππάκος, Περσίδης 7, Μάντσεν 10, Μαυροειδής, Παπαδάκης 12, Ουίλιαμς 17, Μίτσελ 10 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5

Βερόνα (Ραμάλι): Σμιθ 5, Καπελέτι 11, Χόλμαν 18, Κασάνιν 2, Τζόνσον 7, Ίμπρο 2, Καντούσι 5, Ροσέλι 6, Άντερσον 18, Ούντομ 4

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X