Αλμέιδα: «Ο Γκαρσία είναι ένας παίκτης που πρέπει να... εκραγεί - Για αυτό τον βάζω φορ»

Αλμέιδα: «Ο Γκαρσία είναι ένας παίκτης που πρέπει να... εκραγεί - Για αυτό τον βάζω φορ»
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα για τη αλλαγή θέσης του Λιβάι, τα ελληνικά που δεν καταλαβαίνει, αυτοί που μπορεί να του βρίζουν τη… μάνα και η γνώμη του για τους ανταγωνιστές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την προετοιμασία κιόλας ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε θέση στον Λιβάι Γκαρσία.

Πολύς κόσμος παραξενεύτηκε, άλλοι… ξίνισαν τα μούτρα τους, ωστόσο ο «Πελάδο» φρόντισε να μας εξηγήσει ποιο είναι το σκεπτικό του. Στη συνέχεια μας είπε τη γνώμη του για τους ανταγωνιστές της ΑΕΚ και φυσικά για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του στο Αγρίνιο.

– Πάνω σε αυτή τη λογική ήταν και η αλλαγή θέσης του Λιβάι Γκαρσία από τα άκρα στην κορυφή της επίθεσης; Τι χαρακτηριστικά είχες δει συγκεκριμένα στον Λιβάι;

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύω ότι πρέπει να… εκραγεί. Έχει τεράστια δυναμική στη φυσική του παρουσία, στο σουτ που έχει, στο άλμα του. Όλο αυτό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί 100%. Τη μέρα που θα γίνει αυτό θα μιλάμε για έναν διαφορετικό παίκτη από τους υπόλοιπους. Εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση, το μυαλό και το κεφάλι του για να πάει παραπάνω ή να συμβιβαστεί με αυτό που έχει τώρα.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι από την πρώτη συνέντευξη Τύπου είχα πει ότι θέλω από όλους τους ποδοσφαιριστές μου να κάνουν όλοι άμυνα και όλοι επίθεση. Θέλω παίκτες που να μπορούν να εναλλάσσονται. Αν κάνω ανάλυση για έναν παίκτη όπως ο Γκαρσία, σκέφτομαι πόσοι παίκτες υπάρχουν στη γραμμή σαν τον Γκαρσία. Αν όμως βγω και πω δημόσια ότι ο Γκαρσία δεν κάνει καλή άμυνα αυτό είναι ψέματα γιατί το δουλεύεις στην προπόνηση. Ο Γκαρσία στο ένας εναντίον ενός μπορεί να πιάσει έναν αντίπαλο. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο ή όχι; Για μένα μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο.

Ο Γκαρσία θα πρέπει να τρέξει 30 μέτρα πίσω, μπορεί να το κάνει ή όχι; Θα έπρεπε να το κάνει χαλαρά. Ο Γκαρσία είναι έτοιμος για δύο θέσεις. Μια μέρα μπορεί να τον χρησιμοποιήσω από τα δεξιά, την άλλη σαν εννιάρι. Αν εγώ ως προπονητής τοποθετήσω έναν ποδοσφαιριστή σε μια μόνο θέση τότε εγώ είμαι εγωιστής. Γιατί τον περιορίζω από τη στιγμή που θα του δώσω εντολή να παίζει μόνο ως εννιάρι. Ξέρετε τι μπορεί να συμβεί μετά; Να τον αγοράσει για παράδειγμα η Μπάγερν και να δείτε τον Γκαρσία να παίζει στα δεξιά. Στη Λατινική Αμερική παίκτες με περισσότερο τεχνική είναι αυτοί που τρέχουν λιγότερο.

Μετά φτάνουν στην Ευρώπη και όταν πρέπει να κάνουν άμυνα πέφτουν. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί να περιμένουν να πάνε σε άλλο μέρος; Ας το κάνουμε τουλάχιστον εμείς σωστά εδώ. Για να το τελειώσω αυτό το θέμα. Όταν ανέλαβα τη Ρίβερ έβαλα να ντεμπουτάρει ένας παίκτης 16 χρονών. Όταν εγώ ήμουν τελευταία ως παίκτης, αυτός είχε έρθει για προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει δύο ποδιές κατευθείαν και επειδή είχα μεγαλώσει δεν τον έψαξα μετά για να τον… χτυπήσω.

Πήγα να του δώσω συγχαρητήρια. Και του είπα: “Μακάρι όταν χρειαστεί να παίξεις στην πρώτη ομάδα, να μπορέσεις να κάνεις το ίδιο και μακάρι να είμαι εγώ ο προπονητής”. Στις 30 μέρες ήμουν εγώ ο προπονητής. Δεν θυμόμουν όμως το πρόσωπό του. Οπότε μιλήσαμε με τις Ακαδημίες και τους είπα να φέρουν τους παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά και θα είμαι πίσω από το παράθυρο για να μπορέσω να τον θυμηθώ.

Κοίταξα και τον θυμήθηκα και του είπα ότι από αύριο ξεκινάει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Έκανε την προετοιμασία και ξεκίνησε να παίζει πάνω στη γραμμή. Αυτός ο παίκτης ήταν ο Λούκας Οκάμπος. Επίσης ο Φούνες Μόρι ο στόπερ. Δουλεύω και βλέπω κάποια πράγματα, διαφορετικά αν δεν κάνω αυτό που βλέπω είναι σαν να προδίδω τον εαυτό μου και είναι πολύ δύσκολο να συμβιβαστείς με όλα. Πολλές φορές μαθαίνω από την κριτική, απλά εδώ δεν καταλαβαίνω ελληνικά. Μετά δεν ξέρω αν με βρίζουν. Εγώ τους χαιρετάω, αλλά αυτοί μπορεί να μου βρίζουν τη μάνα! Αυτό όμως μου επιτρέπει να δουλεύω».

– Μετά από πέντε αγωνιστικές ήδη έχεις δει τους αντιπάλους. Έχεις άποψη πέρα από τον Παναθηναϊκό, για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη;

«Έχω δει τα παιχνίδια τους. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που παίζουν καλά, έχουν καλά ρόστερ, δυνατούς, καλούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές, καλά συστήματα. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν καλά. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε για να βρισκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων αντίστοιχο με αυτό του κλαμπ και της ιστορίας που κουβαλάει».

– Αυτό που άρεσε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι ότι μετά το 1-0 και αφού δέχθηκε πίεση, η ΑΕΚ κατάφερε να έχει κυκλοφορία στο μισό του Παναιτωλικού και οι αντίπαλοι να τρέχουν να κυνηγούν την μπάλα…

«Κάποια πράγματα στο τελευταίο παιχνίδι μου άρεσαν και άλλα που δεν μου άρεσαν και καλύφθηκαν από το αποτέλεσμα. Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Υπήρξαν πράγματα που μου άρεσαν και άλλα που πρέπει να βελτιωθούν για μια ομάδα που θέλει να είναι ψηλά. Επίσης θέλω να πω ότι στο άλλο παιχνίδι που κερδίζαμε με 1-0 και χάσαμε με 2-1 από δύο πέναλτι, ήταν πράγματα που δεν ήταν πραγματικά. Σήμερα θα έπρεπε να είχαμε περισσότερους βαθμούς».

*Συνέντευξη στον «Δικέφαλο Αετό»

AEK Basket Queen by Betsson: Έβδομη στην βαθμολογία και play out για την ΑΕΚ
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X