Ο σίγουρος δρόμος για παταγώδη αποτυχία είναι ένας: Να «κλέβει» ο Ολυμπιακός παίκτες από την ΑΕΚ!

Ο σίγουρος δρόμος για παταγώδη αποτυχία είναι ένας: Να «κλέβει» ο Ολυμπιακός παίκτες από την ΑΕΚ!

Ο Ενωσίτης ξέρει καλά ποιος είναι ο τρόπος για να αποτύχει μια ομάδα – Οσες φορές ο Ολυμπιακός έσκαψε το λάκκο της ΑΕΚ, έπεσε μέσα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ποδόσφαιρο, όλοι ψάχνουν το δρόμο για την επιτυχία. Τη μυστική συνταγή, που θα κάνει μια ομάδα δοξασμένη και γεμάτη τίτλους. Για την επιτυχία δεν είναι κανείς βέβαιος και μάλλον δεν υπάρχει κανένα μυστικό.

Για την αποτυχία πάντως, ειδικά την παταγώδη και με φοβερό κρότο, ξέρουμε καλά ποιος έχει όλα τα μυστικά. Βαγγέλη τον λένε, ομάδες με κόκκινα κατέχει και προσπαθεί εδώ και χρόνια να πικάρει την ΑΕΚ να «κλέβει» παίκτες που έχουν συνδεθεί ή ενδιαφέρουν την Ενωση.

Κοινός παρονομαστής για κάθε μια από όλες αυτές τις περιπτώσεις; Μια τρύπα στο νερό. Μια τρύπα βέβαια που κοστίζει πολλά εκατομμύρια, αλλά τι σε μέλει εσένα αν τα βρίσκεις εύκολα. Το θέμα είναι πως για λίγο καιρό απολαμβάνει τις στιγμές της αποθέωσης από τον κόσμο που τρελαίνεται να διαβάζει στα (ελεγχόμενα βεβαίως) ΜΜΕ πως ο πρόεδρος τους διέλυσε όλους και άρπαξε τους παίκτες που ήθελε η ΑΕΚ. Ότι τελικά, σκάβει το λάκκο του και πέφτει μέσα, δεν το βλέπει κανείς.

Ο Κώστας ο… μπου

Η περίπτωση του Κωστάκη Μανωλά είναι η τελευταία, αλλά τρανή απόδειξη των όσων λέμε. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που τον Γενάρη στήθηκε ολόκληρο πανηγύρι και έγινε φιέστα για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Τι έλεγε εκείνος πως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα του; Τι τραγουδούσε με τους Τσουκαλάδες για το μυαλό και το μαγικό; Τι έλεγε τον Βαγγέλη δεύτερο πατέρα του; Στύφτηκε σαν λεμονόκουπα και πάει στην Αραβία, δίχως δυνατότητα να παίξει ξανά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Και άντε, με τον Κωστάκη πες, υπάρχει μόνο η ιστορική σύνδεση με την ΑΕΚ. Αλλωστε, για να ξέρουμε τι λέμε, εκείνος που δεν σεβάστηκε πρώτα από όλα τον εαυτό του, το σπασμένο ζυγωματικό από το χτύπημα παίκτη του Ολυμπιακού, την τεράστια καριέρα του Στέλιου, δεν θα περίμενε κανείς τίποτα. Ούτε βέβαια υπήρχε ποτέ περίπτωση να κοιτάξει η ΑΕΚ την περίπτωση του, καθώς δεν μετρά μόνο η ποδοσφαιρική αξία για έναν παίκτη.

Ο Σωκράτης κι ο Λαλά

Για τον Σωκράτη τι να πει κανείς; Να πει, ότι η ΑΕΚ θα ήταν η πρώτη ομάδα που θα μιλούσε εάν αποφάσιζε να γυρίσει στην Ελλάδα; Να πει, ότι η ΑΕΚ θα ήταν η ομάδα που ήθελε να κλείσει την καριέρα του; Πήγε να την κλείσει μια ώρα αρχύτερα στο «νεκροταφείο» ποδοσφαιριστών στον Ρέντη. Κάποτε γέλαγαν και πανηγύριζαν, επειδή ο άφιλος Σωκράτης πούλησε την ΑΕΚ και προτίμησε τα τριάντα αργύρια. Τώρα, κλαίνε και οδύρονται που τους έμεινε το «παλτό». Καλοφόρετο.

Αλλά να πούμε και για τον Λαλά; Τον περίφημο Γάλλο μπακ που πήραν και καλά μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ; Τον παίκτη που ήρθε για να αλλάξει την ιστορία και πως ο πρόεδρος, όποιον θέλει τον παίρνει; Τον πήρε και τελικά τους ξέμεινε. Αλλά έτσι συμβαίνει. Όταν το μόνο που κάνεις είναι να ακολουθείς τυφλά και να ψάχνεις απεγνωσμένα τρόπο να βάλεις εμπόδια στον αντίπαλο σου (ένας είναι ο πραγματικός αντίπαλος τους άλλωστε) πάντα θα οδηγηθείς σε αποτυχία.

Απ’ όλα αυτά, ένα μόνο είναι το κρίμα. Που ο Κωστάκης, δεν θα μπορέσει να δει τη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν θα έχουμε τη χαρά να τον φιλοξενήσουμε, να ακούσουμε τα περίφημα «μπου», να δούμε τη χωρίστρα και τη μαγκιά εκείνου που τα πούλησε όλα στον (ποδοσφαιρικό) διάβολο, αλλά χάρισε και την ψυχή του. Τουλάχιστον, θα έρθει – αν είναι υγιής, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά – ο Σωκράτης, για να νιώσει πως είναι η ζωή γύρω από τη Σκεπαστή!

Ο Ενωσίτης

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X