Ο Αλμέιδα είναι «against modern football», ενώ διδάσκει modern football...

Ο Αλμέιδα είναι «against modern football», ενώ διδάσκει modern football...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον Αργεντινό και όσα έχουμε διαπιστώσει έως τώρα για αυτόν, τη δουλειά του και εκφράζει την επιθυμία του, ενώ έχει υστερόγραφα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε στη πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές και τις υποχρεώσεις τους, από τις χειρότερες (ανέκαθεν) περιόδους για εμάς που ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ αποκλειστικά μιας ομάδας όπως είναι η ΑΕΚ, ενώ την ίδια ώρα μετράμε αντίστροφα για το πιο σημαντικό και μεγάλο γεγονός της νεότερης (και όχι μόνο) ιστορίας του μεγάλου προσφυγικού συλλόγου της χώρας. Μπορούμε λοιπόν να ‘χουμε μια πρώτη, ουσιαστική ωστόσο, γεύση και σκέψη για τον Ματίας Αλμέιδα. Όχι για τον ίδιο σε επίπεδο προσώπου απλά, για τα πρώτα αποτελέσματά του, τη σχέση που ‘χει δημιουργήσει με τους ποδοσφαιριστές και το ίδιο το club.

Εκείνη δε (σ.σ.: τη σχέση) που μοιάζει να χτίζεται και με τον κόσμο της ΑΕΚ αφού διαπιστώνω από τα μηνύματα που λαμβάνω μια αναγνώριση και ουσιαστική εκτίμηση προς τον Αργεντινό προπονητή. Μπορεί για κάποιους να μοιάζει λογικό και αναμενόμενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν είναι, σε μια ομάδα που στις πρώτες πέντε αγωνιστικές μετράει δυο ήττες και μάλιστα τη μία εντός (από Βόλο) και την άλλη σε ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό. Κάθε άλλο παρά αναμενόμενο το λες.

Ωστόσο πάντα η ειλικρίνεια, η ταπεινότητα, ο σεβασμός στον κόσμο και η πολλή δουλειά και δέσμευση σε αυτό που κάνει κάποιος, θα πρωταγωνιστεί σε επίπεδο αιτίας για να γίνει πρόσωπο αποδεκτό, αγαπητό και στο τέλος… λατρεμένο! Αυτά είναι στοιχεία που αναγνωρίζουν στον Αργεντινό τεχνικό -ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ- οι φίλοι της ΑΕΚ οι οποίοι προφανώς και έχουν μερικές αγωνιστικές ενστάσεις. Όλοι μας άλλωστε έχουμε -και είμαστε- έναν προπονητή μέσα μας, έτσι δεν είναι; Έτσι ακριβώς.

Σε συνδυασμό με τον ρομαντισμό που τόσο έχουμε ανάγκη σε έναν κόσμο, όπως αυτός του ποδοσφαίρου, ο οποίος είναι του λαού, αλλά όλο και γίνεται πιο εμπορικός με τον… οπαδό και φίλαθλο να περνάει σε δεύτερη μοίρα και να μετατρέπεται σε πελάτη! Νομίζω ο Ματίας Αλμέιδα, άσχετα αν πετύχει, ή όχι στο έργο του με την ΑΕΚ, είναι ότι πιο κοντινό θα είχε ένας Ενωσίτης οπαδός -οργανωμένος και μη- για να μείνει για χρόνια στον πάγκο: είναι ο απόλυτος τύπος του against modern football στα δικά μου μάτια και αυτό -έως τώρα θα δούμε αργότερα- με κάνει να τον γουστάρω με… χίλια και να τον θέλω με τα κιτρινόμαυρα για χρόνια!

Ο Αλμέιδα είναι «against modern football», ενώ διδάσκει modern football...

Είναι «against» μα διδάσκει το modern!

Να μην παρεξηγηθώ παρακαλώ: εννοώ ότι είναι against modern football! Διατηρεί απόλυτα ζωντανό και με το παραπάνω, κοινώς τον απογειώνει, τον ρομαντισμό και τον οπαδισμό. Το δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο και την καταβολές της το επιδιώκει. Αφού το μάθει ανάλογα με το πού βρίσκεται επιχειρεί να το ποτίσει και να το μετατρέψει σε οδηγό, πιο σωστά κινητήρια δύναμη της ομάδας, η οποία θα εξαρτάται από αυτό. Θα μου πει κανείς «έτσι είναι οι Αργεντίνοι ρε Τσακ», το δέχομαι αν και γνωστός λάτρης των Εγγλεζάδων σε όλα (πλην της Βασίλισσας βεβαίως – βεβαίως και της Θάτσερ)!

Μπορεί λοιπόν ο Ματίας Αλμέιδα να είναι ο τυπάς που μας κερδίζει και μας θυμίζει το απόλυτο «against modern football», χωρίς βέβαια να ‘χουμε ιδεά από την καθημερινότητά του, αλλά ξέρουμε πως ήταν σαν οπαδός, ποδοσφαιριστής και πλέον προπονητής. Ισχύει λοιπόν για μένα στο 100% αυτό (σ.σ.: το against modern football ντε), δεν το συζητώ καν, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δουλεύει, διδάσκει και αξιώνει να βλέπει από την ομάδα του και τους ποδοσφαιριστές του στο ποδόσφαιρο. Διότι σε αυτό το κομμάτι, πάντα έως τώρα, βλέπω και διαπιστώνω ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τεχνικό ο οποίος επιδιώκει και δουλεύει απόλυτα το modern football…

Φουλ της έντασης, καλογυμνασμένη ομάδα, με συνεχείς αλλαγές σε ρόλους στα πρόσωπα που επιλέγει αλλά και στη διάταξη και φυσικά με το πως διαχειρίζεται ένα παιχνίδι. Μέσα από τη διαχείριση δουλεύει και την αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας γιατί: μπορεί! Σίγουρα επηρεασμένος και εκείνος με το τρόπο δουλειάς και προπονητικής σκέψης του Μπιέλσα αλλά και άλλων συμπατριωτών του που έχουν ακολουθήσει το μονοπάτι του μεγάλου Αργεντινού τεχνικού που συνιστά δάσκαλο για όλους και οδηγό τους (βλέπε Πεπ Γκουαρντιόλα). Όσα βλέπουμε από τον Αλμέιδα είναι αποτέλεσμα ποδοσφαιρική σκέψης του σήμερα και του αύριο, του modern football, αυτό που απαιτείται να παίζει η ΑΕΚ στο χορτάρι. Έξω από αυτό γουστάρουμε επί δέκα που είναι τύπος against modern football.

Αυτό το πρόσωπο για μένα είναι όλο το μυστικό… Να στηριχθεί σε βάθος χρόνου και με ουσία στα στραβά αποτελέσματα. Ίσως να φαίνεται ότι συμβαίνει, εγώ θέλω να περιμένω έως τον Γενάρη για να το εμπεδώσω, ελπίζω έως τότε τα αποτελέσματα να τον μετατρέψουν σε untouchable, κοινώς να μη μπορεί κανείς να τον ακουμπήσει, να είναι τόσο ισχυρός. Τα αποτελέσματα και ο κόσμος που πάντα είναι η μεγάλη και ουσιαστική ασπίδα και μπορεί στη στραβή να δώσει να καταλάβουν όλοι σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα ότι: αυτός δεν φταίει, δεν θα φταίει, δεν θα αλλάξει… Είναι προφανές θαρρώ ότι τον γουστάρω τον Αργεντινό με χίλια και θα συνεχίσω, αυτό δεν σημαίνει ότι εννοώ πως έχουμε δει σούπερ πράγματα (έχουμε δει καλά και στο χορτάρι και από τη διαχείριση), είμαστε στη φάση κρίσης ακόμη και θα είμαστε έως Γενάρη…

Αλλά μπορώ να ‘χω κι εγώ την αδυναμία μου και την ελπίδα μου ότι αν τον πάνε τα αποτελέσματα, έπειτα, σε όλα τα υπόλοιπα θέματα (προσωπικότητας, χαρακτήρα, τύπου, φάτσας, δουλειάς, οργάνωσης), θα πορευτούμε με τον συγκεκριμένο για χρόνια!

Υγ: Μεγάλη υπόθεση η παρουσία και η συνύπαρξη του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ζουάν Λαπόρτα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Μια παρουσία και επίσκεψη που θα απασχολήσει (έστω και το τυπικό της ανάγνωσης) διεθνώς αφού πρόκειται για τον πρόεδρο ενός πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού club. Η δε δήλωσή του είναι εκτός από σημαντική, συγκλονιστική: «Γνωρίζω την ιστορία της ΑΕΚ και είναι ένα κλαμπ με ένα υπόβαθρο. Έχει αυτό το κοινό με τη Μπαρτσελόνα. Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ, δεν είναι ένα σλόγκαν είναι μια διακήρυξη των αρχών μας. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση προς την κοινωνία. Μου αρέσει πολύ το υπόβαθρο της ΑΕΚ. Ότι προέρχεται από τους πρόσφυγες που ήρθαν στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και ίδρυσαν τον σύλλογο το 1924. Έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτή η επίσκεψη είναι η αρχή μιας καλής σχέσης μεταξύ των δύο κλαμπ».

Ο Αλμέιδα είναι «against modern football», ενώ διδάσκει modern football...

Υγ2: Τεράστια ατυχία με τον Φαν Βέερτ αλλά μάλλον αναμενόμενη αν κρίνουμε από το ότι ήρθε από μια ομάδα που δούλευε διαφορετικά και σε μικρότερη ένταση! Η θλάση θα τον πάει πίσω σε επίπεδο… συνάντησης (στο χορτάρι) με τους υπόλοιπους κιτρινόμαυρους και μάθησης του τρόπου παιχνιδιού τους. Επειδή πλέον έχουμε και εικόνα από τις προπονήσεις του Ματίας Αλμέιδα οφείλω να σημειώσω τούτο: μην αλλάξει τίποτα σε επίπεδο δουλειάς, έντασης και ασκήσεων… Θα πρέπει επιτέλους να έρθουν οι ποδοσφαιριστές στις απαιτήσεις του σήμερα και όχι να αλλάζει το πρόγραμμα για να φτάσει τα στάνταρ των προηγούμενων αδούλευτων προπονητικά ετών. Διότι όσο κρίνουμε τον κόουτς και τη δουλειά του να θυμόμαστε παράλληλα πως περί τα δυο χρόνια η ΑΕΚ είναι εντελώς αδούλευτη, αγύμναστη και προβληματική με αλλαγές προπονητών!

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X