Έδειξε την κλάση της! - Η ΑΕΚ πάτησε «γκάζι» στο β' μέρος και έφυγε νικήτρια (18-22) από την έδρα της Πυλαίας

Εικόνες από το ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια (18-22) από την έδρα της Πυλαίας κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 22-18 της Πυλαίας στην έδρα της και έκανε το δύο στα δύο στην Handball Premier.

Απέναντι σε μια ομάδα που εξελίχτηκε στον κακό της «δαίμονα» πέρυσι, η «Ένωση» πήρε τους δύο βαθμούς πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στην άμυνα ωστόσο σίγουρα τα πολλά γκολ που έχασε είναι κάτι που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα τον προπονητή, Αλέξη Αλβανό. Η ΑΕΚ έδειξε την κλάση της και την ποιότητα που διαθέτει σαν ομάδα, η οποία και έκανε την διαφορά σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Καλή στην άμυνα, χαμηλά στην επίθεση

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να βρει λύσεις στην επίθεση έχοντας απέναντι της έναν πολύ καλό Δημήτρη Μπαμπατζανίδη που σταμάτησε πολλές επιθετικές προσπάθειες. Η Πυλαία ξεκίνησε καλύτερα και βρέθηκε να προηγείται με 4-1, με την «Ένωση» να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Τελικά ο Αραμπατζής ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για την ομάδα του μειώνοντας σε 4-2 στο 10′. Το γκολ αυτό έδειξε να «ξεκλειδώνει» την ομάδα του Αλέξη Αλβανού η οποία μείωσε σε 4-3 με τον Τικ ενώ ο Παπαδιονυσίου ισοφάρισε σε 4-4 στο 17′. Ο Τικ με το δεύτερο γκολ του ισοφάρισε εκ νέου για την ΑΕΚ για το 5-5. Το «κιτρινόμαυρο» τμήμα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 23′ με τον Κεδέρη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Η ΑΕΚ κέρδισε εκ νέου πέναλτι με τον Κεδέρη να ευστοχεί ξανά. Ο Λέμος με ένα πολύ έξυπνο «κλέψιμο» νίκησε τον Μπαμπατζανίδη και έκανε το 6-8 βάζοντας για πρώτη φορά την ομάδα του στο +2. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η «Ένωση» έχασε πέναλτι αλλά και ένα απίστευτο τετ-α-τετ του Λέμος στον Μπαμπατζανίδη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Πυλαία να μειώσει σε 7-8 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Έδωσε άλλη πνοή ο Ηλιόπουλος

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο έχοντας περισσότερες επιθετικές λύσεις απέναντι στην «σφιχτή» άμυνα των γηπεδούχων. Με γκολ των Ζίφκοβιτς και Λέμος η «Ένωση» ανέβασε την διαφορά σε 7-11 ενώ ο Ηλιόπουλος με το πρώτο του γκολ έκανε το 8-12. Η ΑΕΚ κράτησε μακριά από το τέρμα της την Πυλαία για πάνω από επτά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ζίφκοβιτς ανέβασε και άλλο την διαφορά για την ομάδα του ενώ ο Λέμος που ήταν πολύ δραστήριος πέτυχε το 10-15 κάνοντας το +5 για την ομάδα του. Η είσοδος του Ηλιόπουλου έδωσε πολλές «ανάσες» στην ΑΕΚ με τον Έλληνα διεθνή να πετυχαίνει και το 12-17. Στην επόμενη φάση ο Λέμος με ένα σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 12-18 αφιερώνοντας μάλιστα το γκολ στον Σταμάτη Παπασταμάτη. Η Πυλαία με τρία σερί γκολ μείωσε σε 15-18 αλλά ο Ηλιόπουλος έδωσε και πάλι τη λύση κάνοντας το 15-19 πέντε λεπτά πριν το τέλος. Η Πυλαία δεν τα παράτησε αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε τελικά τη νίκη με το γκολ του Αραμπατζή στην εκπνοή να «σφραγίζει» το τελικό 18-22.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΑΕΚ 18-22
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-2, 4-3, 5-4, 6-7, 7-8 (ημ.), 7-10, 8-13, 10-15, 13-18, 15-18, 18-22.
ΑΕΣΧ Πυλαίας (Μπάμπης Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης, Μανωλούδης 1, Μέτσης 2, Τσαμεσίδης 2, Καραγκιοζόπουλος 2, Λαστσάκου 3, Γιαννακίδης, Κουκμίσης 3, Ορφανουδάκης 1, Μπάτζιος 1, Αλεξανδρίδης 1, Κυριακίδης, Κυριακού 1, Γιορανίδης 1, Αλατσατιανός.
ΑΕΚ (Αλέξης Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 3, Τικ 2, Ζίβκοβιτς 3, Γιούκιτς, Μόγια, Νικολαϊδης, Παπαδιονυσίου 1, Λέμος 5, Ηλιόπουλος 5, Αρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτόμπι, Αλμέϊδα, Λιάπης, Κεδέρης 3.
Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X